Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

479 gasten online

 
Stand van zaken maandag 20 juli 2015:
Op 25 december 2014 werd de toen nog 20-jarige Edison 'Orejas' Flores van het Peruviaanse Universitario de Deportes met FC Groningen in verband gebracht, zie ons artikel van die datum. We schreven toen o.a. het volgende: Interessant is de melding van El Bocón.pe. FC Groningen zou volgens deze krant al in de Peruviaanse hoofdstad Lima over Flores onderhandeld hebben, maar besloten hebben het contracteren van de aanvallend ingestelde speler uit te stellen tot medio 2015. Mogelijk vermoedde FC Groningen toen al dat Tjaronn Chery 'pas' deze zomer zou worden verkocht. En geloof het of niet, maar de geruchten met betrekking het door FC Groningen gewenste binnenhalen van de 1,70m kleine linksbuiten zijn opnieuw opgelaaid.

 

"Naast FC Groningen nog drie clubs in Edison Flores geïnteresseerd"


Volgens Libero.pe en Perú.com hebben drie clubs naar Edison Flores geïnformeerd. Het gaat om Universidad uit Chili en twee Mexicaanse clubs, Morelia en Querétaro. Ook hier wordt geschreven dat het de bedoeling is om Florés pas na afloop van de competitie te laten gaan, dus eind 2015. Eerst moet Flores' club bij de onderste plaatsen vandaan zien te komen, en Edison is daarbij nodig. Ook het treffen van Flores' zaakwaarnemer Carlos Gonzales met de niet met name genoemde scout van FC Groningen wordt gememoreerd.

"Universitario wil minstens $ 1,2 miljoen (€ 1,1 miljoen) voor Edison Flores ontvangen"
Op woensdag 22 juli 2015 heeft het Peruaanse El Popular twee artikelen over Edison Flores gepubliceerd. Hier wordt geschreven dat bovenstaande vier clubs, waartoe FC Groningen derhalve ook behoort, in Flores geïnteresseerd zijn, en dat Universitario minstens $ 1,2 miljoen (€ 1,1 miljoen) voor de kleine vleugelflitser wil ontvangen. De komende twee weken traint Fulvio Chávez op proef mee bij Universitario. Chávez is een uit Paraguay afkomstige 22-jarige aanvaller. Mogelijk anticipeert Universitario hiermee op een snel vertrek van Edison Flores.

In dit artikel staat dat FC Groningen naar Edison Flores geïnformeerd heeft, maar dat Universitario (en/of de eigenaren van Flores) hem bij voorkeur verkoopt aan een Mexicaanse club. Waar Edison Florés zijn carrière zelf graag voortzet wordt niet vermeld.

Op maandag 20 juli jl. schreven we al het volgende:

Een kleine week geleden berichtte het (hemeltergend ongeloofwaardige) Libero.pe al dat de kans groot is dat Flores naar FC Groningen verkast. Overigens voegt de site toe dat het niet alleen Flores' club is die een bieding in ontvangst mocht nemen, maar dat de zaken feitelijk gemanaged worden door een zakenconsortium. Dit was overigens de reden waarom FC Groningen afzag van het contracteren van Mijat Gacinovic, maar dit terzijde.

Vandaag schrijft opnieuw Libero.pe dat Flores' zaakwaarnemer, nog altijd Carlos Gonzales, tijdens de wedstrijd van Universitario tegen San Martín in het gezelschap verkeerde van een scout van FC Groningen. Het zou echter om een overgang in de komende winterstop gaan, en niet nu al.

FC Groningen houdt geregeld vast aan spelers die het in eerste instantie niet kon krijgen. Op die vasthoudende manier konden talloze spelers alsnog in het groen-wit worden gewezen. Fredrik Stenman is hier slechts één voorbeeld. Om die reden zouden de geruchten best eens kunnen kloppen. Aangezien Flores echter een dure niet-EU-buitenlander zou zijn vermoeden wij dat het om een huurconstructie gaat, als er al een minieme kern van waarheid in de Peruviaanse geruchten zit. Wordt dus wellicht vervolgd!

(NB Op 19 december 2014 berichtten we in dit artikel dat als kop droeg Peruviaanse pers: "Edison Flores komende zomer naar FC Groningen: 'Geschreven wordt dat het de bedoeling is dat FC Groningen Flores nu koopt, maar dat de Peruviaan pas medio 2015 naar Groningen gaat. Dit heeft wellicht te maken met het feit dat Flores pas op 14 mei 2015 de leeftijd van 21 jaar bereikt, hetgeen van belang is voor spelers van buiten de EU. Is een speler ten tijde van contractering nog geen 21 jaar, dan hoeft een club hem ook na zijn 21e verjaardag niet het salaris voor niet-EU-spelers ouder dan 20 jaar uit te betalen. Dit was indertijd bij Matías Jones het geval.')

Edison Flores werd op 15 mei 1994 in de Peruaanse hoofdstad Lima geboren en werd in 2012 bijna door FC Groningen gecontracteerd. Hij verkoos een aanbieding van het Spaanse Vilarreal echter bioven eentje van de Trots van het Noorden. Zijn verblijf in Spanje werd geen succes. Hij speelde geen enkele wedstrijd voor het eerste en mocht in 2014 transfervrij terugkeren naar Universitario.

Hans Nijland gaf op 30 augustus 2012 tegenover het Dagblad van het Noorden aan dat het FC Groningen zelf was geweest dat de stekker uit de onderhandelingen had getrokken, zie ons artikel van die datum. Nijland: "Het aantrekken van Flores zou financieel onverantwoord zijn geweest. Aanvankelijk was het transferbedrag $ 450.000, maar doordat derden er ook aan wilden verdienen, zouden wij $ 850.000 voor hem moeten betalen en dat vonden wij geen reëel bedrag."

In het eerste gedeelte van de competitie, de zgn. Apertura, speelde Universitario dit seizoen tot nu toe 11 duels. Flores kwam in alle duels in actie en acoorde één keer. Zijn club is als 15e geklasseerd in een competitie die 17 clubs telt.

Zijn statistieken, met dank aan Soccerway:

Bewegende beelden van Edison Flores:

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.