Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

78 gasten online

"FC Groningen wil Sergio Padt van KAA Gent als opvolger Marco Bizot presenteren"

Afgaande op een bericht van RTV Noord blijft FC Groningen bij een vertrek van Marco Bizot niet lang verstoken van een opvolger. De omroep schrijft dat FC Groningen volgende week Sergio Padt van KAA Gent gaat presenteren als opvolger van de naar KRC Genk vertrekkende Bizot. Volgens het Belgische  Het Laatste Nieuws kan de lange doelman van KAA Gent (zijn lengte varieert in de media van 1,92m tot 1,97m) in Groningen een contract tekenen voor drie jaar, aldus RTV Noord

 

Volgens Jan Mennega van het Dagblad van het Noorden hebben FC Groningen en KAA Gent al een akkoord over een overgang bereikt. Het DvhN vult aan dat Sergio Padt zondag in Haren aanwezig is bij de eerste training van FC Groningen, maar nog niet meetraint. Hij kan bij FC Groningen een driejarig contract tekenen.

 

UPDATE zondag 22 juni 2014: Transfer Sergio Padt op paar details na rond

Sergio Padt heeft vanmiddag in Haren, voorafgaande aan de eerste training van FC Groningen, tegenover ons verklaard dat zijn komst naar FC Groningen op een paar details na rond is. Dit betreft zowel contractuele zaken met betrekking tot de driejarige verbintenis met de FC als de medische keuringen van hem, bij FC Groningen, en Marco Bizot, bij Racing Genk. Beide medische keuringen vinden morgen plaats, en als het goed is traint Sergio Padt vanaf dinsdag met FC Groningen mee.

 

Zowel Bizot als Padt als Bizot waren vanmiddag in burgerkledij in Haren aanwezig. Hans Nijland feliciteerde Marco Bizot met zijn overgang, en heette Sergio Padt van harte welkom bij FC Groningen. Bizot nodigde hij ook uit voor de Europese ontmoetingen van FC Groningen. "Genk speelt in tegenstelling tot FC Groningen immers geen Europees voetbal", aldus de algemeen directeur. Nijland gaf aan dat Genk in de winterstop ook al in Bizot geïnteresseerd was. Zijn vertrek kwam niet uit de lucht vallen; FC Groningen heeft zich tijdig op een opvolger kunnen oriënteren.

 

Sergio Padt wekte op ons een vriendelijke en bescheiden indruk. Hij is nog een stukje langer dan Marco Bizot, die met zijn lengte van 1,93m toch niet tot de kleinste doelmannen gerekend mag worden. Hij vertelde de door FC Groningen geboden kans met beide handen te willen aangrijpen. Hij gaf aan voor Gent 60 à 70 duels te hebben gespeeld, maar na januari niet meer.

 

Padt verblijft op dit moment tijdelijk in Amsterdam; zijn Belgische periode heeft hij afgesloten. Na de training van vanmiddag reisde hij naar de hoofdstad om nog wat spullen op te halen. Wij twijfelen er niet aan dat hij maandag door FC Groningen zal worden gepresenteerd als vierde aanwinst.

 

Marco Bizot en Sergio Padt in gesprek met keeperstrainer Sierd van der Berg

Padt werd geboren op 6 juni 1990 in Amsterdam (en niet in Haarlem, zoals diverse bronnen op het WWW abusievelijk melden) en speelde in de jeugd van RKSV Pancratius, SV Hoofddorp en ajax. Bij de Amsterdammers tekende hij in 2009 zijn eerste profcontract, maar bij ajax speelde hij nimmer in de hoofdmacht. Via verhuuravonturen met Haarlem en Go Ahead Eagles belandde hij in 2011 bij KAA Gent, waar zijn contract nog tot medio 2015 loopt.

 

Padt keepte afgelopen seizoen 11 wedstrijden in de hoofdmacht van KAA Gent; hij had in Matz Sels een geduchte concurrent, mede door een blessure. Sels keepte 15 duels in de vorige jaargang.

 

 

 

Op 4 april jl. werd hij door AD.nl als mogelijke opvolger van Robbin Ruiter van FC Utrecht genoemd. En op 29 januari jl. schreven wij in dit artikel dat de door Vitesse aan de Eagles verhuurde Room plotseling naar Arnhem was teruggeroepen, waardoor de club van trainer Foeke Booy in allerijl op zoek moest naar een nieuwe keeper. Inmiddels was Booy in onderhandeling met Sergio Padt, keeper van KAA Gent. Padt speelde op 5 januari 2014 nog mee in het oefenduel tegen FC Groningen. Padt hield zijn doel schoon; de Belgen wonnen met 1-0.

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.