Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

69 gasten online

 
Stand van zaken donderdag 4 juni 2015:
Op 1 september jl., de slotdag van de vorige zomerse transfer window, maakten wij in dit artikel melding van een gerucht, op grond waarvan FK Vojvodina, de club waar FC Groningen Dusan Tadic in 2010 ontdekte, een bod van de Trots van het Noorden van € 1,5 miljoen op de 1,75m lange linksbuiten Mijat Gaćinović, die toen nog 19 jaar oud was, zou hebben afgewezen. Enkele maanden later meldden de Servische media dat FC Groningen in januari mogelijk opnieuw werk maken van het contracteren van Gacinovic, zie ons artikel van 8 januari 2015. Gacinovic, die ook als rechtsbuiten kan spelen, bleef echter bij Vojvodina, maar volgens Mozzart Sport lijkt een transfer naar FC Groningen nabij.

 

"Mijat Gacinovic vertrekt naar buitenland; FC Groningen dichtst bij transfer"

Het is de vraag hoe actueel het volgende bericht is, maar Zurnal bericht op zondag 14 juni 2015 dat een transfer van Mijat Gacinovic naar het buitenland deze zomer wordt afgerond, en dat FC Groningen het dichtst bij het contracteren van de jonge Serviër is, al wordt ook Rode Ster Belgrado genoemd als geïnteresseerde partij. Gacinovic is momenteel in Nieuw-Zeeland met Servië Onder 20 actief op het WK. Door de zege van de Serviërs op het USA Onder 20 van Desevio Payne, vanochtend na strafschoppen, staat Servië in de halve finales, waarin het a.s. woensdagochtend om 09:30 uur Ned. tijd tegen Mali aantreedt. De winnaar van dat duel speelt a.s. zaterdag om 07:00 uur Ned. tijd in de finale tegen de winnaar van de andere halve finale, Brazilië - Senegal. Het zal deze week dus lastig zijn om een deal met Gacinovic te beklinken.

Eerder schreven we op 4 juni 2015 al het volgende:

Mijat Gacinovic, die op 8 februari jl. 20 jaar is geworden, is inmiddels aan een Zwitsers investeringsfonds verkocht. Hieraan lagen financiële problemen bij FK Vojvodina ten grondslag, aldus Mozzart Sport. Vojvodina zou dan ook niet profiteren van een transfer van de aanvaller. Volgens de Servische site is het aannemelijk dat het investeringsfonds Gacinovic doorverkoopt aan FC Groningen. Geschreven wordt dat Mijat Gacinovic zich de afgelopen twee jaar tot één van de beste spelers van hoogste Servische divisie heeft ontpopt. Hij scoorde 12 maal in 50 wedstrijden.

Mijat Gacinovic verblijft momenteel, net als Desevio Payne, in Nieuw-Zeeland, waar het WK Onder 20 wordt gehouden. Na afloop van dit WK, als Gacinovic weer naar Servië is teruggekeerd, zou de transfer van hem naar FC Groningen afgerond kunnen worden, aldus Mozzart Sport. Servië Onder 20 verloor de eerste wedstrijd met 1-0 van Uruguay Onder 20, maar won vervolgens met 2-0 van Mali Onder 20. Op zondag 6 juni a.s. wordt de derde en laatste groepswedstrijd gespeeld, en wel tegen Mexico Onder 20. Gacinovic stond beide wedstrijden in de basis.

Mijat Gaćinović werd op 8 februari 1995 in Novi Sad geboren, heeft de Servische nationaliteit en die van Bosnië-Herzegovina en debuteerde op 19 maart 2013 voor het eerste elftal van FK Vojvodina. Eerder speelde hij al in de jeugd van Vojvodina, dat hem bij FK Leotar had weggeplukt. Via Bosnië U17 en Servië U18 belandde hij bij Servië U19, en maakte deel uit van het team op het in 2013 gehouden EK voor Onder 19-ploegen. Dankzij zijn doelpunt tegen Portugal U19 plaatsten de Serviër zich voor de finale tegen Frankrijk U19.

