Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

413 gasten online

 
Op 1 september jl., de slotdag van de vorige transfer window, maakten wij in dit artikel melding van een gerucht, op grond waarvan FK Vojvodina, de club waar FC Groningen Dusan Tadic in 2010 ontdekte, een bod van de Trots van het Noorden van € 1,5 miljoen op de 1,75m lange linksbuiten Mijat Gaćinović (19) zou hebben afgewezen. Vandaag laaien de geruchten in de Servische media opnieuw op. Volgens o.a. Vesti Online en Mondo zou FC Groningen deze maand mogelijk opnieuw werk maken van het contracteren van Gacinovic.

 

"Vraagprijs van € 1 miljoen schrikt Rode Ster Belgrado en Partizan af; Mijat Gacinovic wil komende zomer bij voorkeur naar Nederland"

Lees onderaan het artikel meer over de stand van zaken van zondag 11 januari 2015.

Eerder schreven we op donderdag 8 januari 2015 al het volgende:

De aanvaller zelf zegt een aanbieding van FC Groningen op zak te hebben. Hij zegt dat FC Groningen hem eerder wilde, "maar toen waren er wat problemen." Hij zou zeker naar FC Groningen willen gaan. Hij weet dat Dusan Tadic in Groningen 'volledig erkend' werd, maar dat FC Groningen ook de club was van Filip Kostic en Richairo Zivkovic.

Ook Rode Ster Belgrado en Partizan worden met hem in verband gebracht. Vojvodina staat halverwege de Servische competitie op een derde plaats. Er zijn 15 wedstrijden gespeeld; Gacinovic stond in alle wedstrijden in de basis en scoorde acht keer. Hiermee staat hij derde op de topscorerslijst van Servië. De statistieken van hem, met dank aan Soccerway dat hem tot de middenvelders rekent:

Een andere Servische krant, Sportske, schrijft dat Gacinovic tot de meest getalenteerde jonge spelers van de Servische competitie hoort. Partizan zou met lege handen staan nu FC Groningen hem zou willen contracteren. De krant schrijft dat Partizan niet kan concurreren met financieel krachtiger clubs uit Europa.

Niet uitgesloten moet worden dat de vermeende interesse van FC Groningen in Mijat Gacinovic samenhangt met een mogelijk vertrek van Tjaronn Chery. Afwachten!

Peter Jeltema: "FC Groningen heeft geen contact met Mijat Gacinovic"
Jan Mennega
van het Dagblad van het Noorden bericht op donderdagavond 8 januari 2015 dat FC Groningen volgens technisch manager Peter Jeltema geen contact heeft met de speler in kwestie. Dit laat natuurlijk onverlet dat FC Groningen wel degelijk met de zaakwaarnemer of club van Gacinovic contact kan hebben. Ook in een eerder stadium moesten we door de woorden van Jeltema heenprikken, toen bleek dat FC Groningen inzake Tjaronn Chery wel degelijk contact had met tussenpersonen.

 

"Vraagprijs van € 1 miljoen schrikt Rode Ster Belgrado en Partizan af; Mijat Gacinovic wil komende zomer bij voorkeur naar Nederland"

SportSport bericht op zondag 11 januari 2015 dat de clubleiding van Vojvodina lijkt te willen cashen en een prijskaartje van € 1 miljoen om de nek van Mijat Gacinovic heeft gehangen, als reactie op de grote interesse van Rode Ster Belgrado en Partizan in de speler. Kurir vult aan dat beide clubs niets meer van zich hebben laten horen nadat zij de prijs te horen hadden gekregen. Gacinovic heeft zich nog nooit voor één van beide clubs heeft uitgesproken en altijd gedroomd hebben ooit naar Arsenal te gaan. Hij zegt echter dat het het beste voor hem zou zijn om eerst één of twee seizoenen in een zwakkere competitie te spelen, bij voorkeur in Nederland. Hij denkt dat hij nog tot komende zomer bij zijn huidige club blijft, aldus Kurir.

De vraag is of FC Groningen hem dan nog wil contracteren. Hij heeft dan nl. de salaristechnisch dure leeftijd van 20 jaar bereikt. Veel zal afhangen wat er deze maand nog met Tjaronn Chery en Michael de Leeuw gebeurt.

Gerelateerd artikel:

01-09-2014 "FK Vojvodina wijst bod FC Groningen op linksbuiten Mijat Gacinovic af"

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.