Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

102 gasten online

Simon Gustafson van BK Häcken, naar verluidt één van de grootste talenten in Zweden die onlangs met FC Groningen in verband werd gebracht, heeft in een vraaggesprek met het Zweedse GP aangegeven bekend te zijn met de interesse in zijn persoontje vanuit Nederland. Zijn contract met BK Häcken loopt volgens het artikel nog tot eind 2015; Transfermarkt rept overigens van een einddatum van 31 december 2014 - mogelijk is er inmiddels een optie gelicht.

Fans hopen dat hij en zijn tweelingbroer Samuel, eveneens een middenvelder, hun contracten verlengen. Onderhandelingen lopen er momenteel echter niet met zijn huidige club, weet Simon.

Gustafson wordt eveneens met Anderlecht in verband gebracht, maar daarover kan hij weinig meer zeggen dan dat er wel meer clubs zijn waarover rond zijn persoontje een artikel geschreven kan worden. Op dit moment is hij nog niet dichtbij een overgang naar welke club dan ook, "maar het kan in voetbal snel gaan", voegt hij veelbetekenend toe. 

De 1,85m lange Simon Gustafson werd op 20 januari 1995 geboren en speelt sinds 2013 voor BK Häcken; hij kwam toen over van Fässbergs IF. Hij kan als verdedigende, centrale en offensieve middenvelder spelen; hij maakte onderdeel uit van Zweden Onder 21, maar viel weg uit dat elftal in de tijd dat het om plaatsing voor het EK in Tsjechië ging.

BK Häcken eindigde in het afgelopen seizoen op een vijfde plaats in de hoogste Zweedse competitie, de Allsvenskan; Simon Gustafson speelde in 28 van de 30 competitieduels mee (26 basisplaatsen) en scoorde daarin maar liefst tien maal, waarmee hij clubtopscorer werd.

Jan Nordström, de op 19 november jl. 70 jaar geworden oud-keeper van FC Groningen en al tien jaar contactpersoon van de FC in Zweden, verklaarde eerder dit jaar het volgende: "Häcken heeft de meest veelbelovende spelers van de Allsvenskan (de hoogste Zweedse divisie, red.). Simon Gustafson is één van de betere spelers die ik op die leeftijd heb gezien. Hij is echt een hele goede speler. FC Groningen hoef ik over hem niet te tippen: ze kennen hem al. Zij kennen elke belangrijke speler in Zweden", zie ons artikel van 13 mei 2014.

Of Johan Larsson van IF Elfsborg de stap naar FC Groningen maakt valt te bezien. Tegenover Matchdax geeft hij aan momenteel niet veel met voetbal bezig te zijn en in januari wel verder te zullen zien; hij heeft eerst meer energie nodig. Vanuit bronnen rond FC Groningen hebben wij begrepen dat hij niet (meer?) in beeld is bij FC Groningen omdat hij een voormalige rechtsbuiten zou zijn en van nature minder een rechtsback. Larsson is een veelscorende rechtsback over wie de journalist Henrik Leman als één van de weinigen in Zweden zegt dat hij verdedigend tekort komt om in het Zweedse nationale elftal te kunnen spelen. Het is de vraag wat er waar is van de geruchten rond Johan Larsson. De Zweedse pers berichtte immers eerder over twee door Elfsborg afgewezen biedingen van FC Groningen op Larsson. Welke partij trekt er rond Johan Larsson een rookgordijn op?

Reportage over Simion Gustafson van Häcken TV 31 juli 2014:

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.