Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

115 gasten online

 
Eerder deze week schreven wij in dit artikel dat er volgens technisch manager Peter Jeltema niet-concrete belangstelling van andere clubs voor Tjaronn Chery was. Vandaag hebben wij uit doorgaans betrouwbare bron vernomen dat Chery is aangeboden bij het Chinese Jiangsu Guoxin-Sainty F.C.; er zouden zelfs al gesprekken plaatsvinden. De Chinese competitie is op 2 november jl. geëindigd; het nieuwe seizoen begint pas weer in maart. Genoemde uit Nanjing afkomstige club sloot de competitie af op een achtste plaats.


UPDATE: "Chery houdt zich op de vlakte over belangstelling Chinese club"


Jan Mennega
 van het Dagblad van het Noorden meldt op zondag 4 januari 2015 dat Tjaronn Chery zich op de vlakte houdt met betrekking tot de belangstelling van het Chinese Jiangsu Guoxin-Sainty F.C. In de papieren editie van het Dagblad van het Noorden van maandag 5 januari 2015 wordt Chery als volgt geciteerd: "Belangstelling voor mij? Uit China? We zullen zien."

Technisch manager Peter Jeltema laat tegenover de krant weten dat zich bij FC Groningen nog geen Chinese club heeft gemeld. Over de net van start gegane transfer window zegt hij niet te verwachten dat er bij de FC één of meerdere spelers zullen vertrekken: "Er zal misschien wel belangstelling zijn voor spelers, maar die is niet concreet. Maar we hebben nog een maand te gaan. Met één telefoontje kan alles weer anders zijn." FC Groningen gaat, als er niemand vertrekt, zelf niets op de transfer markt ondernemen. Jeltema: "Wij hebben twee goede spelers bij de groep geplaatst (Simon Tibbling en Albert Rusnák, red.) en die moeten hun weg maar zien te vinden."

Op zaterdag 3 januari jl. schreven wij al het volgende:

Wij nemen aan dat het de zaakwaarnemer van Tjaronn Chery is die met zijn klant aan het leuren is. Ook in augustus was er al Chinese interesse in de smaakmaker van FC Groningen. Op woensdag 6 augustus 2014 schreven wij in dit artikel het volgende naar aanleiding van een stukje in Voetbal International:

Hans Nijland komt ook over Tjaronn Chery aan het woord. "Na biedingen uit China en Saoedi-Arabië is het rustig geworden rondom Tjaronn. Iets wat ik eigenlijk niet begrijp. Die jongen kan in elke Eredivisieploeg moeiteloos mee. Sterker nog, ik vind Chery op dit moment Nederlands elftal-waardig. Maar wie ben ik? Ik ga hier over de reclameborden... Toch denk ik dat Tjaronn niet zal misstaan in de Nederlandse top. We kunnen niet uitsluiten dat de interesse opnieuw op gang komt",  aldus de algemeen directeur, die bijna lijkt te hopen ook over Tjaronn Chery snel onderhandelingsgesprekken te mogen voeren.

Wellicht wordt Tjaronn Chery door het naar Oliva meegereisde journaille over bovenstaande gerucht nader aan de tand gevoeld. Het kan natuurlijk zijn dat de zaakwaarnemer van Tjaronn Chery met de Chinese interesse schermt om andere latent geïnteresseerden te motiveren tot actie over te gaan, of dat het juist Jiangsu is die de belangstelling in Chery aanvoert om uiteindelijk een andere speler in de wacht te kunnen slepen. Kortom - het gebruikelijke tafereel in transfer windows.

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.