Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

113 gasten online

In de categorie 'hele en halve waarheden' maken we op de slotdag van de transfer window graag even melding van een speculatief bericht van gisteren, afkomstig van een forum van Rode Ster Belgrado. FK Vojvodina, de club waar FC Groningen Dusan Tadic in 2010 ontdekte, zou een bod van de Trots van het Noorden van € 1,5 miljoen op de 1,75m lange linksbuiten Mijat Gaćinović (19) hebben afgewezen. Wanneer het bod zou zijn uitgebracht wordt niet vermeld.

Het bericht was iets minder speculatief dan we eerst dachten. Sander de Vries, die schrijft voor o.a. AD Sportwereld, meldde vanavond op Twitter dat Gacinovic volgens Hans Nijland een interessante speler is, "maar dat we er niet uitkwamen." We nemen aan dat Nijland doelt op gesprekken tussen FC Groningen en FK Vojvodina.

Mijat Gaćinović werd op 8 februari 1995 in Novi Sad geboren, heeft de Servische nationaliteit en die van Bosnië-Herzegovina en debuteerde op 19 maart 2013 voor het eerste elftal van FK Vojvodina. Via Bosnië U17 en Servië U18 belandde hij bij Servië U19, en maakte deel uit van het team op het in 2013 gehouden EK voor Onder 19-ploegen. Dankzij zijn doelpunt tegen Portugal U19 plaatsten de Serviër zich voor de finale tegen Frankrijk U19. 

Hij speelde afgelopen seizoen 20 maal voor het eerste elftal van Vojvodina, waarvan 14 keer als invaller; dit seizoen stond hij in drie van de vier de tot nu toe gespeelde wedstrijden in de basis en scoorde één keer. FK Vojvodina staat na vier duels op een derde plaats, op drie punten van Partizan en Rode Ster, die nog geen punt hebben verloren.

Hans Nijland komt vandaag in het Dagblad van het Noorden aan het woord, en geeft toe dat de spelersgroep van FC Groningen niet buitensporig breed is: "Wij vinden dat onze selectie heel dunnetjes en smalletjes is. Meer het moet niet kopen om het kopen worden, het moet wel verantwoord zijn." En Henk Veldmate, na vandaag mager technische zaken-af: "Normaal gesproken gebeurt er niks meer."

We zullen zien wat de dag van vandaag ons nog brengt!

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.