Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

224 gasten online

Geruchtenstroom komt op gang: Congolese verdediger Patrick Kanyuka aan FC gelinkt

Meteen gaan alle credits naar het FCG Forum, waar enkele leden dankzij het inventief afstruinen van het internet nóg grotere lasogen hebben dan de redactie van FCG Online. Aldaar werd onze aandacht gevestigd op het bericht in het Roemeense PRO Sport (later ook overgenomen door Monitorul) dat FC Groningen zijn ogen heeft laten vallen op Patrick 'Pat' Kanyuka, een 22-jarige verdediger van het Roemeense FC CFR 1907 Cluj die momenteel is uitgeleend aan

Unirea Alba Iulia. De boomlange (1m93) Congolees met een Brits paspoort geeft zelf aan de Nederlandse competitie een goede te vinden en denkt dat FC Groningen wel weet wat ze aan hem hebben gezien z'n verleden in Engeland. Tussen 2004 en 2009 versleet hij nl. vier Britse clubs: Leyton Orient, Queens Park Rangers, Swindon Town en Northampton Town.

 

Als we ons met moeite door de spelonken van de Roemeense taal heenworstelen dan lijkt Kanyuka, geboren op 19 juli 1987 in het Congolese Kinshasa, een contract tot medio 2011 te hebben, met een optie tot verlenging met nog eens vier jaar. Of dit een door zijn huidige club, FC CFR 1907 Cluj, eenzijdig te lichten optie is of dat Pat zelf ook nog wat in de melk te brokkelen heeft weten we niet.

 

Het bericht dateert van afgelopen vrijdag 7 mei 2010, en er wordt in het stuk melding gemaakt van het feit dat "FC Groningen volgend seizoen waarschijnlijk in de Europa League speelt". Dit is echter net even anders gelopen en of dit Kanyuaka er meteen toe heeft bewogen een streep door de naam van de Trots van het Noorden te zetten is ons vooralsnog onbekend.

 

Kanyuaka lijkt geen mietje te zijn gezien de volgende Engelse beschrijving die we over hem vonden:

 

...he played the whole game despite being kicked in the forehead by former QPR team mate Paul Furlong, an injury that required many stitches and forced him to miss Swindon's next game
 
Voor vandaag laten we het hier even bij en hopen spoedig meer bronnen te vinden over de vermeende interesse van FC Groningen in deze knaap, en over zijn verdere kwaliteiten. Is hij links- of rechtsbenig? Wat is zijn favoriete plek in de verdediging? Overigens lijkt dat laatste aspect niet erg relevant gezien het dagelijks van de loonlijst geschrapt zien worden van Groningse verdedigers. Van Sankoh, Svejdik en Lucius wordt al afscheid genomen, en hetzelfde lot wacht (al dan niet door de FC besloten) mogelijk Blind, De Roover en Granqvist. Alleen Stenman resteert dan nog als basiswaardige verdediger (en zelfs in hem waren of zijn diverse clubs geïnteresseerd) en het moge duidelijk zijn dat er op elke plek in de achterhoede vers bloed nodig is, want we zullen het seizoen 2010-2011 toch niet in willen gaan met vóór Luciano het viertal Metaj-Jansen-Lachman-Hiariej?
 
(foto: PRO Sport)
 
Tot slot nog iets over 's mans statistieken per club, met daarbij het aantal gespeelde wedstrijden en tussen haakjes zijn (enige) gescoorde doelpunt tot nu toe: 
2004–2005
2005–2008
2008–2009
2009
2010-
2010-
Leyton Orient
Queens Park Rangers
Swindon Town
Northampton Town
CFR Cluj
→ Unirea Alba Iulia (uitgeleend)

00

 0 00(0)
22 00(0)
24 00(1)
05 00(0)
00 00(0)
03 00(0)