Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

50 gasten online

"FC Groningen geïnteresseerd in Anthony Limbombe (20) van KRC Genk"

De transfer window sluit pas op 2 september a.s. tegen middernacht, en aangezien FC Groningen nog een aantal vacatures heeft, zal het ongetwijfeld dagelijks geruchten regenen. FC Groningen zal met allerlei spelers in verband worden gebracht, al dan niet in de hand gewerkt door louche zaakwaarnemers die hun eigen kassa's graag horen rinkelen. Vandaag meldt Voetbalbelgië dat FC Groningen graag de vorige maand 20 jaar geworden Anthony Limbombe van KRC Genk wil huren. De 1,77m lange Anthony Limbombe Ekango, zoals de Belg voluit heet, staat op de clubsite van Genk tussen de middenvelders, maar is meer een linksbuiten.

 

"Ook N.E.C. heeft belangstelling voor Anthony Limbombe"

Inmiddels meldt hetzelfde Voetbalbelgië dat ook N.E.C. belangstelling voor Anthony Limbombe zou hebben. Of deze belangstelling verband houdt met een naderend vertrek van Alireza Jahanbakhsh, die met FC Groningen en sc Heerenveen in verband wordt gebracht, is niet bekend. Over Alireza Jahanbakhsh gesproken:

 

"Concrete interesse van sc Heerenveen in Alireza Jahanbakhsh; ook FC Groningen serieus geïnteresseerd"

De ontkenningen van beide noordelijke clubs ten spijt: VI.nl meldt dat sc Heerenveen concreet in Alireza Jahanbakhsh is geïnteresseerd; de Friezen zouden na een eerste bod al twee maal een verhoogd bod hebben uitgebracht. VI.nl vult aan: "Ook FC Groningen is serieus geïnteresseerd in Jahanbakhsh", en schrijft over de financiën:

 

"Jahanbakhsh heeft in Nijmegen nog een contract tot medio 2016, met een optie op een extra seizoen. In zijn verbintenis is geen vaste afkoopclausule opgenomen. Daardoor ligt voor de Goffertclub een aantrekkelijke winst in het verschiet. Jahanbakhsh werd vorig jaar voor slechts 220 duizend euro aangetrokken."

 

Henk Veldmate, over de interesse in Alireza Jahanbakhsh tegenover FCUpdate.nl: "Dat is één van de spelers waar we naar geïnformeerd hebben. Maar dat is gezien de vraagprijs een kansloze missie. Daar hoeven we dus niet langer bij stil te staan."

Eerder schreven we op maandag 25 augustus 2014 al het volgende:

 

Ook het Hongaarse Újpest FC zou zich voor hem hebben gemeld, maar Limbombe zou een overgang naar FC Groningen prefereren. 

 

Anthony Limbombe werd op 15 juli 1994 in Mechelen geboren en speelde in de jeugd van KV Mechelen en KRC Genk, waarna hij medio 2010 bij laatstgenoemde club als amper 16-jarige een profcontract tekende. Op het hoogste niveau speelde hij tot nu toe 62 maal voor Genk, met twee doelpunten als resultaat. In het vorige seizoen speelde hij vanaf de winterstop op huurbasis voor Lierse SK. In slechts zeven wedstrijden werd hij opgesteld; hij scoorde in die duels eveneens twee keer. Hij heeft inmiddels voor België Onder 19 gespeeld.

 

Hij kwam dit seizoen nog niet voor het eerste elftal van KRC Genk in actie. Genk won afgelopen weekeinde voor het eerst dit seizoen een competitiewedstrijd - het was ook de eerste maal dat Marco Bizot kniezend vanaf de bank moest toekijken.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.