Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

442 gasten online

Door FC Groningen begeerde Simon Thern kan zich langer verblijf bij Malmö FF voorstellen

UPDATE: Simon Thern lijkt op weg naar Spaanse Elche

Stand van zaken zondag 22 juni 2014:

Op 12 mei jl. berichtten wij in dit artikel over de interesse van FC Groningen in Simon Thern, een 21-jarige middenvelder en international van Malmö FF. We schreven toen ook over de lovende woorden van zijn zaakwaarnemer, Nima Modyr. Inmiddels weten we dat dat ook de agent is van Therns ploeggenoot, Pawel Cibicki. Modyr zou Cibicki volgens Daniel Andersson, de 'sportchef' van Malmö, danig onder druk hebben gezet om voor een snelle move naar FC Groningen te kiezen. In het geval van Simon Thern lijkt het toch anders te liggen.

 

UPDATE donderdag 14 augustus 2014: Simon Thern lijkt op weg naar Spaanse Elche

Volgens het Zweedse Fotbollskanalen zal Simon Thern zijn carrière vermoedelijk vervolgen bij het Spaanse Elche, dat afgelopen seizoen als 16e in de Primera División eindigde. Zijn contract bij Malmö FF loopt nog maar tot 31 december 2014. Simon is al in Spanje geweest, en heeft ook al gezocht naar een huis in Valencia. Het lijkt erg onwaarschijnlijk dat we hem bij FC Groningen zullen zien. Daniel Andersson heeft de hoop op contractverlenging bij Malmö overigens nog niet opgegeven, en zegt dat Malmö er alles aan gedaan heeft om Thern voor de club te behouden.

 

Daniel Andersson, 'sportchef' van Malmö, rekent niet meer op vertrek Simon Thern

Daniel Andersson zegt op dinsdag 19 augustus 2014 in een vraaggesprek met Sydsvenskan niet meer te rekenen op een vertrek van Simon Thern naar het Spaanse Elche. Volgens hem was het bod van de Spanjaarden zó laag dat het bod het niveau van een opleidingsvergoeding had. Hij zegt niet te kunnen uitsluiten dat er deze maand nog iets gebeurt, "maar een bieding moet wel erg hoog zijn willen wij ernaar luisteren." De Zweedse transfer window is overigens al gesloten: Zweedse clubs kunnen geen spelers meer kopen, alleen nog verkopen. Het contract van Simon Thern loopt nog maar tot 31 december 2014.

Op zondag 22 juni 2014 schreven we al het volgende:

 

Vorige maand schreven we dat het contract van Thern tot 31 december 2014 loopt, en dat club en speler tijdens onderhandelingen over een nieuwe verbintenis geen akkoord hadden weten te bereiken. 

 

Een ruime maand later lijkt er maar weinig te zijn veranderd. Simon Thern heeft nog altijd een contractvoorstel van Malmö FF in beraad, en zegt vandaag tegenover Kvällsposten dat het heel goed kan zijn dat hij bij Malmö blijft. In het artikel staat dat FC Groningen openlijk blijk van z'n interesse had gegeven (op onderstaande foto is Therns zaakwaarnemer met FC Groningen-scout Patrick Busby te zien), en dat in de media ook andere clubs met Simon Thern in verband werden gebracht.

 

Thern staat overigens al een maand aan de kant met een knieblessure. Het is de bedoeling dat hij a.s. vrijdag zijn rentree maakt in een vriendschappelijke wedstrijd die Malmö tegen Partizan speelt. Uit een scan was gebleken dat het kapsel van het kniegewricht geraakt was, een euvel waarvoor drie tot zes weken herstel staat. 

 

Malmö zit morgen net als FC Groningen in de koker van de Europese bekerloting. Daar waar het bij de Trots van het Noorden gaat om de tweede voorronde van de Europa League (loting om 14:30 uur), daar heeft Malmö zich gekwalificeerd voor de tweede voorronde van de Champions League. De loting daarvan is al om 13:00 uur, en Hans Nijland is ook daarbij aanwezig, "om alvast wat ervaring op te doen", zo vertelde hij vanmiddag tijdens zijn welkomstwoord in Haren, voorafgaande aan de eerste training.

 

Simon Thern zegt dat hij een voorstel van Malmö in beraad heeft, dat hij zich gelukkig voelt bij de club en dat hij de CL-duels als een uitdaging ziet. Hij lijkt ondanks zijn jeugdige leeftijd met vlag en wimpel voor de spoedcursus Mediatraining geslaagd te zijn...

 

Het is zeer aannemelijk dat hij door FC Groningen als mogelijke versterking voor het middenveld in aanmerking komt, bijvoorbeeld bij een vertrek van Tjaronn Chery. Het zal FC Groningen er dan ook veel aangelegen zijn dat Thern voorlopig geen handtekening onder een nieuw contract bij Malmö zet. Deze wens zal ongetwijfeld ook bij de zaakwaarnemers van Thern zijn neergelegd. De tijd zal leren of FC Groningen snel werk zal moeten maken van het contracteren van Simon Thern.

 

Gerelateerde artikelen:

 

21-05-2014 Rasmus Lindgren over mogelijke nieuwe aanwinst FC Groningen: "Simon Thern is een goede speler"

13-05-2014 Uitleg Jan Nordström, oud-keeper van FC Groningen, over bezoek Veldmate aan Zweden

12-05-2014 "FC Groningen concreet geïnteresseerd in Simon Thern van Malmö FF"

 

Simon Thern, Patrick Busby en Nima Modyr (foto: Fotbollskanalen)

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.