Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

84 gasten online

 
Stand van zaken dinsdag 20 januari 2015:
Het verlengen van het aflopende contract van Dick Lukkien, eerste assistent van hoofdtrainer Erwin van de Looi bij FC Groningen, lijkt nog geen gelopen koers. Het Dagblad van het Noorden meldt vanavond dat de clubleiding van FC Emmen in Lukkien de gewenste opvolger van Joop Gall als hoofdtrainer van de Drenten ziet; een eerste gesprek met Lukkien zou reeds zijn gevoerd.

 


"FC Groningen biedt Dick Lukkien meerjarig contract aan" - geldt dit ook voor Erwin van de Looi?

Lees onderaan het artikel meer over de ontwikkelingen rond de mogelijke voortzetting van de loopbaan van Dick Lukkien en de overige leden van de technische staf.

Op dinsdag 20 januari jl. schreven we al het volgende:

Tot veler verrassing werd onlangs bekendgemaakt dat het aflopende contract van Joop Gall bij FC Emmen na afloop van dit seizoen niet wordt verlengd. FC Emmen draait een uitstekend seizoen en is na 20 speelrondes op een vijfde plaats terug te vinden.

Het voetbalwereldje is klein. In mei 2010 werd bekend dat Dick Lukkien, op dat moment de assistent van hoofdtrainer Joop Gall bij SC Veendam, met ingang van het seizoen 2010-2011 Erwin van de Looi zou opvolgen als trainer van Jong FC Groningen. Een seizoen later werd Dick Lukkien bij het eerste elftal de assistent van Pieter Huistra, en later van Robert Maaskant en Erwin van de Looi.

Een vertrek van Dick Lukkien bij FC Groningen zou o.i. een aderlating zijn. Het is een publiek geheim dat diverse spelers 'weglopen' met Lukkien, die een voorname inbreng heeft gehad in de ontwikkeling van vele jonge spelers. Voor Dick zelf zou het hoofdtrainerschap bij FC Emmen zonder twijfel een mooie en verdiende carrièrestap zijn.

"Vermoedelijk volgende week tweede gesprek tussen FC Emmen en Dick Lukkien"
Het Dagblad van het Noorden meldt op woensdag 21 januari 2015 in de papieren editie dat de clubleiding van FC Emmen vorige week een oriënterend gesprek had met Dick Lukkien, en dat dit gesprek vermoedelijk volgende week een vervolg krijgt. Lukkien zelf wil tegenover de krant niet reageren. Gert Heerkes is volgens het DvhN naar verluidt de volgende kandidaat op het lijstje van FC Emmen. Hans Nijland heeft met Erwin van de Looi al wel een eerste gesprek gevoerd over contractverlenging. "Daarna gaan we praten met de overige leden van de technische staf", aldus Nijland tegenover de krant.

 

"FC Groningen biedt Dick Lukkien meerjarig contract aan" - geldt dit ook voor Erwin van de Looi?

Op zondag 25 januari 2015 schrijft het Dagblad van het Noorden dat FC Groningen aan assistent-trainer Dick Lukkien een meerjarige contractverlenging heeft aangeboden. Hans Nijland en Dick Lukkien hebben hierover eind vorige week met elkaar gesproken, aldus het DvhN.

Wij nemen aan dat dit betekent dat FC Groningen ook aan de overige leden van de technische staf (Erwin van de Looi, Marcel Groninger, Sierd van der Berg, Casper Goedkoop), die allen een aflopend contract hebben, een contractverlenging van dezelfde duur wil aanbieden, maar hierover meldt het DvhN vooralsnog niets. Dick Lukkien is ook met FC Emmen in gesprek, maar dan over de functie van hoofdtrainer. Lukkien is hiervoor de voornaamste kandidaat, aldus het Dagblad van het Noorden.

Dick Lukkien komt op maandag 26 januari 2015 in de papieren versie van het Dagblad van het Noorden aan het woord. "Hans Nijland heeft donderdagavond uitgesproken dat de club heel tevreden over mij is en dat hij potentie in mij ziet. De toezegging dat ik op termijn de toekomstige hoofdtrainer word bij FC Groningen heeft Nijland niet gedaan. Die belofte kunnen ze mij ook niet doen. Maar het verhaal van FC Groningen was goed en duidelijk."

Hij zegt nog geen beslissing te hebben genomen over zijn toekomst. "Het moet geen geforceerde beslissing worden. Ik moet er een gevoel bij hebben en dat gevoel is nog niet geland. Deze week neem ik nog geen beslissing. Daarvoor is deze week met de bekerwedstrijd woensdag tegen Vitesse en daarna de competitiewedstrijd zaterdag tegen Go Ahead Eagles te belangrijk. Ik snap dat Emmen op een gegeven moment ook moet weten waar het aan toe is. Binnen anderhalve week komt er duidelijkheid."

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.