Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

211 gasten online

"FC Groningen staat op punt om Jarchinio Antonia te contracteren"

Volgens AD.nl staat FC Groningen op het punt om Jarchinio Antonia van Go Ahead Eagles te contracteren. De 23-jarige vleugelaanvaller werd ook al in de winterstop van het seizoen 2011-2012 met FC Groningen in verband gebracht, zie ons artikel van 14 januari 2012. Het contract van de op 27 december 1990 in Amsterdam geboren buitenspeler loopt nog tot medio 2015, maar volgens AD.nl kan hij voor een gelimiteerde afkoopsom, die volgens de sportsite een schijntje zou zijn, uit zijn lopende verbintenis worden losgeweekt.

 

Jarchinio Antonia heeft goed gevoel overgehouden aan eerste gesprek met FC Groningen

Het Dagblad van het Noorden schrijft op maandag 26  mei 2014 in de papieren editie dat FC Groningen met de belangstelling voor Antonia anticipeert op een mogelijk vertrek van Filip Kostic en Tjaronn Chery, die op interesse van andere clubs kunnen rekenen, aldus het DvhN. Wij zien Antonia echter nog altijd als vervanger voor Andraz Kirm.

 

Antonia zegt aan het eerste gesprek met FC Groningen een goed gevoel overgehouden te hebben, aldus RTV Oost.

 

Jarchinio Antonia: "Clubs zijn er nog niet uit, en ik ook niet met FC Groningen"

Ook RTV Noord heeft inmiddels met Antonia gesproken. De omroep schrijft op maandag 26 mei 2014: "Ik heb al een aantal dagen niets gehoord van Groningen, helaas. De clubs zijn er nog niet uit en ik ook niet met de club. Ik wil komend seizoen graag een stap maken en FC Groningen zou een mooi vervolg zijn van mijn carrière."

Op zaterdag 24 mei 2014 schreven we al het volgende:

 

Wij vermoeden dat Antonia als vervanger van Andraz Kirm moet worden gezien. FC Groningen heeft een vervanger van Richairo Zivkovic hoog op het verlanglijstje staan, maar wij sluiten niet uit dat Nick van der Velden weer centraal voorin wordt geposteerd, mocht de vacature voor een spits niet naar tevredenheid ingevuld kunnen worden. Antonia zou dan aan de rechterkant opgesteld kunnen worden.

 

Jarchinio Antonia speelde in de jeugd van Zeeburgia en ajax, en tekende medio 2010 een profcontract bij ADO Den Haag. Hij werd in januari 2011 verhuurd aan Go Ahead Eagles, dat hem een half seizoen later definitief overnam. Hij speelde afgelopen seizoen 33 wedstrijden, en scoorde daarin negen doelpunten.

 

Het doet ons deugd dat FC Groningen er alles aan lijkt te doen de selectie opnieuw in een vroegtijdig stadium op peil te hebben. Dit is zeker dit seizoen, met op voorhand kippenvel bezorgende Europese 'verplichtingen', erg belangrijk.

 

Jarchinio Antonia: "FC Groningen zou voor mij een mooie vervolgstap in mijn carrière zijn"

VI.nl bericht dat Jarchinio Antonia al met FC Groningen heeft gesproken, maar dat beide clubs nog wel tot een akkoord moeten komen. Hieruit maken we op dat FC Groningen niet zomaar bereid is de gelimiteerde afkoopsom te gireren. Antonia komt zelf ook aan het woord: "Ik ben uiteraard heel blij bij Go Ahead en de handhaving in de Eredivisie, maar mijn contract loopt over één jaar af. Dan zou ik transfervrij de deur uitlopen. Als de club nog iets aan mij wil verdienen, dan is dit het moment om me te verkopen. FC Groningen zou voor mij een mooie vervolgstap in mijn carrière zijn."

 

Antonia: "Ik heb wel met FC Groningen gesproken, maar nog steeds geen voorstel ontvangen"

Inmiddels heeft ook AD.nl met Jarchinio Antonia gesproken. Antonia zegt op zondag 25 mei 2014: "Ik heb wel met Groningen gesproken. Al voordat ze Europees voetbal haalden, hebben we het gehad over de club, het stadion en de stad. Het financiële gedeelte is daarbij niet ter sprake gekomen en tot op heden heb ik nog steeds geen voorstel ontvangen van Groningen."

 

Gerelateerd artikel:

 

14-01-2012 "FC Groningen ziet Tom van Weert en Jarchinio Antonia als mogelijke versterkingen"

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.