Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

65 gasten online

De Peruviaanse pers blijft nog altijd volharden in het in verband brengen van Edison Flores met FC Groningen. Op vrijdag 19 december jl. maakten diverse sportsites uit Peru melding van de vermeende interesse van FC Groningen in de 20-jarige speler van Universitario de Deportes, zie ons artikel van die datum. Door Libero.pe wordt hieraan inmiddels toegevoegd dat FC Groningen op 12 januari 2015 op de tribune van het Uruguayaanse Estadio Centenario in Montevideo zal zitten om Flores te bekijken. 

UPDATE dinsdag 30 december 2014:

"Flores slaat aanbod van Colo Colo uit Chili af en wil naar Villarreal of FC Groningen"

 


Op dinsdag 30 december 2014 bericht Libero.pe dat Colo Colo uit Santiago de Chili een formeel bod op Edison Flores heeft gebracht. Colo Colo is als derde geëindigd in de Apertura, het eerste deel van de Chileense competitie. Flores zou echter hebben afgezien van een vertrek naar de Chileense club omdat hij zijn huidige club wil meehelpen om kampioen te worden, maar niet helemaal tot het eind van de competitie in Peru. 

Hij heeft nl. zijn zinnen gezet op een vertrek naar Europa, komende zomer. Concreet zou het gaan om Villarreal of FC Groningen, aldus de in het algemeen verre van betrouwbare Peruviaanse krant.

Een andere opportunistische sportsite uit Peru, Depor.pe, zegt met Carlos Gonzales, de zaakwaarnemer van Flores, te hebben gesproken. Volgens Gonzales is er inderdaad met 'een Chileense club' gesproken, maar lag er geen concreet bod op tafel. Edison Flores zou hebben aangegeven niet naar Chili te willen verkassen. Volgens de agent is er nog altijd contact met FC Groningen en hij zegt dat het aannemelijk is dat er komende zomer een voorstel van FC Groningen bij de club van Edison Flores, Universitario de Deportes, wordt neergelegd.

Op donderdag 25 december jl. schreven we al het volgende:

In het kader van de Copa Tenfield de Uruguay speelt Flores' club Universitario op de avond van die bewuste 12e januari tegen River Plate uit Argentinië; aan het toernooi doen ook Peñarol en Nacional uit Uruguay mee.

Het zou de bedoeling zijn van Universitario om de drie beste spelers ('juwelen') van de club medio 2015 te verkopen om zodoende $ 2,5 miljoen te beuren. Naast Edison Flores ('Orejas') gaat het om Christofer Gonzales ('Canchita'), in wie Udinese en Porto geïnteresseerd zijn, en Diego Chávez ('Chaveta'), voor wie River Plate belangstelling zou hebben. 

Interessant is de melding van El Bocón.pe. FC Groningen zou volgens deze krant al in de Peruviaanse hoofdstad Lima over Flores onderhandeld hebben, maar besloten hebben het contracteren van de aanvallend ingestelde speler uit te stellen tot medio 2015. Ook het Spaanse Villarreal zou hem nog altijd volgen. Dit klinkt tamelijk ongeloofwaardig, omdat de Spaanse club Flores juist op 1 april 2014 transfervrij naar Universitario liet vertrekken, nadat Flores bij Villarreal niet wist door te breken. Villarreal bezit volgens El Bocón overigens nog een fors deel van de eigendomsrechten van Edison Flores (lees: een fors doorverkooppercentage).

FC Groningen heeft na het contracteren van Simon Tibbling en Albert Rusnák verklaard uitgewinkeld te zijn en in de transfer window van komende januari dus geen zaken te willen doen als het gaat om het aankopen van spelers. Komende zomer ligt dit vanzelfsprekend weer geheel anders. Veel zal afhangen van Tjaronn Chery. Hoe lang zal de smaakmaker van FC Groningen nog aan de club verbonden blijven?

Gerelateerd artikel:
19-12-2014 Peruviaanse pers: "Edison Flores komende zomer naar FC Groningen"

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.