Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

216 gasten online

 
Met de vermoedelijke komst van Bryan Linssen naar FC Groningen is de komst van Mijat Gacinovic naar de Trots van het Noorden vermoedelijk definitief van de baan, maar het Servische Informer brengt de Servische buitenspeler nog wel met FC Groningen in verband. Geschreven wordt dat het Zwitserse investeringsfonds, dat 75% van de eigendomsrechten van Gacinovic bezit, van deze investering af wil. De FIFA heeft het zgn. 'derde partijen', waartoe met name investeringsmaatschappijen behoren, vanaf mei 2015 verboden om rechten in spelers te bezitten.

Er geldt een overgangstermijn, maar de Zwitsers zouden volgens Informer dit jaar afscheid moeten nemen van het eigendomsrecht. Het fonds wil uiteraard winst maken, en derhalve € 1,5 miljoen verlangen. Een bedrag dat Rode Ster niet kan betalen, aldus de site, dat concludeert dat FC Groningen de meest reële optie is als het gaat om de toekomst van Gacinovic.

Financiële problemen voormalige club Filip Kostic
Ook een andere Servische club, FK Radnicki 1923, lijkt momenteel niet in het geld te zwemmen. Sterker nog, volgens Mondo zit de voormalige club van Filip Kostic tot de nek in de financiële sores. De site, die nog even fijntjes refereert aan de gang van zaken rond de verkoop van Filip Kostic aan FC Groningen en aansluitende gevangenisstraf voor Zoran Pavlovic, Kostics zaakwaarnemer, zegt dat er nog een fors bedrag openstaat aan achterstallige niet-betaalde premies en belastingen, daterend uit de jaren 2010 en 2011. Radnicki zou een schuld hebben van 73 miljoen Servische dinar (omgerekend € 610.000).

Kennelijk heeft Radnicki ook nog een percentage bedongen bij de eventuele doorverkoop van Kostic door VfB Stuttgart aan een andere club, hetgeen opzienbarend genoemd mag worden. Radnicki had nl. ook al recht op € 499.490, zijnde 10% van de winst bij de doorverkoop van Filip Kostic door FC Groningen aan VfB Stuttgart. Informer lijkt goed op de hoogte en vermeldt het volgende betalingsschema van bedragen die FC Groningen aan Radnicki moet voldoen:

* € 312.000 medio 2014 bij verkoop Kostic aan VfB Stuttgart
* € 83.330 per 1 juli 2015
* € 83.330 per 1 juli 2016
* € 20.830 per 1 juli 2017

Volgens Informer is het nu zaak dat Kostic door Stuttgart wordt doorverkocht aan Bayern München of een andere grote club, zodat Radnicki opnieuw een bedrag tegemoet kan zien en hiermee de uitstaande schuld kan betalen.

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.