Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

274 gasten online


Als er één land is waar de journalistiek een hoog rioolgehalte heeft, dan is het Peru. Het volgende bericht dienen we dan ook met de grootst mogelijke voorzichtigheid te betrachten. Volgens Libero.pe en Depor.pe verkast Edison Flores van Universitario de Deportes uit Peru komende zomer naar FC Groningen; gesproken wordt over een transferbedrag van $ 1 miljoen (€ 810.000).

Geschreven wordt dat het de bedoeling is dat FC Groningen Flores nu koopt, maar dat de Peruviaan pas medio 2015 naar Groningen gaat. Dit heeft wellicht te maken met het feit dat Flores pas op 14 mei 2015 de leeftijd van 21 jaar bereikt, hetgeen van belang is voor spelers van buiten de EU. Is een speler ten tijde van contractering nog geen 21 jaar, dan hoeft een club hem ook na zijn 21e verjaardag niet het salaris voor niet-EU-spelers ouder dan 20 jaar uit te betalen. Dit was indertijd bij Matías Jones het geval.

Saillant detail: FC Groningen bracht het contracteren van Matiás Jones naar buiten voordat alle handtekeningen gezet waren, zoals gisteren inzake Albert Rusnák is gebeurd. FC Groningen schreef toen op de clubsite:

FC Groningen heeft op dit moment een overeenkomst met de zaakwaarnemer van de speler en Danubio, de club waarvoor ook voormalig FC-speler Bruno Silva uitkwam. Met de speler is een principe-akkoord bereikt, maar manager technische zaken Henk Veldmate zegt ervan uit te gaan, dat de gemaakte afspraken vast staan. “En dat alles onder het voorbehoud dat de speler ook nog medisch gekeurd dient te worden.

Pas als alle formaliteiten definitief zijn afgerond, zal FC Groningen meer details over de transfer bekend kunnen maken. Reden dat de club nu al een persbericht verstuurd, is dat het nieuws via Uruguay voortijdig is uitgelekt. “Wij verwachten de benodigde handtekeningen vandaag of morgen, maar het nieuws ligt al min of meer op straat, vandaar deze bevestiging.”

Flores leek in 2012 al door FC Groningen gecontracteerd te worden, maar op het laatste moment verkaste de linker vleugelaanvaller naar het Spaanse Villarreal, dat hem van Universitario overnam. Bij de Spaanse club werd zijn verblijf geen succes. Hij kwam niet verder dan het B-elftal van Villarreal en keerde per 1 april 2014 transfervrij terug naar Universitario de Deportes. Hij werd op 14 mei 1994 in Lima geboren en is nu dus 20 jaar.

In Peru is het reguliere gedeelte van de competitie al beëindigd; momenteel strijden Sporting Cristal en Juan Aurich  om het kampioenschap. Door een spierblessure kende Flores geen gelukkig seizoen. Hij speelde slechts 16 wedstrijden; hij scoorde in die duels twee keer. Zijn volledige statistieken, met dank aan Soccerway

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.