Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

62 gasten online

Vertrek Stefano Magnasco naar vorige club, Universidad Católica, concreet?

Op 25 april jl. berichtten wij in dit artikel over de mogelijke terugkeer van Stefano Magnasco naar zijn vorige club, Universidad Católica. Wat dit gerucht betreft bleef het vervolgens stil, maar de Chileen werd enkele weken later wel gelinkt aan drie andere clubs, te weten Galatasaray, Leicester City en Kasimpasa, zie ons artikel van 8 mei 2014. Beide laatstgenoemde clubs zouden zelfs al op Magnasco geboden hebben. Ook dit leidde nog niet tot een transfer.

 

Het Chileense El Mercurio en La Galera voeden vandaag echter het eerdere gerucht over een terugkeer van Stefano Magnasco naar Chili. Hij zou dichtbij een overgang naar het door Julio César Falcioni getrainde Universidad Católica zijn. Het zou gaan om een contract voor de periode van één seizoen. Gesproken wordt over het door FC Groningen doorbetalen van zijn salaris; over de hoogte van de transfersom wordt niets geschreven. PrensaFútbol spreekt over een eenjarige huurconstructie, waardoor Magnasco weer wedstrijdritme op zou kunnen doen. De Chileen kwam immers op 1 februari jl. voor het laatst voor het eerste elftal van FC Groningen in actie.

 

Hans Nijland: "Oude club van Magnasco wilde hem huren; wij zijn niet akkoord gegaan"

Hans Nijland komt in de Groninger Gezinsbode aan het woord over tal van zaken. Over de interesse van Universidad Católica in Stefano Magnasco zegt hij:

 

"We hoeven er niet geheimzinnig over te doen dat een aantal van onze reserves mag vertrekken. Dat is bekend. Maar we gaan niet overal op in. Zo wilde de oude club van Stefano Magnasco hem huren, maar daarmee zijn wij niet akkoord gegaan."

Stefano Magnasco werd op 14 juni 2012 door FC Groningen gepresenteerd, samen met Marco Bizot. De Trots van het Noorden betaalde exact € 478.696,75 ($ 600.000) aan Universidad Católica, waarvoor hij vanaf zijn tiende uitkwam en waar hij nog een doorlopende verbintenis tot 2015 had. Hij tekende bij de Trots van het Noorden een contract voor de duur van drie jaar (dus tot medio 2015) met een door FC Groningen te lichten optie voor een vierde contractjaar. De Chileen bezit tevens een Italiaans paspoort. 

 

De op een zijspoor geraakte Magnasco, die door Hans Hateboer is overvleugeld, staat zonder twijfel hoog op het lijstje van spelers die van de clubleiding en technische staf van FC Groningen verhuurd of verkocht mogen worden. Wij zijn benieuwd naar het eventuele vervolg op de berichtgeving van vandaag!


Gerelateerde artikelen:

 

08-05-2014 "Belangstelling Galatasaray, Kasimpasa en Leicester City voor Magnasco"

25-04-2014 "Mogelijke terugkeer Stefano Magnasco naar vorige club, Universidad Católica"

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.