Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

135 gasten online

"Pawel Cibicki reist donderdag naar Groningen en tekent vierjarig contract"

UPDATE: "Pawel Cibicki ziet af van transfer naar FC Groningen"

Net als bij de transfers van Danny Hoesen en Dino Islamovic lijken ook de ontwikkelingen rond Pawel Cibicki snel te gaan. Afgelopen maandag schreven in dit artikel we over de interesse van FC Groningen in de Poolse Zweed; vandaag bericht de Zweedse Sydsvenskan dat de 20-jarige aanvallend ingestelde speler donderdag naar Groningen afreist voor een medische keuring. Bij de Trots van het Noorden zou een vierjarig contract voor hem klaarliggen; FC Groningen en Malmö FF zouden het al eens zijn geworden over de afkoopsom, nodig om hem uit zijn tot 31 december 2015 lopend contract los te weken. Volgens Cibicki gaat de afronding hiervan nog slechts om details. 

 

UPDATE woensdagavond 18 juni 2014:

Zweedse pers: "Pawel Cibicki ziet af van transfer naar FC Groningen"

 

Lees onderaan het artikel voor de verrassende ontwikkelingen op de late woensdagavond!

 

"Transfersom zou € 350.000 hebben bedragen"

Hans Nijland laat op vrijdag 20 juni 2014 in het Dagblad van het Noorden weten dat FC Groningen en Malmö FF overeenstemming over een transfersom van € 350.000 hadden bereikt.

Eerder schreven we op woensdag 18 jun i 2014 al het volgende:

 

Pawel zegt tegenover Sydsvenskan in Malmö met een delegatie van FC Groningen gesproken te hebben. Hij wordt gezien als een speler die op de vleugels in een 4-3-3 concept kan worden opgesteld; wij denken dat de kans dat Jarchinio Antonia de FC gaat versterken danig zijn geslonken, mocht de betrouwbaar klinkende Zweedse berichtgeving kloppen. We sluiten overigens niet uit dat beiden worden gecontracteerd, omdat Cibicki wellicht niet meteen klaar zal zijn voor een basisplaats in het eerste elftal. Het wachten is dan echter wel op spelers die FC Groningen gaan verlaten - het salarisgebouw lijkt momenteel meer dan vol.

 

Malmö heeft in de persoon van Agon Mehmeti (door Palermo uitgekleend aan het Portugese Olhanense en al eerder spelend voor Malmö) ook al een opvolger voor Pawel Cibicki op het oog.

 

Pawel Cibicki zegt Dino Islamovic, die twee jaar geleden pas vanuit Zweden naar Fulham verhuisde, goed te kennen: ze gingen samen naar school en hebben jaren in de jeugdopleiding van Malmö FF gespeeld. Hij vindt het heel leuk dat ze elkaar bij FC Groningen weer tegenkomen; Pawel heeft Dino nog niet gesproken sinds Islamovic bij FC Groningen heeft getekend.

 

In Zweden ligt de competitie tot begin juli stil; Malmö FF speelt vanavond een oefenwedstrijd tegen Höllviken. Niet van de partij is o.a. Simon Thern, die onlangs ook concreet met FC Groningen in verband werd gebracht. Thern heeft al enige tijd last van een knieblessue.

 

Pawel Cibicki lzegt te verwachten dat hij in die wedstrijd nog zal meespelen. Hij zegt dat het voor hem een jongensdroom was om in het buitenland te spelen. Hij geeft aan dat niet makkelijk is om Malmö te verlaten, al had hij in Malmö op meer speeltijd gehoopt, maar dat hij deze stap nu moet zetten. Hij heeft gesproken met ploeggenoot Markus Rosenberg, die eerder in Nederland heeft gespeeld (Rosenberg droeg in 2005-2006 het shirt van ajax, red.), en volgens Markus is het een goede stap voor Pawel.

 

 

 

Volgens Pawel Cibicki wil FC Groningen de transfer snel afronden vanwege de Europa League-duels die op 17 en 24 juli a.s. op het programma staan (en waarvoor a.s. maandag wordt geloot, red.)

 

Volgens het Dagblad van het Noorden is het de bedoeling dat FC Groningen Pawel Cibicki a.s. vrijdag presenteert.

 

Hans Nijland tegenover RTV Noord: "Wij hebben zondag een gesprek gehad met deze talentvolle speler en ik kan zeggen dat het een zeer goed gesprek was. Wij hebben vanmiddag contact met de zaakwaarnemer van Cibicki en we hopen dat hij dan donderdag en wellicht vrijdag de medische keuring kan ondergaan." Volgens Nijland is Cibicki een vleugelaanvaller die zowel aan de linkerkant als de rechterkant uit de voeten kan, aldus RTV Noord. "Het is een talentvolle jongen, maar niet één die er waarschijnlijk direct zal staan. Hij zal wat tijd nodig hebben en die geven wij hem uiteraard ook."

