Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

76 gasten online

"FC Groningen wil Stefan van der Lei ruilen met Peter van der Vlag (FC Emmen); Van der Lei prefereert Eredivisieclub"

Jan Mennega van het Dagblad van het Noorden weet te melden dat FC Groningen tweede doelman Stefan van der Lei graag wil verhuren aan FC Emmen, en dat Peter van der Vlag (36) in dat geval de omgekeerde weg kan bewandelen en (straks) achter Sergio Padt tweede doelman van FC Groningen kan worden. Volgens Mennega wil Van der Lei echter liever ervaring opdoen bij een andere Eredivisieclub. Excelsior en FC Dordrecht zouden zich voor hem inmiddels hebben gemeld (1, 2).

 

Beide naar de Eredivisie gepromoveerde clubs zouden hem willen huren, zo meldt het Dagblad van het Noorden op maandag 23 juni 2014 in de papieren editie. Overigens hebben zowel Excelsior als FC Dordrecht ook interesse in een andere doelman, te weten Kostas Lamprou van Feyenoord. Jordy Deckers is eerste doelman van Excelsior en heeft onlangs zijn contract verlengd; Alessandro Damen is de tweede doelman. Van der Lei zou ook bij Excelsior tweede doelman worden, mocht Deckers bij Excelsior blijven. Wij zien Van der Lei nog niet zo snel naar Rotterdam verkassen.


Peter van der Vlag: "Ik heb nog niks van FC Groningen gehoord, maar zou graag in de Eredivisie spelen"

In gesprek met RTV Drenthe laat de op 5 december 1977 geboren Peter van der Vlag weten nog niets van FC Groningen gehoord te hebben, maar nog wel de ambitie te hebben in de Eredivisie te spelen. Hij zegt zelfs de concurrentie met Sergio Padt om het eerste keeperschap wel aan te durven. Zijn trainer, Joop Gall, zegt dat FC Emmen het contract met Van der Vlag, 'de beste keeper van de Jupiler League', niet voor niks opengebroken te hebben. Hij ziet Stefan van der Lei niet als een gelijkwaardige vervanger.

Peter van der Vlag was zondag in Haren aanwezig, waar FC Groningen de eerste training afwerkte. Dit zal echter te maken hebben gehad met het feit dat zijn zoontje Owen met FC Groningen D2 meespeelde in een duel dat voorgaande aan de eerste training van de hoofdmacht werd gespeeld. Owen heeft onlangs de overstap gemaakt van Wildervank naar FC Groningen D2.

 

Ons is bekend dat FC Groningen Peter van der Vlag graag als tweede keeper zou willen aantrekken. Dit zal echter wat lastiger te realiseren zijn indien Stefan van der Lei niet voor de club uit de Jupiler League wil uitkomen.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.