Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

64 gasten online

"FC Groningen met N.E.C. in onderhandeling over Alireza Jahanbakhsh"

UPDATE: Mogelijk nieuwe poging FC Groningen om Jahanbakhsh alsnog in te lijven

Volgens RTV Noord is FC Groningen met N.E.C. in onderhandeling om Alireza Jahanbakhsh van de naar de Jupiler League gedegradeerde club over te nemen. Dit heeft zaakwaarnemer Amir Hashemi aan RTV Noord gemeld. Jahanbaksh is op 11 augustus 1993 in het Iraanse Jirandeh geboren en heeft nog een tot medio 2016 lopend contract, met een optie voor nog een seizoen. Ook sc Heerenveen is in de aanvallend ingestelde speler geïnteresseerd.

 

UPDATE 23 augustus 2014: Mogelijk nieuwe poging FC Groningen om Jahanbakhsh alsnog in te lijven

Goos de Boer, Journalist van RTV Noord, meldt vandaag op Twitter:"Heerlijke voetballer die Jahanbakhsh van NEC. #fcgroningen doet nw poging hem te halen. En terecht." Gisteravond leverde Alireza Jahanbakhsh een belangrijke bijdrage aan de de met 5-1 gewonnen wedstrijd tussen N.E.C. en Fortuna Sittard. Na afloop van de wedstrijd liet Jahanbakhsh over de belangstelling van FC Groningen en Heerenveen tegenover Omroep Gelderland weten:"Ze hebben een bod op mij uitgebracht en zijn in gesprek gegaan met NEC. Maar ze hebben me niet laten gaan, ze willen mij graag houden. Ik wil best wel hogerop, maar heb er geen probleem mee om hier te blijven." Overigens verliet Jahanbakhsh het veld na 67 minuten in verband met liesklachten.

Eerder vandaag schreven we al het volgende:

 

Hans Nijland: "Komst van Alireza Jahanbakhsh uitgesloten"

Hans Nijland heeft tegenover het Dagblad van het Noorden aangegeven dat de komst van Alireza Jahanbakhsh naar FC Groningen is uitgesloten, zo bericht Jan Mennega. De eigendomsrechten van de Iraniër zouden overigens bij zakenman Marcel Boekhoorn liggen.

 

Omroep Gelderland: "N.E.C. verlangt de hoofdprijs voor Alireza Jahanbakhsh"

Omroep Gelderland meldt dat de Iraniër niet te zwaar op de begroting van N.E.C. drukt en dat hij dus alleen mag vertrekken als de hoofdporijs wordt betaald, "en dat lijken Heerenveen en FC Groningen niet te gaan doen", aldus de omroep. Of Boekhoorn daar net zo over denkt, of dat het juist de zakenman is die de hoofdprijs verlangt, is ons niet bekend.

 

Het standpunt van N.E.C. past bij het onderhandelingsspel. Deze kwestie krijgt o.i. vast en zeker nog een vervolg.

 

Friesch Dagblad: "Heerenveen haakt af vanwege hoge niet-EU salaris"

Het Friesch Dagblad meldt dat de interesse van sc Heerenveen in Jahanbaksh alweer voorbij is. Heerenveen heeft volgens de krant wel geïnformeerd, maar haakte af vanwege het hoge niet-EU salaris dat de Iraniër moet krijgen.

 

Zaakwaarnemer Hashemi tegenover RTV Noord: "Twee clubs uit de Eredivsie zijn op dit moment zeer contreet om Alireza over te nemen van NEC. Ik weet niet hoe de onderhandelingen verlopen, maar ik weet wel dat beide ploegen zeer serieus zijn en dat de gesprekken nog lopen."

 

Hashemi vervolgt over de 1,80m lange speler die als rechtsbuiten, linksbuiten en aanvallende middenvelder kan spelen: "Clubs uit Rusland, Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten hebben zich bij mij gemeld en die clubs bieden gigantische bedragen, maar Alireza heeft zelf heel duidelijk aangegeven graag in Nederland te willen blijven. Het voetbal hier bevalt hem enorm en hij denkt dat hij hier als voetballer erg goed tot zijn recht komt. Een club als Groningen zal erg goed bij hem passen."

 

Henk Veldmate wil tegenover RTV Noord nergens op reageren.

 

Aan spelers van 20 jaar en ouder, die niet uit de EU afkomstig zijn, dienen forse salarissen gegireerd te worden, vergoedingen die FC Groningen slechts bij hoge uitzondering wil betalen. In het verleden trachtte FC Groningen dit als volgt in te vullen: de eerste jaren van een contract werd minder uitbetaald, waarna werd ingezet op een vervroegde doorverkoop.

 

VI.nl schrijft: "De 21-jarige Jahanbakhsh heeft bij NEC nog een contract tot medio 2016, met een optie voor nog een seizoen. In zijn verbintenis is geen vaste afkoopclausule opgenomen. Daardoor ligt voor de Goffertclub een aantrekkelijke winst in het verschiet. Jahanbakhsh werd vorig jaar voor slechts 220 duizend euro aangetrokken."

 

Jahanbaksh kwam afgelopen zomer tijdens het in Brazilië gehouden WK voor Iran in actie. Hij speelde in Iran voor Damash Karaj en SC Damash, waarna hij in 2013 door N.E.C. werd ingelijfd. Hij was toen nog jonger dan 20 jaar, waardoor N.E.C. hem 'slechts' 50% van het voor oudere spelers geldende niet-EU salaris hoefde uit te betalen. Hij speelde afgelopen seizopen 27 competitiewedstrijden en scooorde daarin vijf maal. In deze 27 duels startte hij slechts 11 maal als basisspeler (zeven keer werd hij vervroegd naar de kant gehaald); 16 keer werd hij als wisselspeler in de ploeg gebracht.

 

In de VI-ranglijst van grootste talenten van de Jupiler League staat Mimoun Mahi op een eerste plaats. Alireza Jahanbakhsh is als zevende geklasseerd.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.