Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

131 gasten online

"FC Groningen geïnteresseerd in Kevin Conboy"

Met dank aan FCG Forum: het Deense BT Sport meldt dat Kevin Conboy op weg zou zijn naar FC Groningen. Conboy staat nog tot medio 2015 bij N.E.C. onder contract, en wordt door FC Groningen wellicht als optie gezien voor de positie van linksback. Lorenzo Burnet heeft een aanbod van FC Groningen om zijn aflopende verbintenis te verlengen in beraad, maar zolang zijn handtekening niet is gezet, zullen andere opties worden overwogen, zeker nu wij vandaag hebben vernomen dat Martijn van der Laan te kennen heeft gegeven niet als linksback te willen spelen.

 

Volgens het Deense Sporten heeft Kevin Conboy concrete aanbiedingen van vier à vijf  Nederlandse clubs op zak. Het is niet bekend of FC Groningen daar één van is.

 

"Zaakwaarnemer van Kevin Conboy ontkent interesse van FC Groningen"

Sander de Vries, die o.a. schrijft voor de Leeuwarder Courant, AD Sportwereld en NDC Mediagroep, meldt op maandag 2 juni 2014 op Twitter dat de zaakwaarnemer van Kevin Conboy (die werkzaam is voor First Touch, red.)  de geruchten over de interesse van FC Groningen ontkent. "Geen contact met die club gehad", zo citeert De Vries hem.

 

We zullen zien wat de toekomst brengt. Zowel voor uitlatingen van zaakwaarnemers als die van spelers steken wij nimmer een hand in het vuur.

 

Zaakwaarnemer Kevin Conboy: "FC Groningen informeerde bij ons"; gelimiteerde afkoopsom € 1 miljoen

Geheel in lijn met de laatste zin hierboven kunnen we melden dat er rond FC Groningen en Kevin Conboy wellicht toch iets meer speelt dan niets. Gulli Tomasson, de zaakwaarnemer van Conboy, komt in het Deense Tipsbladet aan het woord. Tomasson zegt dat er veel geruchten zijn en dat er niets concreet is, maar dat het wel klopt dat hij met FC Groningen heeft gesproken, maar ook met diverse andere clubs uit Nederland en andere landen. 'Conboy snakker med Groningen og mange andre.' Gesproken wordt over interesse uit Duitsland, Engeland, Schotland en Frankrijk. "FC Groningen vroeg bij ons of we meer weten wat er bij N.E.C. speelt." Gedoeld wordt op de gevolgen van de degradatie van N.E.C. voor de spelerscontracten.

 

Tipsbladet schrijft dat er bij de contractverlenging van de verbintenis van Conboy een gelimiteerde afkoopsom van € 1 miljoen is opgenomen. De club uit Nijmegen denkt echter niet dat het dat bedrag nu nog kan ontvangen. Tomasson zegt voorspelbaar dat hij en Conboy op de juiste vervolgstap wachten, en daarbij geen haast te hebben. "Wij zijn niet in paniek", zo citeert hij uit het Handboek Zaakwaarnemerschap.

 

Wat ons betreft is het wachten op Lorenzo Burnet, die geen haast lijkt te hebben met het nemen van een beslissing om zijn contract bij FC Groningen al dan niet te verlengen.

De 26-jarige Conboy kan overigens ook centraal in de verdediging spelen, maar hij is van nature een linksback. Hij speelt sinds medio 2011 voor de dit seizoen uit de Eredivisie gedegradeerde ploeg uit Nijmegen; daarvoor was hij drie jaar voor het Deense Esbjerg fB actief. Hij werd op 15 oktober 1987 in Esbjerg geboren, en begon in de jeugdopleiding van Jerne IF. In Nijmegen baarde hij in het seizoen 2012-2013 opzien daar al in de eerste seizoenshelft drie rode kaarten te pakken.

 

De Deense site wijst er terecht op dat het nemen van beslissingen in Nijmegen er niet gemakkelijker op is geworden. Trainer Anton Janssen is al ontslagen, en technisch directeur Edo Ophof ligt zwaar onder vuur. De drie bij N.E.C. spelende Denen, Lasse Nielsen, Kevin Conboy en Søren Rieks, hebben volgens D'Bold allen geen trek in een Jupiler League-avontuur, en azen op een vertrek. De in het verleden door FC Groningen begeerde Søren Rieks staat inmiddels in de belangstelling van het Deense Brøndby.

 

Wordt wellicht vervolgd. De optie Kevin Conboy als potentiële opvolger van Lorenzo Burnet klinkt op voorhand niet onlogisch. Onze voorkeur blijft echter uitgaan naar het zo veel mogelijk in stand houden van het elftal dat zich zo overtuigend voor Europees voetbal kwalificeerde. Hierbij hoort o.i. het verlengen van het contract van Lorenzo Burnet. Of de kleine Amsterdammer ook daadwerkelijk in Groningen wil blijven wordt vast snel duidelijk.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.