Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

157 gasten online

"Jakob Johansson (24), diverse malen bekeken door FC Groningen, verlengt niet bij IFK Göteborg"

Stand van zaken donderdag 2 oktober 2014:

Eerder dit jaar schreven wij over de vermoedelijke interesse van FC Groningen in Jakob Johansson, een inmiddels 24-jarige middenvelder van het Zweedse IFK Göteborg, zie ons artikel van 12 mei jl. De alleskunner kan centraal achterin, controlerend op het middenveld en ook als aanvallende middenvelder spelen. Vandaag bericht Fotbolldirekt dat Johansson besloten heeft zijn aflopende contract bij de huidige nummer twee van de Allsvenskan niet te verlengen.

 

UPDATE dinsdag 4 november 2014:

"Jakob Johansson verlengt definitief niet bij IFK Göteborg"

Veel nieuws herbergt de volgende melding in vergelijking met de berichtgeving van begin oktober niet, maar voor de volledigheid melden we het graag. Aan het Zweedse Expressen heeft Jakob Johansson laten weten dat hij zijn aflopende contract bij IFK Göteborg niet wil verlengen, omdat hij toe is aan iets nieuws. Waar zijn toekomst ligt wil hij niet zeggen; hij verwijst naar zijn zaakwaarnemer (Anders Carlsson, red.) De Zweedse competitie is afgelopen weekeinde geëindigd. IFK eindigde op een tweede plaats, op zes punten achterstand van kampioen Malmö FF.

Op donderdag 2 oktober jl. schreven we al het volgende:

 

Mats Gren, sportchef van IFK, is niet blij met het besluit van Jakob, maar moet het accepteren. "Hij heeft de laatste jaren heel veel gedaan voor IFK; hij wil iets nieuws proberen." Of een vervolg van zijn loopbaan bij FC Groningen tot de mogelijkheden behoort vermeldt het artikel niet.

 

Afgelopen weekeinde speelde hij de volle 90 minuten in de met 2-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen het Djurgårdens IF van Simon Tibbling. Een delegatie van FC Groningen zat bij dat duel op de tribune. Henk Veldmate heeft afgelopen weekeinde overigens drie duels in Zweden bezocht.

 

Basisopstelling IFK Göteborg, 29 september jl. tegen Djurgården

 

Statistieken van Jakob Johansson (bron: Soccerway):

 

 

Gerelateerd artikel:

 

12-05-2014 "FC Groningen volgt Jakob Johansson van IFK Göteborg"

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.