Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

70 gasten online

"Sporting Portugal wil Filip Kostic"

Voetbal International bericht vandaag in de WK-editie dat Sporting Clube de Portugal, in de volksmond vaak Sporting Lissabon genoemd, het oog heeft laten vallen op Filip Kostic. De reactie van Hans Nijland is voorspelbaar. Volgens de algemeen directeur, die begrijpt dat de interesse voor sommige spelers op gang komt, zal FC Groningen niet direct meewerken aan transfers.

 

"Onze financiële positie is nog niet heel geweldig, maar in principe hoeven wij niemand te verkopen. We hebben van geen enkele club iets gehoord en willen onze sterkhouders heel graag houden. We willen zowel Europees als in de competitie heel graag goed voor de dag komen. We zullen er dan ook alles aan doen om de selectie compleet te hebben als we op 22 juni starten met de voorbereiding", aldus Hans Nijland.

 

"Filip Kostic stond in januari 2012 al eens in de belangstelling van Porto"

De Portugese pers maakt inmiddels ook melding van het gerucht, maar sites als zerozero.pt en O Jogo baseren zich op VI, en niet op binnen Portugal voorradige info's, waaruit we vooralsnog opmaken dat de interesse wel eens verre van concreet kan zijn. Laatsgenoemde site bericht overigens dat Filip Kostic in januari 2012 in de belangstelling van Porto stond. Kostic koos enkele maanden later echter voor FC Groningen.

 

"FC Groningen hoopt opvolger Henk Veldmate binnen twee weken te kunnen presenteren"

Nijland geeft tevens aan te hopen binnen twee weken een nieuwe technisch manager te kunnen presenteren, waarna Henk Veldmate de functie van hoofd scouting zal gaan vervullen.

 

"Hans Nijland nog niet heel optimistisch over komst Jarchinio Antonia"

Nijland gaat ook in op de verdere transferbeslommeringen rond FC Groningen. VI schrijft dat de fris gecontracteerde Dino Islamovic in eerste instantie Danny Hoesen vóór zich moet dulden, en dat FC Groningen ook nog interesse heeft in Jarchinio Antonia van Go Ahead Eagles. Nijland: "Antonia staat op het lijstje, hij zou onze vleugels kunnen versterken. Maar heel optiomistisch over zijn komst ben ik nog niet. Ze willen Michael de Leeuw in de deal betrekken, maar wij zijn heel gelukkig met Michael."

 

Door deze woorden moeten we o.i. heenprikken. FC Groningen wil Antonia graag contracteren, maar kan dit pas doen als er een andere speler van de hand wordt gedaan. Michael de Leeuw komt hiervooor in aanmerking. Wij nemen aan dat de Trots van het Noorden wat De Leeuw betreft het onderste uit de kan wil.

Sporting kwam vorig jaar negatief in het nieuws vanwege financiële problemen. Of die inmiddels dermate zijn opgelost dat er een miljoenenbedrag voor Kostic op tafel gelegd kan worden is ons niet bekend. 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.