Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

158 gasten online

Grote Duitse en Italiaanse clubs geïnteresseerd in Andreas Granqvist

Volgens Andreas Granqvist is er een aantal grote Duitse en Italiaanse clubs in zijn persoontje geïnteresseerd. Concreet is er overigens nog niks, zo verklaart de ijzersterke centrale verdediger eerder deze maand in Helsingborg LokalTidningen. Na dit seizoen zal hij alles op een rijtje zetten en zich bezinnen op zijn toekomst. Andreas speelt open kaart en heeft inmiddels bij de clubleiding van FC Groningen aangegeven een overstap naar een grote competitie te ambiëren.

 

Andreas Granqvist, op 16 april 1985 geboren in Helsingborg, de plaats waar bovengenoemde krant zijn roots heeft, heeft bij FC Groningen nog een contract dat loopt tot medio 2012. Algemeen bekend lijkt te zijn dat hij een soort van afkoopclausule in zijn contract heeft laten opnemen toen de FC hem medio 2008 overnam van het Engelse Wigan Athletic. Volgens de Zweedse krant zit FC echter op een guldklimp, op goud dus, als het gaat om Granqvist. Zal de afkoopclausule in zijn contract dan toch de nodige haken en ogen bevatten en aan Hans Nijland enige onderhandelingsruimte bieden?

 

Andreas Granqvist, niet meer weg te denken uit het hart van de Groningse defensie. In de voorbereiding op het seizoen 2008-2009 vertelde Ron Jans nog dat Granqvist, Sankoh en Svejdik maar moesten aantonen welke twee van hen het centrum van de verdediging zouden gaan vormen in het komende seizoen, maar luttele oefenpotjes later ging het er alleen nog maar om wie Granqvist naast zich in de basis zou zien: Sankoh of Svejdik. De plaats van Granqvist was binnen de korste keren onomstreden in de basis en is dat tot op de dag van vandaag.

 

Beroemd zijn zijn onnavolgbare rushes naar voren en zijn verwoestende kopballen, die al menigmaal het net deden schroeien. Hij valt eveneens op (af en toe) met uitglijacties, het laten lopen van zijn man en zijn beperkte wendbaarheid. Ook is hij een liefhebber van de kleuren geel en rood. Ik zeg: gelukkig heeft hij ook van die manco's, anders zou hij nimmer voor FC Groningen hebben gespeeld. Na 70 officiële wedstrijden in dienst van de Trots van het Noorden (allemaal basisplaatsen), waarin hij 12x scoorde, 13x geel pakte en 2x rood, ben ik een groot idolaat van deze kanjer geworden, en ik ben niet de enige.

 

Het is niet de vraag òf, maar wanneer hij bij FC Groningen vertrekt. Hij zit inmiddels geregeld bij de selectie van het Zweedse nationale elftal, maar behoort slechts zelden tot de uitverkorenen die daadwerkelijk tot speelminuten komen. Hij zal vaker Europees voetbal moeten spelen om echt door te kunnen breken in het Zweedse team, en dat weet Andreas zelf donders goed. Het is daarom te hopen dat de FC de play-offs niet alleen haalt, maar ook winnend afsluit. Dit is in mijn ogen de enige manier om Andreas Granqvist nog een half of een heel seizoen voor de FC te kunnen behouden.

 

Nóg een reden om zondag met het mes tussen de tanden en het schuim op de bek Willem II tegemoet te treden!

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.