Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

78 gasten online

"FC Groningen volgt Jakob Johansson van IFK Göteborg"

Op woensdag 9 april jl. schreven we in dit artikel dat scouts van FC Groningen volgens Zweedse media aanwezig waren bij de wedstrijd IFK Göteborg - Malmö FF. Voor welke speler(s) FC Groningen naar Zweden was afgereisd was toen nog niet duidelijk, maar - met dank aan FCG Forum - volgens Henrik Leman heeft de Trots van het Noorden diverse malen voor Jakob Johansson op de tribune gezeten, zo schrijft hij in Expressen.

 

Wij weten dat Henk Veldmate afgelopen weekeinde in Scandinavië op pad was (hij is na de vrijdagochtendtraining van FC Groningen vertrokken); we sluiten niet uit dat hij IFK gisteravond in de thuiswedstrijd tegen Örebro SK aan het werk heeft gezien, en zag hoe Jakob Johansson het winnende doelpunt scoorde.

 

Jakob Johansson: "Interesse van FC Groningen is vleiend"

Jakob Johansson zegt tegenover Expressen nog niet met FC Groningen gesproken te hebben, maar de interesse van de FC als zijnde vleiend te beschouwen. Hij houdt zich nu echter alleen met IFK bezig. De Zweedse krant schrijft dat naast FC Groningen nog twee Nederlandse clubs, die niet met naam worden genoemd, voor Johansson naar Göteborg waren afgereisd.

Johansson is een 23-jarige, 1,87m lange controlerende middenvelder, die ook als centrale verdediger uit de voeten kan en zelfs in een meer aanvallende rol op het middenveld. Zijn contract bij IFK loopt nog tot 31 december 2014. Muzieksmaak: o.a. heavy metal en rock (bron: clubsite IFK Göteborg).

 

Jakob Johansson werd op 21 juni 1990 geboren en verkaste al op zijn 16e van FC Trollhättan naar IFK Göteborg, waar hij al meer dan 200 wedstrijden voor het eerste elftal speelde. Op 21 januari 2014 speelde hij nog voor het Zweedse nationale elftal. Als linker centrale verdediger stond hij in de basis van het elftal dat met 2-0 van IJsland won, mede door een doelpunt van Guillermo Molins van Malmö FF, die in het verleden al eens met FC Groningen in verband werd gebracht.

 

Net als bij Jordy Buijs is ook met betrekking tot Jakob Johansson nog niet helemaal duidelijk of FC Groningen hem primair als versterking voor het middenveld ziet, dan wel als centrale verdediger zou willen opstellen. De toekomst van Maikel Kieftenbeld is nog altijd ongewis, en de als een baas spelende Eric Botteghin zal ook op lijstjes van diverse andere clubs prijken. Bovendien is FC Groningen nog op zoek naar een box-to-box middenvelder. Kan Jakob Johansson die rol invullen? We gaan roerige maanden tegemoet...

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.