Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

162 gasten online

"Hans Nijland bevestigt interesse FC Groningen in Kevin Conboy als mogelijke vervanger van Giliano Wijnaldum"

Op 31 mei jl. schreven wij in dit artikel over de interesse van FC Groningen in Kevin Conboy, die nog tot medio 2015 bij het gedegradeerde N.E.C. onder contract staat. RTV Noord schrijft vandaag dat de belangstelling van de Trots van het Noorden in de 26-jarige verdediger na het vertrek van Giliano Wijnaldum nog altijd actueel is. De omroep schrijft dat Conboy in de belangstelling staat van FC Groningen en op het lijstje van de FC staat om de naar Go Ahead Eagles vertrokken Giliano Wijnaldum op te volgen.

 

Hans Nijland laat het volgende weten: "Conboy is één van de spelers die in aanmerking komt om de vrije plek die is ontstaan door het vertrek van Wijnaldum in te vullen, maar hij is niet de enige. Wij gaan geen haast maken, want de transfermarkt sluit pas eind augustus."

 

Het Dagblad van het Noorden heeft met Henk Veldmate gesproken. Veldmate, bezig aan zijn laatste maanden als technisch manager, liet weten: "Wij willen ons op die positie nog graag wat versterken. Wij hebben naar Conboy geïnformeerd. Hij past in ons profiel, maar we hebben nog niet met hem gesproken. En hij is ook niet de enige kandidaat.''

Volgens RTV Noord zoekt FC Groningen het liefst een speler die zowel als linkervleugelverdediger als links centraal achterin kan spelen. Kevin Conboy voldoet aan dit profiel: hij kan centraal in de verdediging spelen, maar hij is van nature een linksback. Hij speelt sinds medio 2011 voor de dit seizoen uit de Eredivisie gedegradeerde ploeg uit Nijmegen; daarvoor was hij drie jaar voor het Deense Esbjerg fB actief. Hij werd op 15 oktober 1987 in Esbjerg geboren, en begon in de jeugdopleiding van Jerne IF. In Nijmegen baarde hij in het seizoen 2012-2013 opzien daar al in de eerste seizoenshelft drie rode kaarten te pakken.

 

Gerelateerd artikel:

 

31-05-2014 "FC Groningen geïnteresseerd in Kevin Conboy"

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.