Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

78 gasten online

 
Stand van zaken donderdag 30 april 2015:
Tussen alle bekerfinale-gerelateerde berichten hebben we zojuist kennis genomen van een melding van RTV Drenthe. Volgens de omroep is de overgang van de 20-jarige Jöel Amakodo van Achilles 1894 uit Assen naar FC Groningen bijna rond; hij zou naar alle waarschijnlijkheid begin mei een contract voor één seizoen bij de FC tekenen. Amakodo is een sterke verdediger die door zijn trainer, ex-FC Groningen-speler Theo ten Caat, ook geregeld als middenvelder wordt ingezet. De overgang kan pas na zondag zijn beslag krijgen. Amokodo: "Bij FC Groningen staat op dit moment natuurlijk alles in het teken van de bekerfinale van zondag, dus moet dit even wachten." Achilles 1894 is de huidige nummer negen van de Zondag Hoofdklasse C.

 

"Joël Amakodo tekent vrijdag 22 mei 2015 eenjarig contract bij FC Groningen"


Volgens het Dagblad van het Noorden zet Jöel Amakodo a.s. vrijdag zijn handtekening onder een eenjarige verbintenis met FC Groningen, De verdediger, die van Achilles 1894 uit Assen overkomt, zal uitkomen voor Jong FC Groningen.

Op donderdag 30 april jl. schreven we al het volgende:

Joël Amakodo vervolgt: "In welk elftal ik zal gaan spelen? In het beloftenteam. Dat wordt volgend seizoen een volwaardig team van zo'n 16 spelers. Natuurlijk heb ik er nu al veel zin in, maar eerst richt ik me op de laatste twee duels bij Achilles 1894. Er zijn nog wat kleine dingen waarover gesproken moet worden. Bijvoorbeeld over mijn studie. Die wil ik graag doorzetten in combinatie met het voetballen, al begrijp ik dat het voetballen volgend seizoen écht op 1 komt. Dat is ook wat ik wil." Het is, zoals hierboven al gememoreerd, de bedoeling dat hij komend seizoen instroomt in Jong FC Groningen.

RTV Drenthe licht nog het volgende toe:

Amakodo, die de gehele jeugdopleiding van Achilles 1894 doorliep, speelde vorig seizoen al regelmatig mee in de hoofdmacht van de Asser club die kampioen werd van de 1e klasse F. Dit seizoen is de sterke verdediger, die ook veel diepgang in zijn spel heeft (waardoor hij ook regelmatig als middenvelder wordt gebruikt door Achilles-trainer Theo ten Caat), een vaste waarde in Achilles 1894 1. Zijn prestaties bleven niet onopgemerkt. FC Emmen en FC Groningen zaten voor Amakodo op de tribune. Bij Groningen, de club uit de stad waar hij bezig aan een universitaire studie, trainde hij de afgelopen periode al vier keer mee en speelde hij een oefenduel met zijn leeftijdsgenoten.

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.