Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

211 gasten online

"Concrete belangstelling FC Groningen voor Pawel Cibicki (20) van Malmö"

Volgens het Zweedse Fotbollskanalen is FC Groningen concreet geïnteresseerd in Pawel Cibicki, een 20-jarige middenvelder van de huidige Zweedse koploper Malmö FF die ook als aanvaller uit de voeten kan. Cibick wordt in het artikel als aanvaller genoemd, maar staat op de clubsite van Malmö tussen de middenvelders. FC Groningen en Malmö FF zouden volgens de sportsite zelfs al in onderhandeling zijn. Zijn zaakwaarnemer, Nima Modyr, geeft toe dat er interesse in zijn pupil is, maar wenst verder nergens op in te gaan. Geschreven wordt dat Cibicki zelf besloten heeft naar Nederland te willen gaan.

 

Pawel Cibicki, 1,82m lang, werd op 9 januari 1994 in Malmö geboren, en heeft Poolse ouders. Hij beschikt dan ook over zowel de Zweedse als de Poolse nationaliteit.

 

Het Zweedse Sydsvenskan bevestigt het gerucht over de belangstelling van FC Groningen, en zegt dat sommige bronnen melden dat de deal snel tot stand kan komen. Zijn 'opleidingscontract' bij Malmö loopt nog tot eind 2015.

Hij speelde in de jeugd van Nydala IF en Malmö FF; bij laatstgenoemde club tekende hij op 23 november 2012 een jeugdcontract. Hij debuteerde op 7 juli 2013 voor het eerste elftal van Malmö FF, en speelde dit seizoen negen van de 12 wedstrijden van de hoofdmacht. Het betrof in alle gevallen invalbeurten, veelal voor een aanvaller; hij scoorde hierin twee doelpunten. Vorig seizoen speelde hij zeven maal voor het eerste elftal, waarin één maal als basisspeler. Het doel trof hij vorig seizoen niet.

 

Hij staat op de clubsite van Malmö niet tussen de eerste elftal-spelers, maar in de categorie 'Lärlingskontrakt'; hij moet dus ongetwijfeld als een zich manifesterende beloftenspeler worden gezien. In 2013 maakte hij zijn debuut voor Polen Onder 19.

 

Op 12 mei jl. scoorde hij in de 90e minuut de 2-0 in de met 3-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen Halmstads BK. De score was in de 10e minuut geopend door Markus Rosenberg; Guillermo Molins (dit seizoen uitblinkend bij Malmö en al acht maal trefzeker) nam in de 92e minuut de 3-0 voor zijn rekening, waarna Richard Magyar in de 94e minuut iets terugdeed voor de gasten. Het doelpunt van Pawel Cibicki en de beide andere goals van Malmö zijn in onderstaand korte filmpje te zien.

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.