Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

491 gasten online

Belgische media melden interesse FC Groningen voor rechtsback Denis Odoi

In de Belgische media valt vandaag te lezen dat FC Groningen geïnteresseerd zou zijn in Denis Odoi van Sint-Truiden VV (STVV). Odoi is een 21-jarige rechtsback en zou daarmee de opvolger van Sepp de Roover kunnen worden, die mogelijk juist de omgekeerde weg gaat bewandelen. Naast FC Groningen zou ook Club Brugge de Belg graag aan zijn selectie toe willen voegen  Er zal echter wel een prijskaartje aan de speler hangen, aangezien hij nog een doorlopend contract tot 2012 heeft bij Sint-Truiden (met zelfs nog een eenzijdige optie van de club voor nog een jaar).

 

UPDATE vrijdag 7 mei 2010:

Tegenover Voetbalbelgië verklaart Odoi nog niets gemerkt te hebben van de interesse van Club Brugge en FC Groningen. Verder heeft Odoi een aanbieding van zijn huidige club, die zijn huidige contract graag wil openbreken om de verdediger tot medio 2015 te kunnen vastleggen, naast zich neer gelegd: hij vindt de financiële kant van het verhaal te mager en wil dat STVV water bij de wijn doet. Zijn toekomst wordt ongetwijfeld vervolgd, maar waar?

 

Denis Odoi (geboren in Leuven op 27 mei 1988) heeft een Belgische moeder en een Ghanese vader. Van zijn tiende tot zeventiende jaar speelde hij bij de jeugd van Anderlecht, waarna een overstap naar Racing Genk volgde. Na twee jaar vertrok Odoi naar tweedeklasser Oud-Heverlee Leuven en dwong er een plaats in het eerste elftal af, toen Guido Brepoels -de huidige trainer van STVV- er coach was. Vanaf het seizoen 2007/2008 speelde hij vrijwel al zijn wedstrijden in het eerste. Zo kwam hij in twee seizoenen tot 54 wedstrijden, waarin hij 3 keer scoorde. Vorig seizoen werd hij de beste rechtsback in de tweede klasse.

 

Trainer Brepoels was Odoi niet vergeten en haalde Odoi zomer naar Sint-Truiden VV. Ook daar maakte hij gelijk indruk. Hij wist onmiddellijk een basisplek af te dwingen en heeft in zijn eerste seizoen 32 keer in de basis gestaan. Hij scoorde daarin 1 keer. Ook het scoren van gele en rode kaarten gaat hem makkelijk af, hij kreeg in totaal 7 gele en twee rode kaarten. Na één jaar in de hoogste Belgische divisie lijkt Odoi nu dus alweer een volgende stap te kunnen maken. Belgiumsoccer.be weet te melden dat naast FC Groningen ook Club Brugge geïnteresseerd is in de 1.78m lange Belg. Bij Groningen zou hij de opvolger van Sepp de Roover kunnen worden. Die heeft aangegeven graag terug te willen naar België en zal dus zijn aflopende contract bij FC Groningen naar alle waarschijnlijkheid niet gaan verlengen.

 

Op de site van Odoi's huidige club, Sint-Truiden VV, staat ook nog een aantal interessante weetjes. Zo dichten zij Odoi de volgende kenmerken toe: snel, wendbaar, offensieve impulsen, kopbalsterk, polyvalent (op verschillende plekken inzetbaar), lacht graag, zit niet graag stil. Niet de minste kenmerken dus. Verder valt er te lezen dat hij op dit moment nog thuis woont bij zijn moeder in Leuven-Lo. Naast het voetbal volgt hij ook nog een opleiding "regentaat lichamelijke opvoeding" aan de Katholieke Hogeschool Leuven, hij zit in het laatste jaar. Wordt vervolgd!

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.