Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

223 gasten online

"FC Groningen slaat bod Sporting Lissabon op Filip Kostic af"

Stand van zaken woensdag 18 juni 2014:

Op 7 juni jl. schreven wij in dit artikel over de interesse van het Portugses Sporting Portugal, veelal Sporting Lissabon genoemd, in Filip Kostic. Vandaag meldt Jan Mennega van het Dagblad van het Noorden dat FC Groningen een bod van de Portugezen heeft afgeslagen. Een eerste bod is zelden tot nooit het laatste. Wordt vervolgd...

 

UPDATE dinsdag 8 juli 2014: FC Groningen slaat tweede bod van Sporting op Filip Kostic af; ook Porto en PSV geïnteresseerd

RTV Noord bericht op dinsdag 8 juli 2014 dat Sporting zich afgelopen weekeinde opnieuw voor Filip Kostic heeft gemeld. Hans Nijland reageerde tegenover RTV Noord als volgt: "Ze hebben andermaal geprobeerd om Kostic los te weken. Wij hebben nogmaals gezegd dat een overgang niet bespreekbaar is." De noordelijke omroep vult aan dat het Portugese FC Porto en PSV eveneens gecharmeerd zijn van Kostic, maar dat die clubs zich volgens Nijland nog niet gemeld bij de FC hebben gemeld.

 

In de voetballerij betekent nooit natuurlijk nooit nooit. Marco Timmer van Voetbal International zegt op Twitter dat er volgens Nijland geen noodzaak is om Filip Kostic te verkopen, "alleen bij Tadic-achtige bedragen (destijds 7 miljoen) valt er te praten", zo vult Timmer veelzeggend aan. Verder is het natuurlijk de vraag wat PSV zal doen mocht de interesse in Memnphis Depay zich concretiseren.

Op woensdag 18 juni jl. schreven wij al het volgende:

 

Het moge duidelijk zijn - de transfermarkt staat in vuur en vlam, nog voordat die officieel begonnen is. Hoe ziet de selectie er komende zondag bij de eerste training uit, en welke spelers maken op 1 september a.s. deel uit van de Trots van het Noorden?

 

Hans Nijland tegenover het Dagblad van het Noorden over de bieding: "Het was een serieuze bieding, maar na het waarschijnlijke vertrek van Chery willen wij niet ook nog Kostic verkopen."

 

Hans Nijland tegenover RTV Noord: "Sporting heeft een zeer serieus bod op Kostic gedaan, maar het lijkt erop dat wij Chery kwijtraken en wij willen niet twee belangrijke spelers van ons deze zomer verliezen. Daarom hebben wij tegen de Portugezen gezegd dat een tweede verbeterde aanbieding ook niet zal helpen. Filip blijft komend seizoen gewoon in Groningen." Maar Nijland wil over een astronomisch bod wel nadenken: "Tuurlijk alles is te koop. Als er bijvoorbeeld een bod van zeg maar tien miljoen binnenkomt dan vertrekt Filip uit Groningen. Zo realistisch moet je ook zijn, maar je kunt ervan uitgaan dat hij gewoon in Groningen blijft, want biedingen van die orde van grote zie ik niet komen."

 

Het contract van Filip Kostic loopt nog tot medio 2015; FC Groningen bezit een optie om de verbintenis te verlengen tot medio 2017.

 

Hans Nijland na afketsen transfer Tjaronn Chery: "Wij willen Filip Kostic niet kwijt"

Hans Nijland op donderdag 19 juni 2014 tegenover RTV Noord na afketsen transfer Tjaronn Chery naar Al-Ahli: "Wij willen Kostic niet kwijt. Dat verandert na het afketsen van de transfer van Chery niet." De eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat het ons verbaasd zou hebben als strategisch onderhandelaar Nijland de Serviër nu opeens in de etalage gezet zou hebben.

 

Gerelateerd artikel:

 

07-06-2014 "Sporting Portugal wil Filip Kostic"

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.