Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

107 gasten online

 
FC Groningen zou één van de clubs zijn die David Pollet, een 26-jarige spits van het KAA Gent, willen huren met optie tot koop. Dit schrijft het Belgische Het Laatste Nieuws vandaag in de papieren editie. Naast FC Groningen worden ook Zulte Waregem en vier Franse clubs genoemd, te weten Bastia, Dijon, Evian en Lorient. Pollet speelde onlangs in Oliva mee in de oefenwedstrijd tegen FC Groningen en scoorde toen het tweede doelpunt voor zijn club, dat de Trots van het Noorden met 2-0 versloeg. Zijn contract loopt nog tot medio 2018.

 


"David Pollet niet naar FC Groningen"

Inmiddels bericht de Belgische journalist Sven Claes dat David Pollet 'geen thema is in de Euroborg' en dus niet naar FC Groningen zal gaan.

Op maandag 26 januari jl. schreven wij al het volgende:

Het bestuur van KAA Gent zou vooralsnog niets voelen voor een vertrek van de 1,88m lange aanvaller, maar de trainer van Gent, Hein Vanhaezebrouck, denkt daar heel anders over.

Op 7 november jl. berichtten wij in dit artikel dat FC Groningen scouts naar de wedstrijd KAA Gent - Anderlecht had gestuurd. Pollet viel toen in de 92e minuut pas in. De aanvaller zat de laatste twee wedstrijden niet bij de wedstrijdselectie van KAA Gent. Volgens het Belgische Sporza ligt dit aan de ongeïnteresseerde houding van Pollet, of, om met onze Zuiderburen te spreken: "Hein Vanhaezebrouck is niet opgezet met de attitude van de aanvaller." Vanhaezebrouck: "Ik was niet erg happy met zijn traningsweek. Maar wat me vooral stoorde, was de ongeïnteresseerde indruk die hij gaf bij de matchopwarming. Voor elke wedstrijd moeten er nog één à twee spelers afvallen. Als je dan als speler een bal krijgt toegespeeld drie meter naast je en je steekt je been niet eens uit, dan ben je niet gemotiveerd. Dan val je af."

Van de trainer mag Pollet, die afgelopen zomer voor € 1,5 miljoen van Anderlecht werd overgenomen, de club na zes maanden dienstverband in Gent alweer verlaten: "Ik kan begrijpen dat hij na zijn korte passage bij Anderlecht geen nieuwe verhuis ziet zitten. Maar hij heeft er niks aan om ergens te blijven waar hij niet speelt. Wij ook niet trouwens. In zo'n situatie heeft de club soms ook wat te zeggen. Mijn voorkeur gaat momenteel uit naar Laurent Depoitre. Als je die ziet spelen, dan weet je wel waarom hij nummer 1 is. Depoitre moest zich ook aanpassen, maar dat verliep vlotter. Hij past ook beter in het voetbal dat wij brengen. Wij zijn dit seizoen vaker dan verwacht de dominante ploeg en krijgen zo weinig ruimte. Pollet heeft zijn kansen gekregen, maar als er te weinig ruimte is, krijgt hij het nu eenmaal moeilijk om zich te tonen."

David Pollet werd op 12 augustus 1988 in het Franse La Bassée geboren en speelde tot op het heden voor diverse Franse en Belgische clubs, zoals blijkt uit onderstaand overzicht van Soccerway:

Het betreffende nieuwsbericht uit Het Laatste Nieuws van maandag 26 januari 2015:

Enkele beelden van David Pollet:

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.