 

Pawel Cibicki lijkt op woensdagavond afscheid als speler van Malmö FF genomen te hebben. Hij viel in de oefenwedstrijd tegen FC Höllviken in, scoorde in de 80e minuut de 2-0 en werd toen weer gewisseld (1, 2). We verwachten hem morgen in Groningen!

 

Edit: Volgens de Sydsvenskan verliet Pawel Cibicki het veld vanwege een blessure.

 

UPDATE woensdagavond 18 juni 2014:

Zweedse pers: "Pawel Cibicki ziet af van transfer naar FC Groningen"

 

Niets is echter zoals het lijkt. Op de late woensdagavond meldt het Zweedse Aftonbladet dat Pawel Cibicki besloten heeft bij Malmö te blijven. Zijn zaakwaarnemer, Nima Modyr, bevestigt dit, en benadrukt dat het de beslissing van Pawel zelf was. Tussen FC Groningen en Malmö FF was al overeenstemming bereikt, aldus de Zweedse krant.

 

Of er een verband is tussen het al dan niet definitieve afketsen van de overgang van Tjaronn Chery naar Al-Ahli en die van Pawel Cibicki naar FC Groningen? Cibicki, bij Malmö geen basisspeler, lijkt ons niet de ervaren speler die Chery had moeten vervangen.

 

In de Sydsvenskan wordt ook ingegaan op het niet-doorgaan van de transfer. Technische baas Daniel Andersson geeft aan dat Cibicki donderdag niet naar Groningen zal afreizen, en verwijst voor uitleg naar de speler zelf. Die wil echter niet reageren. Trainer Åge Hareide houdt het op 'second thoughts' bij de Zweedse Pool die misschien een rol hebben gespeeld. Andersson zegt dat Cibicki bij Malmö al lang en breed een volwaardig A-selectiecontract had kunnen tekenen, maar dat de speler zelf gekozen had voor een 'opleidingscontract.' Heel bijzonder.

 

Wellicht wordt er binnenkort meer duidelijk. Tot zover deze bijzondere woensdag :-)

 

Pawel Cibicki: "Ik heb het aanbod van FC Groningen afgeslagen. Ik wil graag bij Malmö blijven"

Aftonbladet heeft inmiddels een reactie van Pawel Cibicki zelf toegevoegd aan het artikel. De wispelturig overkomende speler, die eerder deze week nog aangaf toe te zijn aan een volgende stap, die naar het buitenland ('jongensdroom'), zegt nu dat hij graag bij Malmö blijft. "Ik heb het aanbod van Groningen afgewezen. Ik blijf liever bij Malmö. Ik hou van de club, we hebben prachtige fans en ik heb een coach die in mij gelooft. Ik wil mij hier blijven ontwikkelen. Ik heb nog een anderhalf lopend contract; ik denk dat we een goede kans maken op de Champions League, dat is waar we voor vechten. Het voelt gewoon goed om te blijven."

 

Hans Nijland op donderdag 19 juni 2014 tegenover RTV Noord na het afketsen van de transfer van de twijfelende Pawel Cibicki: "De meest bizarre avond in al die jaren dat ik bij FC Groningen werk. Wij kregen de vervelende verrassing van de zaakwaarnemer van Cibicki dat Pawel afziet van een overgang naar ons. Hij ziet ertegen op om naar Groningen te komen, ook in verband met de druk." Nijland heeft tegen het kamp Cibicki gezegd dat het dan ook geen zin heeft om de transfer door te drukken, aldus RTV Noord. "Woensdagmiddag ben je er vrij zeker van dat Chery naar het Midden-Oosten vetrekt en dat Cibicki ons komt versterken. Een paar uur later gaan beide deals niet door. Zeer vervelend allemaal."

 

In een uitgebreid vraaggesprek met Sydsvenskan geeft de technische baas Daniel Andersson aan dat Nima Modyr, de zaakwaarnemer van Pawel Cibicki, Pawel onder druk heeft gezet, om via een snelle transfer geld te verdienen. Voor een jonge speler met jongensdromen is het dan moeilijk om te weigeren. Volgens Andersson zouden agenten meer verantwoordelijkheid richting hun spelers moeten nemen, en niet alleen aan geld moeten denken. Andersson hoopt dat Cibicki nu eindelijk een volwaardig contract bij Malmö wil ondertekenen. Gesproken wordt over een vierjarige verbintenis. Wat ons betreft: case closed.

 

"Transfersom zou € 350.000 hebben bedragen"

Hans Nijland laat op vrijdag 20 juni 2014 in het Dagblad van het Noorden weten dat FC Groningen en Malmö FF overeenstemming over een transfersom van € 350.000 hadden bereikt.

 

Gerelateerd artikel:

 

16-06-2014 "Concrete belangstelling FC Groningen voor Pawel Cibicki (20) van Malmö"

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.