Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

379 gasten online

"FC Groningen en ADO Den Haag deden Jordy Buijs concrete aanbieding; Buijs hoopt deze week te beslissen"
Stand van zaken dinsdag 20 mei 2014:

Op zondag 11 mei jl. schreven wij in dit artikel over de gesprekken die Jordy Buijs met drie clubs, te weten FC Groningen, ADO Den Haag en sc Heerenveen, over een contract zou hebben gevoerd. FC Groningen ziet in hem de opvolger van Maikel Kieftenbeld. Drie dagen later voerde de verdediger/middenvelder een kennismakingsgesprek met FC Groningen, en hij zat daags erna in Alkmaar bij de wedstrijd AZ - FC Groningen op de tribune.

 

Vandaag bericht BN De Stem dat Jordy Buijs inmiddels concrete aanbiedingen van FC Groningen en ADO Den Haag op zak heeft, terwijl Heerenveen wel geïnformeerd heeft maar hem geen voorstel zou hebben gedaan.

 

De site schrijft: "Buijs hoopt voor het eind van deze week de knoop door te hakken of hij bij NAC blijft of een nieuwe uitdaging aangaat. Wat in het voordeel van FC Groningen spreekt, is dat de club afgelopen weekeinde via de play-offs Europees voetbal afdwong. Ook ligt het salaris in het noorden een stukje hoger. Bij NAC zit Buijs al aan het salarisplafond, hoewel de club bereid is ver te gaan voor de verdediger."

 

UPDATE vrijdag 23 mei 2014: "Jordy Buijs verlaat NAC Breda" - gaat hij naar FC Groningen?

 

Lees verder voorde meest recente ontwikkelingen!

Dennis van Bergen van Voetbal International meldt vanavond op Twitter dat Jordy Buijs NAC Breda volgens zijn zaakwaarnemer zal verlaten en dus niet ingaat op de aanbieding voor een nieuw contract bij de Brabanders. "Hij wil een nieuwe stap maken", aldus de zaakwaarnemer van Jordy Buijs. We zijn erg benieuwd of FC Groningen zijn volgende werkgever wordt!

 

Van Bergen berichtte ook nog: "FC Groningen is nog wel in de race om Buijs in te lijven. En een buitenlandse club. Maar NAC dus niet, stelt zijn zaakwaarnemer." (1)

 

VI.nl meldt: "FC Groningen is nu de belangrijkste kandidaat om Buijs in te lijven. Hij staat ook in de belangstelling van een buitenlandse club." En hier:

 

"Vanuit Nederland is FC Groningen het meest concreet om Buijs in te lijven. Hij heeft een aanbieding op zak uit de Euroborg. De verdediger vindt zichzelf wel passen bij de Trots van het Noorden. 'Ik heb in mijn loopbaan alleen maar voor volksclubs gespeeld: Feyenoord, NAC en in iets mindere mate De Graafschap. FC Groningen is van een soortgelijk kaliber. Het trekt me bovendien dat die club straks Europees speelt en dat er een stabiele organisatie staat. FC Groningen is voor mij zeer zeker een optie.' Buijs kan ook in het buitenland aan de slag. De verdediger wil niet aangeven in welke competitie."

 

Jordy Buijs: "Beste supporters jullie hebben me de afgelopen maanden heel erg doen twijfelen door het goede gevoel wat jullie mij gaven! Ik heb besloten om een nieuw avontuur aan te gaan.. Bedankt voor alles! Jullie steun zal ik nooit vergeten. Ben trots dat ik het geel zwarte shirt heb mogen dragen" (1, 2, 3)

 

Jordy Buijs licht zijn besluit ook bij BN De Stem (dat eerder al meldde dat hij aanbiedingen van FC Groningen en ADO Den Haag op zak heeft) toe:

 

"Ik merk dat ik toe ben aan iets nieuws. Ik heb van NAC een goede aanbieding gehad, maar iedereen die mij kent, weet dat het financiële plaatje niet mijn prioriteit is.


Er is ook interesse uit het buitenland, maar een beslissing heb ik nog niet genomen waar ik volgend seizoen speel. Om niemand meer in onzekerheid te laten en mijn geloofwaardigheid behouden wilde ik nu eerst naar buiten brengen dat ik vertrek bij NAC. Op deze manier hoop ik het goed af te kunnen sluiten en hier door de voordeur te kunnen vertrekken. Ik ben er trots op dat ik het geelzwarte shirt heb mogen dragen en heb er een hele mooie tijd gehad."

 

Op dinsdag 20 mei jl. schreven we al het volgende:

 

Hans Nijland liet afgelopen maandag in het Dagblad van het Noorden optekenen dat FC Groningen al bezig is met komend seizoen. "Ik verwacht dat er misschien deze week al een stukje van de puzzel op zijn plaats valt." Of de algemeen directeur hiermee doelt op het aantrekken van Jordy Buijs en een vertrek van Maikel Kieftenbeld moet zeker niet worden uitgesloten. 

 

NAC Breda lijkt inmiddels al een opvolger voor Jordy Buijs gevonden te hebben. Kees Luijckx mag vanwege de degradatie van Roda JC transfervrij uit Kerkrade vertrekken, en heeft inmiddels een aantal gesprekken met de club uit Breda gevoerd. Luijckx vertrok afgelopen seizoen juist transfervrij van NAC Breda naar Roda JC, bij wie hij meer ambities bespeurde. Dit pakte echter net even anders uit: Roda JC degradeerde met vlag en wimpel uit de Eredivisie.

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.