Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

264 gasten online

"FC Groningen contracteert Jarchinio Antonia; vanmiddag presentatie"

Jan Mennega van het Dagblad van het Noorden laat op vrijdagochtend weten dat FC Groningen Jarchinio Antonia heeft gecontracteerd en vanmiddag zal presenteren. Of een speler van FC Groningen de omgekeerde weg bewandelt is ons nog niet bekend. Eerder liet Hans Nijland vandaag in het Dagblad van het Noorden nog weten dat de hoogte van de transfersom vooralsnog een struikelblok vormde. Met Antonia zelf was al eerder een akkoord bereikt. Het contract van de op 27 december 1990 in Amsterdam geboren buitenspeler van Go Ahead Eagles liep nog tot medio 2015.

 

Jarchinio Antonia produceerde afgelopen seizoen negen doelpunten en acht assists.

 

Elwin Baas van RTV Noord hield aanvankelijk nog een (bescheiden) slag om de arm: "De onderhandelingen zijn nog altijd gaande. Maar de kans is zeer, ik zeg, zeer groot dat Antonia vanmiddag nog gepresenteerd zal worden." We nemen aan dat dit ook te maken heeft met de gesprekken over de speler van FC Groningen die richting Deventer zou moeten verhuizen. Beide transfers hangen financieel met elkaar samen.

 

Inmiddels zijn ook de lichte twijfels bij RTV Noord weggenomen: "FC Groningen wil de deal nog niet bevestigen, maar verantwoordelijken binnen Go Ahead Eagles hebben aan verschillende media de overgang wel bevestigd. Naar alle waarschijnlijkheid wordt Antonia vrijdagmiddag nog in stadion Eurobog gepresenteerd."

 

Persconferentie vanmiddag om 16:00 uur

Inmiddels heeft FC Groningen gemeld dat er vanmiddag om 16:00 uur een persconferentie gehouden zal worden, met als agendapunt:

'Wij zullen hier nieuws presenteren met betrekking tot de eerste selectie van FC Groningen voor het seizoen 2014/2015.'

 

Volgens het Dagblad van het Noorden is er geen speler van FC Groningen betrokken in de deal met Go Ahead Eagles. De Stentor meldt hierover: "Volgens Lugt is er geen sprake van een zogenoemde combideal, waarbij de Deventer club een speler in ruil terug zou krijgen. Wel wordt er gekeken of GA Eagles eventueel een speler van FC Groningen kan overnemen. "Maar dat staat los van deze deal", verzekert Lugt."

Eerder vandaag schreven we al het volgende:

 

Jarchinio Antonia is, aannemende dat het bericht van het DvhN klopt, na Danny Hoesen en Dino Islamovic de derde aanvallende aanwinst voor het komende seizoen. Richairo Zivkovic, Andraz Kirm en Krisztian Adorjan vertrokken. Paco van Moorsel en William Ekong keren terug uit hun verhuuravonturen met SC Cambuur resp. FC Dordrecht.

 

Het wachten is nu op meer vertrekkende spelers, aangezien we denken dat de bodem van de schatkist in zicht dan wel doorboord is.  

 

"Transfersom bedraagt € 200.000; GA Eagles krijgt ook een speler van FC Groningen"

VI.nl weet het zeker: de deal is rond. In een stuk, waarin aanwinst Dino Islamovic gemakshalve wordt vergeten, wordt geschreven:

 

"FC Groningen heeft met Jarchinio Antonia de tweede aanvallende versterking voor het nieuwe seizoen binnen. De 23-jarige aanvaller komt over van Go Ahead Eagles, waar hij een contract tot medio 2015 had. Eerder trok FC Groningen spits Danny Hoesen aan. De noordelijke club betaalt een bedrag van circa tweehonderduizend euro aan de club uit Deventer. Daarnaast krijgt Go Ahead ook nog een speler van Groningen.


Om welke speler het gaat is vooralsnog niet bekend, maar zeer waarschijnlijk gaat het om een aanvaller. Foeke Booy betreurt de transfer van Antonia, al hield de trainer van Go Ahead Eagles wel rekening met zijn vertrek.


'Antonia heeft aangeven een stap omhoog te willen maken', aldus Booy in gesprek met Voetbal International. 'Dat is gezien zijn prestaties van het afgelopen seizoen ook wel logisch, maar voor ons is het erg jammer. Hij was bij zeventien doelpunten betrokken was en dat haal je niet zomaar terug.' "

 

Als het daadwerkelijk om een aanvaller gaat, dan zou het normaal gesproken om Género Zeefuik moeten gaan.


Eagles-voorzitter Edwin Lugt: "We hebben er alles aan gedaan om Antonia te behouden"

Lugt tegenover De Stentor: "We hebben er alles aan gedaan om hem te behouden." GA Eagles heeft volgens Lugt geprobeerd het contract met Antonia, dat loopt tot medio 2015, met een jaar te verlengen, aldus De Stentor. "Antonia wilde dat niet. Hij heeft hier drie jaar gespeeld en wilde nu een volgende stap zetten in zijn loopbaan. Eigenlijk hadden we hem nog liever een jaar gehouden, ook al zou hij dan transfervrij kunnen vertrekken. Maar we konden de ambities van Antonia niet in de weg staan."

 

De Stentor meldt ook:

 

"GA Eagles was volgens trainer Foeke Booy kansloos in de strijd om Antonia, omdat de aanvaller een clausule in zijn contract had op basis waarvan hij voor een gelimiteerde transfersom kon vertrekken. Lugt ontkent dat er sprake is van een clausule in het contract van Antonia. "De trainer kent de inhoud van de spelerscontracten niet", zegt de voorzitter.


Later op de dag komt Booy op zijn eerdere beweringen terug. Hij bevestigt dat hij niet op de hoogte was van de precieze inhoud van het contract. "Er is wel sprake van een limiet, maar die geldt voor de onderkant. Met andere woorden: de speler moet tenminste een x-bedrag opbrengen. De bovenkant was niet gelimiteerd.""

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.