Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

51 gasten online

Colombiaanse linker vleugelaanvaller Fabián Castillo naar FC Groningen?

Het volgende gerucht wordt door een 'sport agency' verspreid, en moet derhalve wellicht in de categorie 'zaakwaarnemer leurt met spelers' worden geplaatst. Volgens International Pro Management (IPM) zou Fabían Castillo naar FC Groningen kunnen gaan. De linker vleugelaanvaller, die voluit Fabián Andrés Castillo Sánchez heet, is een 21-jarige Colombiaanse speler van FC Dallas, de club van David Texeira. Van een Europese pas is ons niets bekend, en Castillo zou daarom tot de niet uit de EU afkomstige grootverdieners moeten gaan behoren, hetgeen de betrouwbaarheid van het bericht geen kracht bijzet.

 

Beschrijving kwaliteiten Fabián Castillo

IPM omschrijft zich op de website als volgt: 

 

IPM is a sport agency with a concentration in SOCCER management, business development, events, marketing, investing, and corporate or individual consulting (economic rights, try outs, etc).


Over the last several years numerous sport entities have been served from the Dallas Cup, MLS' Houston Dynamo, US Soccer Federation, River City Rovers and United International '96 on the domestic side (just to mention the few) as well as professional organizations such as Feyenoord, SC Cambuur, FC Groningen, Vitesse, Bohemians 1905, Eurovoetbal Toernooi, & The Marveld Toernooi. IPM always strives to discover new opportunities, to create sound partnerships, and to engage in sport activities which will bring high level of satisfaction to a potential customer.

 

Volgens onze info's worden de zaken van Castillo overigens niet door IPM maar door Colombiagol SA behartigd. Zuid-Amerikanen worden echter niet zelden door hele legers aan zgn. goedwillende agenten bijgestaan, dus wie weet is dat ook bij Castillo aan de orde.

 

 

Fabian Castillo werd op 27 juni 1992 in het Colombiaanse Cali geboren en begon zijn carrière bij Deportivo Cali. Hij tekende 7 maart 2011 een contract bij FC Dallas. De transfersom bedroeg naar verluidt € 800.000; de transferrechten zouden voor 50% bij Cali zijn achtergebleven. Dit kan als een doorverkooppercentage worden beschouwd. Hij heeft voor Colombia U17 en U20 gespeeld, en scoorde in de 96 wedstrijden die hij voor Dallas heeft gespeeld 14 maal. Of hij door FC Groningen als optie wordt gezien om Filip Kostic te vervangen is ons niet bekend.

 

Het contract van Fabian Castillo, die ook als centrumspits en als rechter vluegelaanvaller kan spelen, loopt nog tot 31 december 2014. De afkoopsom zal vermoedelijk geen groot struikelblok vormen; het tekengeld en het salaris mogelijk wel. We sluiten echter niet uit dat er vooralsnog sprake is van een proefperiode/stage bij FC Groningen, dan wel van een volstrekt loos gerucht.

 

De afgelopen maanden hebben we in de Peruviaanse pers berichten over zeker een handvol veelbelovende talenten uit Peru gelezen, die stuk voor stuk op het punt zouden staan naar FC Groningen te verkassen. Deze geruchten werden o.i. door zaakwaarnemers in de markt gezet, en wij hebben hierover niet bericht, met betrekking tot Peru in het algemeen en o.a. de Peruviaanse krant Libero in het bijzonder door schade en schande wijs geworden. De tijd zal leren of we aan het investeren van een uurtje tijd in dhr. Fabián Castillo goed hebben gedaan.

 

Castillo scoorde op 8 juni jl. de winnende goal voor FC Dallas in de met 3-2 gewonnen thuiswedstrijd tegen Colorado Rapids. David Texeira zat dat duel overigens de volle 90 minuten op de bank. Het doelpunt mocht er zijn:

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.