Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

73 gasten online

FC Groningen nog steeds geïnteresseerd in Johan Larsson, aanvoerder en rechtsback van Elfsborg?

Exact een jaar geleden, op 12 augustus 2013, berichtten wij in dit artikel over het feit dat FC Groningen één van de clubs was die Johan Larsson, rechtsback van het Zweedse IF Elfsborg, volgden. Larsson, toen 23 jaar, had op dat moment nog een contract tot 31 december 2013. Het Duitse Eintracht Braunschweig werd later die maand eveneens met hem in verband gebracht, maar Johan Larsson bleef Elfsborg trouw en verlengde zijn verbintenis tot 31 december 2016.

 

Vandaag schrijft Borås Tidning dat er opnieuw interesse vanuit Nederland in Johan Larsson is. Het gaat om twee niet met name genoemde clubs; niet uitgesloten mag worden dat FC Groningen, dat nog op zoek is naar een rechtsback, Johan Larsson als vervanger van Stefano Magnasco op de korrel heeft. Vorig jaar werden uit de Eredivisie naast FC Groningen ook AZ, PSV en sc Heerenveen met hem in verband gebracht.

 

Geen erkende bron, maar wel interessant: Jumanjiyo, een Turkstalige volger van het Zweedse voetbal, schreef vandaag op Twitter dat 'Johan Larssons Nederlanders' zondag kort voor tijd op 2-3 kwamen. We kunnen ons alleen maar voorstellen dat hij op FC Groningen doelt.

Klas Ingesson, manager van IF Elfsborg, zegt Johan Larsson te willen behouden omdat Larsson een belangrijke speler voor hem is. De Zweedse transfer window is gisteren, 11 augustus 2014, gesloten; Zweedse clubs kunnen nu alleen nog maar spelers verkopen, maar niet meer aantrekken. Een vervanger voor Johan Larsson is dus niet meer te halen.

 

Johan Larsson zelf antwoordt kort op de vraag of hij bij Elfsborg zal vertrekken: "Dat weet je nooit." Verder wil hij niet op de geruchten ingaan: hij wil zich alleen op zijn huidige club richten.

 

Janne Mian, de trainer van Elfsborg, zegt niets te weten van een mogelijk vertrek van zijn aanvoerder. "Johan Larsson gaat helemaal nergens heen. Als hij zou vertrekken, dan zou ik niet weten hoe ik zijn vertrek zou moeten opvangen." In Nederland zijn het echter niet de trainers, die uiteindelijk de beslissing over het aan- en verkopen van spelers nemen, en we nemen zonder meer aan dat het in Zweden niet anders zal zijn.

 

Ook Stefan Andreasson, 'klubbchef' van Elfsborg, komt aan het woord. Volgens hem was het in de transfer window ongewoon rustig rond zijn spelers; van buitenlandse clubs heeft hij niets vernomen. Hij vindt het echter lastig te voorspellen wat er tot 2 september a.s. nog gaat gebeuren.

 

Volgens de Zweedse krant hebben de twee nog niet met name genoemde Nederlandse clubs het contact met Steinar Dietz, de nieuwe, Nederlandse zaakwaarnemer van Johan Larsson, geïntensiveerd; het is de verwachting dat de dialoog met Elfsborg later deze week zal beginnen.

 

Mocht FC Groningen daadwerkelijk Johan Larsson willen aantrekken, dan zal hij ongetwijfeld voor de basis worden gehaald. Hans Hateboer zal dan vermoedelijk zijn eerste back-up worden, en wellicht ook de eerste vervanger van Eric Botteghin.

 

Elfsborg staat na 18 speelrondes op een derde plaats in de Allsvenskan, de hoogste Zweedse divisie, op zeven punten achter Malmö FF en drie punten achter AIK. Johan Larsson stond alle 18 duels in de basis, en scoorde vier doelpunten. Het doelpunt dat hij op 4 april jl. tegen Häcken scoorde mocht er zijn:

 

 

Wordt wellicht vervolgd!

 

Gerelateerd artikel:

 

12-08-2013 "FC Groningen volgt Johan Larsson, 23-jarige rechtsback van IF Elfsborg"

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.