Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

72 gasten online

Opnieuw geruchten over belangstelling Universidad Católica voor Magnasco

Stand van zaken woensdag 30 juli 2014:

In april en mei van dit jaar hebben we bericht over de geruchten in de Chileense media, op grond waarvan Universidad Católica (UC), de vorige club van Stefano Magnasco, de op een zijspoor belande rechtsback van FC Groningen naar Chili zou willen terughalen. Vandaag meldt Radio Agricultura dat Stefano Magnasco als opvolger wordt gezien van Enzo Roco.

 

FC Groningen heeft inmiddels laten weten dat zich nog geen enkele Chileense club bij de FC heeft gemeld, aldus RTV Noord.

 

"Stefano Magnasco heeft contact met clubleiding van Universidad Católica over mogelijke terugkeer"

Op vrijdag 1 augustus 2014 berichten Chileense media (Emol.com, Reporte) dat Stefano Magnasco contact heeft gehad met 'Tati' (José María Buljubasich, 'sportdirecteur' van Universidad Católica) over een mogelijke terugkeer. UC zou Magnasco willen huren, en Stefano zou op een bepaald moment graag naar zijn oude club willen terugkeren. Hij zegt echter te moeten afwachten wat er gebeurt. Hij heeft immers nog een contract dat loopt tot medio 2015, met een eenzijdig door FC Groningen te lichten optie tot medio 2016.

 

Andere Chileense media, zoals Radio de la Cato, melden dat FC Groningen een aanbod van UC om Magnasco te huren verworpen zou hebben. Dit verhaal kon nog wel eens vervolgd worden.

Op woensdag 30 juli jl. schreven we het volgende:

 

Geschreven wordt in het Chileense artikel dat Magnasco 'Plan B' is, voor het geval het aantrekken van Valber Huerta, centrale verdediger van Universidad de Chile, niet mogelijk zou blijken te zijn.

 

Enzo Roco, die tot 8 juli jl. nog als Enzo Andia door het leven ging, is de verdediger van UC die volgens José Sepulcre, de president van het Spaanse Elche, op het punt staat naar Spanje te verkassen, aldus Terra. Roco lijkt overigens een centrale verdediger te zijn, dus in hoeverre Magnasco de gedroomverfde vervanger is zal nog moeten blijken.

 

Radio Agricultura schrijft dat het niet makkelijk zal zijn om Stefano Magnasco naar Universidad Católica terug te halen, omdat hij in Groningen nog een contract heeft tot medio 2016 (feitelijk is het medio 2015 met een optie tot verlenging tot medio 2016, red.)

 

Met de overgang van Enzo Roco naar Elche zou een bedrag zijn gemoeid van $ 2,4 miljoen, omgerekend € 1,79 miljoen. Dit bedrag moet o.i. ruim voldoende zijn om Magnasco bij FC Groningen los te weken. Ook een verhuur van Roco met optie tot koop zou overigens tot de mogelijkheden behoren.

 

Gerelateerde artikelen:

 

29-05-2014 Vertrek Stefano Magnasco naar zijn vorige club, Universidad Católica, concreet?

25-04-2014 "Mogelijke terugkeer Stefano Magnasco naar vorige club, Universidad Católica"

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.