Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

82 gasten online

Rasmus Lindgren over mogelijke nieuwe aanwinst FC Groningen: "Simon Thern is een goede speler"

Op 12 en 13 mei jl. schreven wij dat FC Groningen concreet geïnteresseerd zou zijn in Simon Thern, een 21-jarige middenvelder en international van Malmö FF (1, 2). Vandaag komt Rasmus Lindgren bij Fotbollskanalen aan het woord. Het afgelopen seizoen van FC Groningen en het komende Europese avontuur wordt doorgenomen, maar Lindgren, nu nog de enige Zweed in de selectie van de Trots van het Noorden, wordt ook over Simon Thern bevraagd. Lindgren zegt Thern niet heel goed te kennen, "maar afgaande op wat ik van hem heb gezien is het een goede speler."

Volgens Rasmus Lindgren speelt Malmö in Zweden het beste voetbal, en zal de huidige speelwijze van de Zweedse koploper bij het spelen van Europese wedstrijden van voordeel zijn. 

 

Rasmus Lindgren plaatste zich afgelopen weekeinde met FC Groningen voor de derde maal voor Europees voetbal, en ook bij zijn vorige club, Red Bull Salzburg, heeft hij Europese ervaring opgedaan, zowel Champions League als Europa League. Hij zegt dat Salzburg in het betreffende seizoen (2011-2012, red.) geluk had bij de loting, doorstootte naar de groepsfase van de EL en uiteindelijk in de 1/16e finales werd uitgeschakeld door FC Metalist Kharkiv (thuis werd met 0-4 verloren, en uit met 1-4, red.) De Zweed zegt over de Europese wedstrijden die FC Groningen straks gaat spelen: "We moeten nu geluk hebben bij de loting. Je moet drie voorrondes doorkomen om je voor de groepsfase te kwalificeren." Hij zegt dat Europees voetbal mooi is voor FC Groningen. "Dit is voor ons het hoogst haalbare, want kampioen kunnen we in Nederland niet worden met FC Groningen."

 

Volgens Lindgren was de eindspurt van FC Groningen in de competitie fantastisch. "We hadden een ongelofelijke vorm in de laatste twee maanden." Hij blijft bescheiden en zegt het prachtig te vinden dat het zo goed ging vanaf het moment dat hij terugkeerde in de basis. (De Zweed maakte zijn rentree in de met 2-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen Vitesse, het eerste duel in een reeks van tien wedstrijden waarin negen maal werd gewonnen en alleen uit tegen AZ gelijk werd gespeeld, red.)

 

We zien uit naar de loting, op maandag 23 juni a.s., en zijn ook benieuwd of Rasmus Lindgren binnenkort een landgenoot in de selectie van FC Groningen kan verwelkomen, en of we de eventuele komst van Simon Thern los moeten zien van de eventuele komst van Jordy Buijs. Hoe zal het middenveld er komend seizoen uitzien? Spannende tijden!

 

Gerelateerde artikelen:

 

13-05-2014 Uitleg Jan Nordström, oud-keeper van FC Groningen, over bezoek Veldmate aan Zweden

12-05-2014 "FC Groningen concreet geïnteresseerd in Simon Thern van Malmö FF"

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.