Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

267 gasten online

Jan Nordström: "FC Groningen bekeek speler van IFK, maar niet Jakob Johansson, en is geïnteresseerd in Simon Thern van Malmö"

Jan Nordström, oud-keeper van FC Groningen die op 19 november a.s. 70 jaar hoopt te worden, was in 1971 de eerste Zweedse doelman die naar het buitenland vertrok. De opvolger van Tonny van Leeuwen verdedigde tussen 1971 en 1974 maar liefst 106 maal het doel van de Trots van het Noorden, en FC Groningen zit nog altijd in zijn hart. Vandaag komt hij in het Zweedse Expressen aan het woord, en wordt aldaar van voornaam Janne voorzien. Hij zegt al tien jaar een contactpersoon van FC Groningen te zijn, geen scout, en wel op vrijwillige basis, "want ik geef om de club." Slechts een beetje benzinegeld is zijn deel.

 

(Klaas Kirchhoff, oud-ploeggenoot van Jan Nordström, verklaarde in december 2013 in het FC Groningen Journaal overigens het volgende over het aantrekken van de Zweed door FC Groningen: "In 1971 kwam FC Groningen opeens met een Zweedse keeper aanzetten. Ze dachten dat ze Ronnie Hellström van het Zweedse elftal hadden gekocht, maar het was Nordström. Wel een aardige jongen trouwens, maar niet zo goed...")

 

In de hoedanigheid van contactpersoon en tipgever was hij betrokken bij het door de FC aantrekken van spelers als Marcus Berg en Andreas Granqvist, en afgelopen zondag zat hij samen met Henk Veldmate op de tribune om de om 17:30 begonnen wedstrijd IFK Göteborg - Örebro te bekijken. "We kwamen echter niet voor Jakob Johansson, zijn naam viel niet eens. We keken naar een andere speler van IFK; ik zeg niet wie."

Nordström denkt niet dat FC Groningen komende zomer een deal met IFK sluit. Na de wedstrijd vertrok Veldmate nl. naar Malmö, om daar op maandag Simon Thern te bekijken in de wedstrijd van zijn ploeg, koploper Malmö FF, tegen Halmstads BK (de vroegere club van Tim Sparv, red.) "Ja, Henk Veldmate leek in hem meer geïnteresseerd.

 

Als het aan Nordström lag, dan zou FC Groningen de aandacht verleggen naar een andere Zweedse club, BK Häcken (na negen wedstrijden de nummer vier, nog vóór IFK dat als vijfde is geklasseerd). "Häcken heeft de meest veelbelovende spelers van de Allsvenskan (de hoogste Zweedse divisie, red.). Simon Gustafson is één van de betere spelers die ik op die leeftijd heb gezien. Hij is echt een hele goede speler. FC Groningen hoef ik over hem niet te tippen: ze kennen hem al. Zij kennen elke belangrijke speler in Zweden."

 

Simon Gustafson is een 19-jarige middenvelder, die nog een contract heeft tot 31 december 2014. Zal hij op korte of lange termijn concreet met FC Groningen in verband worden gebracht?

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.