Hij speelde in het seizoen 2013-2014 20 maal voor het eerste elftal van Vojvodina, waarvan 14 keer als invaller; afgelopen seizoen speelde hij 25 van de 30 wedstrijden voor zijn club, waarin hij 11 keer scoorde. FK Vojvodina beëindigde de competitie als vierde.

Statistieken van Mijat Gacinovic, met dank aan Soccerway:

Enkele beelden van Mijat Gacinovic:

FK Vojvodina verkoopt voor € 1,4 miljoen 75% van eigendomsrechten van Mijat Gacinovic en Srdan Babic
Alsof het de gewoonste zaak van de wereld is berichtte Novosti op 28 maart 2015 droogjes dat FK Vojvodina 75% van de eigendomsrechten van Mijat Gacinovic en Srdan Babic, een 19-jarige verdediger, voor € 1,4 miljoen aan een niet met name genoemd Zwitsers investeringsfonds heeft verkocht. De Zwitsers betalen € 800.000 ineens en het restant in vijf termijnen.

We kunnen ervan uitgaan dat het investeringsfonds de spelers zo snel mogelijk met winst wil verkopen. Een snelle rekensom leert dat de totale transfersom in maart van dit jaar op ca. € 1,9 miljoen geraamd werd. Dit is de waarde van beide spelers. Gacinovic zal hiervan ongetwijfeld het grootste gedeelte vertegenwoordigen. Belangstellende clubs zullen met zowel de Zwitsers als met FK Vojvodina rond moeten zien te komen. Onderhandelingsconstructies die Hans Nijland op het lijf zijn geschreven!

Servische media:"Mijat Gacinovic waarschijnlijk naar PSV";
Marcel Brands van PSV ontkent gerucht: "Ik ken hem niet eens"

Het Servische Radio Televizija BN bericht op zondagavond 7 juni 2015 dat Mijat Gacinovic na het WK Onder 20 naar alle waarschijnlijkheid voor PSV zal kiezen. Volgens de site verkeren de onderhandelingen tussen PSV en het Zwitserse investeringsfonds, dat 75% van de rechten van Gacinovic bezit, in de eindfase.

Marcel Brands, technisch directeur van PSV, laat op dinsdag 9 juni 2015 tegenover ELF Voetbal weten dat de vermeende interesse van PSV in Gacinovic een fabel is: "Ik hem hem niet eens." Dat Brands dit Servische talent niet zou kennen lijkt ons echter een nog grotere fabel.

Rode Ster Belgrado nog altijd geïnteresseerd in Mijat Gacinovic
Niet voor het eerst geeft Rode Ster Belgrado aan in Mijat Gacinovic geïnteresseerd te zijn, zo is in Red Star Family te lezen. Zvezdan Terzic, algemeen directeur van Rode Ster, noemt Gacinovic als één van de spelers die de club graag zou willen inlijven. De tijd begint echter te dringen. Rode Ster doet net als FC Groningen mee aan de Europa League. Maar daar waar FC Groningen pas in september in de groepsfase instroomt, daar moet Rode Ster al op 2 en 9 juli a.s. in de eerste voorronde aan de bak. Op 22 juni a.s. moet Rode Ster de lijst met spelers, die al aan de eerste voorronde mogen meedoen, indienen bij de UEFA. De tweede voorronde wordt op 16 en 23 juli 2015 gespeeld; de deadline voor het aanleveren van de spelerslijst is hiervoor op 11 juli 2015 gesteld. Rode Ster zal de spelersselectie dus al in een vroegtijdig stadium compleet willen hebben.

Het is overigens maar zeer de vraag of Rode Ster financieel in staat is om Gacinovic te kunnen contracteren, aldus de algemeen directeur. Wij kunnen ons niet voorstellen dat Gacinovic binnen Servië van club wisselt. Of zijn toekomst in Groningen ligt zal afhangen van het moment van verkoop van Tjaronn Chery. Hoe langer die transfer uitblijft, hoe groter de kans dat Gacinovic door een andere club wordt gecontracteerd.

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.