Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

552 gasten online

 
Volgens De Telegraaf zegt het Chinese Guangzhou R&F FC een akkoord met Tjaronn Chery bereikt te hebben. De Chinezen denken Chery voor een transfersom van € 3 miljoen uit Groningen te kunnen losweken, en de uitblinker van afgelopen seizoen zou een jaarsalaris van € 1,4 miljoen kunnen opstrijken. Tjaronn Chery reageert als volgt: "Ik weet niks van Guangzhou." En ook Hans Nijland wijst niet in de richting van een deal die al in kannen en kruiken is. "Als ze Tjaronn willen contracteren, moeten ze zich bij ons melden. Dat is niet gebeurd. Hij staat hier nog twee jaar onder contract."

"FC Groningen ontvangt wel degelijk bod van Guangzhou R&F FC op Tjaronn Chery"
De eerdere ontkenning van Hans Nijland ten spijt: tegenover RTV Noord laat Nijland weten dat FC Groningen vanochtend een bod van Guangzhou op Tjaronn Chery heeft ontvangen. "Het bod is vanmorgen binnengekomen, maar wij gaan er niet op in. Ik heb ook begrepen dat Chery zijn voorkeur uitgaat naar een Europese competitie", aldus de algemeen directeur.

 

Zaakwaarnemer: "Serieuze interesse van Lazio, Werder Bremen en Spaanse club voor Tjaronn Chery";
"Tjaronn Chery slaat zeer riante aanbieding van Seattle Sounders af"

Lees onderaan het artikel over de actuele stand van zaken rond de belangstelling voor Tjaronn Chery.

Eerder vandaag schreven wij al het volgende:

Guangzhou R&F FC is de huidige nummer zeven in de hoogste Chinese divisie, en veranderde de clubnaam sinds de oprichting in 1986 maar liefst zeven maal. Oorspronkelijk was Shenyang de speelstad, maar dit werd later Changsha. In juni 2011 werd de club overgenomen door Guangzhou R&F dat de naam wijzigde. Opnieuw werd er verhuisd, nu naar Guangzhou.

We zijn benieuwd of Tjaronn Chery zich in dit wespennest zou willen steken, gesteld dat het de Chinezen menens is om hem te contracteren. Hij werd in januari in verband gebracht met Jiangsu Guoxin-Sainty F.C., de club die later die maand Michael de Leeuw op de korrel had. Door ontbrekende financiële zekerheden weigerde FC Groningen De Leeuw aan Jiangsu te verkopen.

 

Zaakwaarnemer: "Serieuze interesse van Lazio, Werder Bremen en Spaanse club voor Tjaronn Chery"


Erzin Arkan, de zaakwaarnemer van Tjaronn Chery, heeft tegenover FOX Sports laten weten dat Lazio, Werder Bremen en een niet met name genoemde Spaanse club serieus in Tjaronn Chery zijn geïnteresseerd. Als we technisch manager Peter Jeltema moeten geloven weet FC Groningen nog van niks. "Bij ons is hier niets van bekend. Maar het regent geruchten. Laten die clubs zich via een mail maar officieel melden bij ons, dan praten we verder.''

FC Groningen verwacht dat Chery de club zal verlaten. "We moeten reëel zijn. Dit is de derde transferperiode waarin er aan Tjaronn wordt getrokken. We zijn best bereid mee te werken aan een overgang, maar dan wel onder de voorwaarde dat drie partijen tevreden zijn. Dat is uiteindelijk het belangrijkste'', aldus Jeltema.

Arkan geeft aan dat Chery nu niet naar het Verre Oosten wil verkassen: "Tjaronn wil naar een echt voetballand. De Arabische Emiraten, Qatar, China, dat komt pas aan bod als hij op het einde van zijn carrière is beland. Op dit moment heeft geen Nederlands topclub zich gemeld. Tjaronn wil graag ergens anders kijken, de volgende stap maken. Hij is 27, een prima leeftijd om het buitenland te verkennen.''

"Eerst verkopen, dan pas kopen"
Peter Jeltema zegt tegenover FOX Sports dat FC Groningen nu nog geen spelers zal kopen: "We hebben in de afgelopen winterstop geïnvesteerd in Albert Rusnák en Simon Tibbling. We zijn ons zeker al aan het oriënteren, maar reageren pas als er iemand weggaat.''

 

"Tjaronn Chery slaat zeer riante aanbieding van Seattle Sounders af"

Inmiddels meldt Voetbal International dat Tjaronn Chery een zeer riante aanbieding van het Amerikaanse Seattle Sounders FC, de huidige koploper in de Western Conference van de Major League Soccer, heeft afgeslagen. VI schrijft:

De 27-jarige aanvallende middenvelder wil volgens zijn zaakwaarnemer Ersin Akan van EMG Mundial in een topcompetitie in Europa blijven om zo zijn kansen bij het Nederlands elftal te vergroten.

'Tjaronn heeft bij het nationaal elftal het hoge niveau ervaren en daar wil hij ook naartoe', zegt Akan tegenover Voetbal International. 'Bij een club in sterke competities als de Bundesliga, de Serie A of de Primera División wordt hij alleen maar beter en blijft hij in beeld bij het Nederlands elftal.'

Akan bevestigt dat er veel interesse is voor Chery, die naar verluidt drie miljoen euro moet kosten. De middenvelder heeft nog een contract voor één jaar bij FC Groningen. 'Drie miljoen is een normale transfersom', vindt Akan. 'Tjaronn heeft vijftien keer gescoord en veel assists gegeven. Als hij dit in de Bundesliga had gedaan, was hij vijftien miljoen euro waard geweest.'

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.