Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

53 gasten online

Henk Nienhuis: "FC Groningen heeft bod uitgebracht op Bas Dost"

Als er op onze site een rubriek Geruchten over Geruchten zou bestaan, dan zou deze melding daarin rollen. AD Sportwereld meldt vanavond dat naast Feyenoord, FC Utrecht en FC Twente nu ook FC Groningen een bod heeft uitgebracht op Bas Dost, de spits van Heracles. Daarnaast zou ook ajax, de club waar de voorkeur van Dost naartoe gaat, geïnteresseerd zijn in de aanvaller, maar nog geen bod hebben uitgebracht. AD baseert zich op 'bronnen rond Henk Nienhuis', de zaakwaarnemer van Dost.

  

Op deze late woensdagavond quoten we voor het gemak maar even het hele bericht uit AD Sportwereld, zolang we nog geen tastbaarder bewijs hebben van de vermeende interesse van de FC in Dost. Daar staat:

 

Na Feyenoord, FC Utrecht en FC Twente hebben ook Ajax en FC Groningen serieuze interesse in Heracles-spits Bas Dost. Bij de Amsterdammers moet Dost een eventueel vertrek van Pantelic opvangen, zo meldden diverse media. Dost heeft bij Heracles nog een contract tot 2011.


Henk Nienhuis, zaakwaarnemer van de Heraclied, zegt in Sportweek: ,,Ajax volgt hem, zoals nog enkele andere clubs. Die andere clubs hebben al een bod neergelegd bij Heracles. Ajax voor zover ik weet nog niet'', aldus Nienhuis.

Een van de clubs die een concreet bod heeft gedaan is FC Groningen, zo melden bronnen rond Nienhuis. FC Groningen ziet in de 20-jarige aanvaller de vervanger van de vertrekkende Morten Nordstrand. De Deense spits wordt door de club van trainer Ron Jans teruggestuurd naar zijn werkgever FC Kopenhagen.

Dost, die dit seizoen al twaalf keer scoorde, heeft al eens zijn voorkeur uitgesproken voor de Amsterdamse club. Nienhuis: ,,Dat klopt ja, maar we wachten rustig af wat er komen gaat. Bij Heracles bevalt het hem nog steeds goed. Maar als er meer opties zijn, ga je daar over nadenken.''

Hercales-voorzitter Jan Smit heeft echter de hoop dat Dost zijn contract in Almelo gewoon uitdient. ,,Ik ga er dan ook honderd procent van uit dat Bas bij ons blijft", zegt hij in Voetbal International.

 

Het frappante is dat Hans Nijland onlangs in het Dagblad van het Noorden nog ontkende dat de Trots van het Noorden geïnteresseerd is in de Heraclied. De opmerking kan natuurlijk als afleidingsmanoeuvre gezien worden, omdat de FC zich volgend seizoen op aanvallend gebied zeker wil versterken aangezien het afziet van de diensten van de Deen Morten Nordstrand.

 

Wordt wellicht vervolgd.

 

(foto: PRO SHOTS)

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.