Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

56 gasten online

 
Staat ons maandag een krankzinnige en frustrerende laatste dag van de transfer window te wachten? Het heeft er alle schijn van. Het Dagblad van het Noorden meldt op de late zondagavond dat Tjaronn Chery op de schaduwlijst staat van Feyenoord, mocht Tonny Vilhena alsnog naar Southampton vertrekken. Niet duidelijk is of er in de verbintenis van de smaakmaker van FC Groningen een gelimiteerd afkoopbedrag is opgenomen.


"Tjaronn Chery samen met Zakaria Labyad kandidaat bij Feyenoord bij vertrek Tonny Vilhena"
Sander de Vries, die o.a. schrijft voor AD Sportwereld, zegt dat Tjaronn Chery samen met Zakaria Labyad, die door Sporting aan Vitesse wordt verhuurd, kandidaat is om een eventueel vertrek van Vilhena bij Feyenoord op te vangen. De Vries weet niets over een eventueel in het contract van Chery opgenomen gelimiteerd afkoopbedrag.

 

Peter Jeltema: "Tjaronn Chery blijft gewoon bij FC Groningen"

Kijk onderaan het artikel voor de meest recente ontwikkelingen.

Wij hopen dat FC Groningen in de positie verkeert om Feyenoord een 'nee' te verkopen, en dat het niet gedwongen is om Chery te laten gaan, zoals het Rasmus Lindgren in januari 2008 naar Amsterdam moest laten gaan.

Dat Tjaronn Chery op de schaduwlijst van Feyenoord prijkt is natuurlijk geen verrassing. Chery zal ook niet het enige alternatief zijn bij een vertrek van Vilhena. Desondanks kon het wel eens een spannende maandag gaan worden... Veel zal afhangen van de onderhandelingen tussen Feyenoord en Southampton, en van de positie die Chery op het verlanglijstje van Feyenoord inneemt. Volgens de Daily Mail heeft Feyenoord de vraagprijs voor Tonny Vilhena op £ 5 miljoen (€ 6,7 miljoen) vastgesteld.

Op vrijdag 30 januari jl. berichtte VI.nl dat Les Reed, Head of Football Development bij de club van Ronald Koeman, zich namens Southampton officieel voor de middenvelder bij Feyenoord gemeld had, en ook al een eerste bod op Vilhena had gedaan. VI.nl schrijft verder:

Southampton ziet in Vilhena een directe versterking nadat de club Jack Cork heeft verkocht aan Swansea City.

Vilhena zelf wil niets liever dan naar Southampton, waar hij zal worden herenigd met Koeman, die hem bij Feyenoord op zestienjarige leeftijd liet debuteren. Koeman op zijn beurt liet vandaag weten veel vertrouwen te hebben in Vilhena. 'Ik ken hem en geloof in hem', zei de succescoach vrijdag tijdens een persconferentie voorafgaand aan het duel van de ploeg met Swansea City.

Feyenoord heeft nog niet gereageerd op het bod uit Engeland. De Rotterdamse club wil Vilhena liever niet kwijt. Volgens trainer Fred Rutten is een transfer onacceptabel, zolang Feyenoord geen vervanger achter de hand heeft. De verwachting is dat beide partijen zaterdag verder onderhandelen. Daarna zal er snel duidelijkheid moeten komen aangezien de transfermarkt op maandag 2 februari sluit.

 "Tonny Vilhena rekent niet meer op transfer naar Southampton;
Tjaronn Chery: 'teams als Ajax, PSV en Feyenoord kunnen mij goed gebruiken' "

Martijn Krabbendam van Voetbal International zegt op de nog latere zondagavond dat het 'kamp Vilhena' deze winter (lees: maandag) niet meer op een transfer naar Southampton rekent, en dat het zich op komende zomer richt. VI.nl licht nog het volgende toe:

De overgang van Vilhena naar Southampton lijkt er niet te gaan komen. Feyenoord-trainer Fred Rutten liet al weten per se een vervanger te willen hebben mocht Vilhena vertrekken. Bovendien wil Feyenoord wel een juiste transfersom zien. Daarom rekent het kamp-Vilhena niet meer op een vertrek en lijkt de middenvelder zich daarbij te moeten neerleggen. Eerder gaf hij aan te willen vertrekken vanwege een gebrek aan vertrouwen en gebrek aan uitzicht op een basisplaats.

Volgens VI.nl zou Southampton de pijlen nu op de door Benfica aan Mainz verhuurde Filip Djuricic gericht hebben. De transfer window duurt nog tot middernacht.

Bij AD.nl worden aan Tjaronn Chery drie stellingen voorgelegd. Er valt o.a. te lezen:

Stelling 3: Ik ben niets minder dan Daley Sinkgraven.

,,Dat vind ik lastig. Hij is pas 19 jaar. Dat zal voor ajax meespelen. Maar teams als Ajax, PSV en Feyenoord kunnen mij goed gebruiken. Ik hoef ook niet meer bescheiden te zijn, vind ik. Ik laat nu al heel lang zien dat ik op dit niveau goed speel en mijn goals en assists mee kan pikken. Daarom vraag ik me wel eens af: waarom duurt het zo lang met mij? Als ik ergens binnenkom, kan ik er gelijk staan. Dat weet ik zeker. Ik ben klaar voor de volgende stap. Die hoeft ook niet lang meer op zich te laten wachten. Ik denk dat ik bij ajax zou kunnen spelen, ja. Maar Sinkgraven is ook een supergoede speler. Hij is jong en heeft alles om het daar te maken.''

 

Peter Jeltema: "Tjaronn Chery blijft gewoon bij FC Groningen"


Technisch manager Peter Jeltema heeft op maandag 2 februari 2015 tegenover het Dagblad van het Noorden laten weten dat Tjaronn Chery gewoon bij FC Groningen blijft. "Er gaat niets meer gebeuren", aldus Jeltema.

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.