Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

202 gasten online

(Zaakwaarnemer) Sankoh lijkt aan te sturen op vertrek bij FC Groningen

Er zou interesse zijn voor Sankoh vanuit binnen-en buitenland, zo valt vandaag op diverse plekken te lezen. In de Sportweek komt zowel Sankoh ("Ik heb geen haast") als ook zijn zaakwaarnemer ("Hij voelt zich klaar voor het buitenland") aan het woord. Bij de buitenlandse interesse zou het om een club uit de Franse Ligue 1 gaan en in Engeland zou een club uit de Championship interesse getoond hebben. De komende tijd zal blijken wat waar is van deze verhalen, maar na enig speurwerk is onze voorlopige conclusie: niet veel!

  

Al vanaf het moment dat FC Groningen aan de zaakwaarnemer van Sankoh, Alex Kroes, kenbaar heeft gemaakt ook na afloop van dit seizoen graag met de verdediger verder te willen, schermt de heer Kroes met interesse van diverse clubs. Volgens Kroes spreekt uit de nieuwe (volgens onze informatie overigens wel verlaagde) aanbieding van FC Groningen waardering en heeft Sankoh het ook zeker naar zijn zin bij de Trots van het Noorden, maar moest toch zeker gezien de belangstelling voor zijn pupil eerst alles op een rijtje gezet worden (zie hier ons eerder stukje over deze zaak). Sankoh zelf zegt in de Sportweek nog niet te weten of hij bij FC Groningen wil blijven, maar ook geen haast te hebben een beslissing hierover te nemen. Ook Kroes komt aan het woord: "Gibril gaat niet eeuwig wachten. Hij voelt zich klaar voor het buitenland, maar dan moet hij daar wél perspectief zien."

 

Op dit moment wijst echter alles erop dat dit een schoolvoorbeeld van een spelersmakelaar is, die met interesse voor zijn speler schermt om de interesse van andere clubs te wekken. Met concrete namen komt hij namelijk niet op de proppen, en speurwerk op het internet leverde niets, maar dan ook helemaal niets op wat wijst op interesse van welke Franse of Engelse club dan ook. En de ervaring leert dat er toch echt altijd wel ergens IETS te vinden is, al was het maar een gerucht, als er belangstelling van een club getoond is. Meestal worden spelers niet alleen vanaf DVD's gescout, en op het moment dat er een scout van een club tijdens een wedstrijd aanwezig is geweest, is hier vroeg of laat wel iets over terug te vinden op het internet.

 

In de Franse media komen we nog wel interesse voor ene Sankoh tegen, maar hierbij gaat het toch echt niet om onze Sankoh. Toegegeven, er is wel sprake van enige gelijkenis, want ook deze Sankoh, om precies te zijn Alfred Sankoh, is geboren Sierra Leonees en heeft dezelfde huidskleur als onze Gibril, maar daar houdt het dan ook al zo'n beetje mee op. Alfred Sankoh is een 21-jarige middenvelder die op dit moment in de hoogste Noorse divisie, de Tippeligaen, voor Strømsgodset uitkomt. Voor hém is er duidelijk wél interesse vanuit Franse clubs, maar we mogen veronderstellen de in ieder geval de heer Kroes de twee Sankoh's wel uit elkaar kan houden.

 

Vooralsnog gaan wij ervan uit dat het met de buitenlandse interesse voor Sankoh nog wel eens heel erg mee- danwel tegen kon vallen - net hoe je het bekijkt. De binnenlandse interesse kon na de wedstrijd van afgelopen weekend tegen ajax ook nog wel eens behoorlijk gedaald zijn (als hier al wél iets van waar is). Sankoh speelde bepaald geen goede wedstrijd en zijn tekortkomingen werden door de tegenpartij helaas ook weer eens pijnlijk blootgelegd. Al met al lijkt Sankoh bij FC Groningen prima op z'n plaats, en we kunnen er dan ook gerust vanuit gaan dat er in ieder geval vanuit topclubs geen enkele belangstelling voor Gibril zal zijn. Sankoh geeft aan geen haast te hebben, maar de vraag is wel hoeveel geduld FC Groningen met hem heeft. Nijland, Veldmate en Co zullen op een gegeven moment duidelijkheid over de toekomstplannen van Sankoh willen hebben om al dan niet op zoek te gaan naar een mogelijke vervanger. Wat dat betreft zou Sankoh niet de eerste speler zijn die zijn hand aan het einde van het verhaal overspeeld blijkt te hebben.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.