Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

124 gasten online

Sepp de Roover wil graag naar Belgische topclub

UPDATE zaterdag 22 mei 2010: Na Lierse SK wil ook KSC Lokeren De Roover

Eindelijk valt er weer iets over FC Groningen te berichten. 't Is lang stil geweest rond de nog altijd van een knieblessure revaliderende Sepp de Roover, wiens contract aan het einde van dit seizoen afloopt. In het Belgische Nieuwsblad geeft hij aan dat de FC hem een voorstel voor een tweejarig contract heeft gedaan. Sepp wil niet naar een gelijkwaardige of mindere club dan FC Groningen, maar: "Een overgang naar een Belgische topclub zou ik uiteraard heel graag maken."

 

UPDATE zaterdag 22 mei 2010:

Melden wij op 18 mei jl. nog de interesse van het naar de hoogste Belgische divisie (de zgn. Eerste Klasse) gepromoveerde Lierse SK in Sepp de Roover, vandaag is het de beurt aan KSC Lokeren om te lonken naar de diensten van onze rechtsback, zo meldt VoetbalBelgië vandaag. Evenmin als Lierse SK is KSC Lokeren de door Sepp gewenste topclub: de bespeler van het Lokerse Daknamstadion eindigde vorig seizoen in de Eerste Klasse op een teleurstellende 14e plaats. De club is echter ambitieus. Komend seizoen staat er een nieuwe trainer aan het roer, te weten Peter Maes die van KV Mechelen overkomt. Lokeren is niet alleen geïnteresserd in Sepp de Roover maar wil ook gaarne de al eerder aan FC Groningen gelinkte Sacha Iakovenko van Anderlecht overnemen (of gaat AA Gent met hem aan de haal te gaan? Zie dit artikel [Thanx, C.!], zie hier) en toont eveneens belangstelling voor Laurent Ciman (Club Brugge). Wij blijven de berichten bij onze zuiderburen rond Sepp de Roover volgen en gaan uit van een spoedig vertrek van de Belg bij FC Groningen.

 

Al in een eerder stadium heeft FC Groningen aan Sepp de Roover laten weten in principe wel met de Belg verder te willen, maar dan wel tegen "aangepaste voorwaarden". Hiermee wordt een contract met een lager salaris dan zijn huidige beloning bedoeld, geheel in lijn met de wens van de FC om wat aan het salarisgebouw te doen.

 

In het huidige contract is een eenzijdige optie opgenomen, die het FC Groningen mogelijk maakt twee jaar langer van de diensten van de rechtsback gebruik te maken. In de Belgische krant zegt Sepp dat FC Groningen hem nu, los van die optie, een voorstel voor een nieuw, tweejarig contract heeft gedaan. Hierover vertelt De Roover het volgende: "Naar een ploeg gelijkwaardig aan of minder dan Groningen ga ik niet. Deze club speelt altijd voor de plaatsen vijf tot negen."

 

Over de zoektocht van een aantal Belgische topclubs naar een rechtsback schrijft het Nieuwsblad: Het is een publiek geheim dat nogal wat Belgische topclubs een rechtsachter zoeken en een Belg ligt dan altijd beter in de markt. Club Brugge, dat De Roover al scoutte, maar ook Genk zoeken iets voor die positie. En waarom Standard niet, waar hulptrainer Jean-François de Sart De Roover kent van bij de nationale beloften.

Sepp de Roover reageert als volgt op de speculaties rond een terugkeer naar het patatminnende landje: "Een overgang naar een Belgische topclub zou ik uiteraard heel graag maken. Sinds mijn negen jaar speel ik in Nederland. Ik heb nog nooit in België gespeeld. In België heb ik nog nooit gevoetbald. Ik zeg geen neen tegen een terugkeer."

 

Tenslotte gaat Sepp nog even in op de stand van zaken rond zijn voorspoedig verlopende revalidatie. noodzakelijk geworden nadat hij op 29 november 2009, bijna vijf maanden geleden alweer dus, in de thuiswedstrijd tegen NEC de voorste kruisbanden van zijn linker knie afscheurde: "Ik zit voor op schema. Ik sta al terug op het veld, kan sprinten en balletjes trappen', zegt De Roover. 'Bij PSV had ik ooit dezelfde blessure aan mijn rechterknie en ook toen ging het snel. Voor de voorbereiding voor volgend seizoen zal ik helemaal fit zijn. Aangezien ik nu tijd heb om aan mijn lichaam te werken, zal ik zelfs sterker terugkeren."

 

 

UPDATE dinsdag 18 mei 2010:

Of het de door Sepp gewenste topclub is wagen we te betwijfelen, maar volgens de Belgische pers (Lierse.com, VoetbalBelgië, Voetbalkrant.com) is Lierse SK, afgelopen seizoen kampioen van nota bene de Belgische Tweede Klasse en dus komend seizoen actief op het hoogste Belgische niveau, serieus in de van een knieblessure revaliderende Belg geïnteresseerd. De zaakwaarnemer van De Roover heeft al een verkennend gesprek met de Koninklijke Lierse Sportkring, ook wel de Pallieters genoemd, gevoerd en Lierse SK zou deze week een contractvoorstel op papier zetten. Volgens De Roover dingen er naast Lierse SK nog vier andere Belgische clubs en twee Nederlandse clubs, waaronder FC Groningen, naar zijn gunsten. De Belgische sites noemen Laurent Ciman en Roy Myrie als alternatieven mochten ze uiteindelijk met De Roover niet in zee gaan.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.