Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

75 gasten online

"Tjaronn Chery tekent vrijwel zeker bij Al-Ahli SC uit Saoedi-Arabië"

UPDATE woensdagavond: "Transfer Chery naar Al-Ahli van de baan"

Je kan erop wachten: sterkhouders, die FC Groningen afgelopen seizoen Europa in hebben geschoten, prijken op lijstjes van andere clubs. Volgens Jan Mennega van het Dagblad van het Noorden vertrekt Tjaronn Chery vrijwel zeker naar Al-Ahli Saudi Sports Club uit Saoedi-Arabië, de club van voormalig FC Groningen-speler Hyun Jun Suk. Er zou al bijna een akkoord over de transfer zijn bereikt.

 

Tjaronn Chery en Krisztian Adorjan waren de door Erwin van de Looi zo vurig gewenste creatieve versterkingen voor afgelopen seizoen. Is er wellicht iets te vroeg afscheid van Adorjan genomen?

 

Het contract van Tjaronn Chery loopt nog tot medio 2016; FC Groningen bezit een optie om de verbintenis te verlengen tot medio 2017.

 

UPDATE woensdagavond 18 juni 2014:

"Transfer van Tjaronn Chery naar Al-Ahli van de baan"

Jan Mennega van het Dagblad van het Noorden meldt op woensdagavond 18 juni 2014 dat de transfer van Tjaronn Chery naar Al-Ahli volgens Hans Nijland van de baan is. De Arabieren zouden onvoldoende financiële zekerheden kunnen bieden.

 

Hans Nijland tegenover Voetbal International, dat meldt dat het transferbedrag tussen € 2 miljoen en € 3 miljoen zou liggen, maar dat Al-Ahli te weinig financiële garanties konden geven:

 

"Er waren te veel onzekerheden. Tjaronn is één van onze sterkhouders. Als je hem wil hebben dan is het meteen boter bij de vis. Als wij vroeger zes flessen melk bestelden, moesten we ook meteen betalen. Zo staan we er nu ook in. Ik heb met het management van Tjaronn gesproken en ze snappen ons volkomen. Dat we dit kunnen doen, zegt ook iets over onze gezonde financiële positie op dit moment. We hadden Tjaronn deze stap gegund, maar dan wel tegen de juiste voorwaarden. De deur is nu definitief dicht, zondag verschijnt één van onze smaakmakers gewoon bij FC Groningen op de eerste training."

 

Hierover is het laatste woord ongetwijfeld nog niet gesproken. We sluiten niet uit dat dit een onderdeel van het onderhandelingsspel is, en dat dit een signaal aan de zaakwaarnemer van Chery is om de handel met de Arabieren vlot te trekken. En mocht de transfer daadwerkelijk van de baan zijn, moeten we dan vrezen voor een vertrek van Filip Kostic? Hans Nijland wil ze immers niet allebei verkopen. Inclusief Cibicki zijn er staks drie spelers aangetrokken. Geld is er daarvoor o.i. alleen als er alsnog één of meerdere spelers vertrekken.

Eerder vandaag schreven we al het volgende:

 

De algemeen directeur van FC Groningen geeft in gesprek met FOX Sports aan Tjaronn Chery niet zonder slag of stoot te willen transfereren. Afgelopen zondag sprak een delegatie van de FC met Al-Ahli. "Toen hebben we een transfersom genoemd, waaraan niet getornd mag worden. We zien Chery, een van onze belangrijkste spelers, namelijk liever niet gaan."

 

Over de hoogte van het door de Trots van het Noorden gewenste transferbedrag: "Je moet denken aan enkele miljoenen. En dat is niet onderhandelbaar. Want dan kunnen wij voor onze eerste training in ieder geval een speler van kaliber terughalen." Nijland zegt dat die deadline, uiterlijk zondag dus, aan Al-Ahli is gecommuniceerd; club en speler wachten nu op een reactie van de ruim in de centerij zittende Arabieren.

 

FOX Sports schrijft verder: Chery wil dat de deal doorgaat, omdat hij er financieel flink op vooruit zal gaan. Hij heeft medewerking gevraagd, maar ‘zal zich weer voor honderd procent inzetten voor Groningen als het afketst’, aldus Nijland.


Ook het management van de speler weet nog niet zeker of Al Ahli aan de voorwaarden van Groningen kan en wil voldoen. ,,Misschien horen we later vandaag meer’’, aldus zaakwaarnemer Alex Kroes vanuit Brazilië.

 

Volgens RTV Noord krijgt FC Groningen ca. € 3 miljoen voor Tjaronn Chery, die door FC Groningen een jaar geleden voor € 800.000 (som van huur eerste seizoen een aansluitend verplicht lichten van de optie tot koop) van ADO Den Haag was overgenomen. Elwin Baas van de noordelijke omroep vult aan: "FC Groningen wil een ervaren vervanger halen wanneer Tjaronn Chery definitief vertrekt. 'Een speler die er gelijk staat,' aldus Nijland."

 

Aangezien Hans Nijland ook heeft aangegeven dat Pawel Cibicki er niet direct zal staan, zal FC Groningen niog een andere speler op het oog hebben. Deze speler zal o.i. nu 'in de wachtkamer' zitten. Het lijkt niet onlogisch dat het om Jarchinio Antonia of eventueel om (de nu overigens aan zijn knie geblesseerde) Simon Thern (Malmö FF) gaat. Hans Nijland tegenover RTV Noord over de vervanging van Tjaronn Chery:

 

FC Groningen is achter de schermen druk bezig met een vervanger om het eventuele vertrek van Chery op te vangen. ajax-speler Dejan Meleg zou een logische opvolger kunnen zijn vooral ook, omdat FC Groningen bij de overgang van Richairo Zivkovic naar de Amsterdammers heeft bedongen dat de talentvolle Serviër van Ajax gehuurd mag worden. 'Het klopt dat Meleg een speler is die goed uit de voeten kan op de positie waar Chery nu speelt, maar hij is nog jong en onervaren. Als Tjaronn vertrekt dan willen wij een speler halen die net als hij ervaring heeft. Een speler die al bewezen heeft op dit niveau goed te kunnen spelen', aldus FC Groningen-directeur Hans Nijland.

 

Hans Nijland:  "Deadline voor Al-Ahli is uiterlijk zondag; wij vragen enkele miljoenen voor Tjaronn Chery, dit is niet onderhandelbaar"

 

Lees verder over het vraaggesprek dat FOX Sports met Hans Nijland voerde.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.