Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

118 gasten online

Het is zover - sinds afgelopen weekeinde zit de Zweedse competitie erop. De markt zal de komende tijd, in ieder geval tot eind januari als de transfer window eindigt, overspoeld worden met hele en halve waarheden aangaande potentiële transfers. Ook zullen geldbeluste zaakwaarnemers trachten hun clientèle van club te laten wijzigen en de inhoud van hun portefeuille bij allerlei clubs aanbieden. In welke categorie we het volgende gerucht moeten plaatsen is nog niet helemaal duidelijk.

Volgens het Zweedse Göteborgs-Posten is de 25-jarige May Mahlangu één van de maar liefst 13 spelers die IFK Göteborg zouden kunnen verlaten. De Zuid-Afrikaanse centrale middenvelder, die een aflopend contract heeft en zowel defensief als aavallend kan spelen, zou kunnen kiezen uit FC Groningen en het Griekse PAOK Saloniki.

Mahlangu werd medio 2011, toen nog spelend voor Helsingborgs IF, door Aftonbladet ook al met FC Groningen (en sc Heerenveen) in verband gebracht, maar het gerucht leek ons toen zó speculatief dat we er niet eens een artikel aan gespendeerd hebben. We konden ons op dat moment niet voorstellen dat FC Groningen een dure, niet uit de EU afkomstige speler aan de selectie zou willen toevoegen. Eigenlijk denken we er drie jaar later nog net zo over, dus het lijkt ons vooralsnog stug dat we Mahlangu binnenkort in de Euroborg zullen verwelkomen. 

De speler in kwestie werd op 1 mei 1989 in het Zuid-Afrikaanse Secunda, Mpumalanga geboren als May Sphiwe Mahlangu en speelde in de jeugd van Stars of Africa Academy en Alexandra United FC, waarna hij in 2008 een profcontract tekende bij het Zweedse Helsingborgs IF. Hij werd eerst verhuurd aan IFK Hässleholm, speelde toen daadwerkelijk voor Helsingborgs IF en verkaste begin 2014 naar IFK Göteborg waar hij een éénjarig contract met een einddatum van 31 december 2014 tekende. Hij is Zuid-Afrikaans international.

UPDATE: "May Mahlangu vertrekt naar buitenlandse club"

Inmiddels bericht Göteborgs-Posten dat Mats Gren, technische baas van IFK, bevestigd zou hebben dat Mahlangu de Zweedse club definitief verlaat. Wat zijn volgende werkgever wordt is nog niet bekend gemaakt; verklaard wordt slechts dat het een club buiten Zweden betreft.

Zijn statistieken, met dank aan Soccerway:

 

Tot slot nog een paar (ietwat gedateerde) beelden van de virtuoos. Binnenkort 'reggae in Grunn'?

 

 Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.