Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

82 gasten online

'FC Groningen in onderhandeling met FK Vojvodina over Dušan Tadić'

UPDATE donderdag 3 juni 2010: Tadić wordt wederom aan Nederland gelinkt

De koele blik in zijn ogen doet vermoeden dat Dušan Tadić in enige mate verwant is met Duško Tadić (de eerste veroordeelde oorlogsmisdadiger uit de Bosnische oorlog), maar als dit de in de selectie van FC Groningen zo dringend noodzakelijke portie gif is, het zij zo. Feit is dat een aantal Servische media (Sportske.net, overgenomen door o.a. Vesti.rs, Naslovi.net, Mondo en NajVesti) vandaag meldt dat FC Groningen de meest serieuze gegadigde is om Dušan Tadić over te nemen van diens huidige club, het Servische FK Vojvodina (Novi Sad). Tadić is een middenvelder die aan zowel de linker als de rechter kant uit de voeten kan en op 20 november 1988 in het Servische Bačka Topola is geboren. Nederlandse media als Erenieuws.nl en Soccernews melden dat de onderhandelingen al in een vergevorderd stadium zijn en noemen een transfersom van 2,5 miljoen euro.

 

UPDATE vrijdag 4 juni 2010:

Aan het begin van de avond ontvingen wij een mailtje van een lezer van onze site waarin gemeld wordt dat Hans Nijland vanmiddag in de Euroborg met een Servische middenvelder en zijn zaakwaarnemer heeft onderhandeld.

We moeten vooralsnog een grote slag om de arm houden (in de Servische pers is hierover niets te vinden), maar door na te vragen bij de tipgever zijn wat details bekend die er op het eerste gezicht betrouwbaar uitzien.

We melden het toch, maar het kan dus een fake bericht zijn; mocht het bericht wel kloppen dan kan het natuurlijk ook zijn dat de onderhandelingen nog niet zijn afgerond of zelfs zijn stukgelopen. De naam Tadić wordt niet genoemd maar het zou wel erg merkwaardig zijn als het om een andere Servische middenvelder gaat.

Als we "nat" gaan met dit gerucht dat was plaatsing uitsluitend op basis van een mail "eens en nooit weer".

 

De 21-jarige Tadić, 1,81m lang, doorliep de jeugdopleiding tot 2002 bij AIK Bačka Topola en hij verkaste vervolgens naar FK Vojvodina, waar hij nog altijd onder contract staat. Deze club komt uit in de hoogste Servische divisie, de zgn. SuperLiga. Plaatselijk is hij bekend als Душан Тадић, maar in het schone Cyrillische schrift zijn wij bepaald niet geschoold en laten dit verder voor wat het is.

 
Sinds 2006 maakte hij deel uit van de profsectie van Vojvodina en kwam tot nu toe 104x uit voor zijn club waarin hij 29 doelpunten fabriceerde (bron: Wikipedia), bepaald geen slecht moyenne voor een middenvelder. Mogelijk is hij ook wel eens als aanvaller ge- of misbruikt.

 

De jongeman kwam ook 20x uit voor het Servische U21-elftal en heeft het ook al tot twee caps voor het Servische nationale elftal geschopt.

 

Eerder deze maand meldde een niet met name te noemen forum uit de hoofdstad dat ajax en Twente zich voor Tadić hebben gemeld, maar volgens Soccernews is FC Groningen de enige gegadigde die concreet naar de gunsten van Tadić dingt. Het zal niemand verbazen dat de zaakwaarnemer van de tweevoudig Servisch international, Zoran Pavlovic, al heeft laten weten dat zijn pupil de club uit Novi Sad 'tegen de juiste voorwaarden' mag verlaten - typisch zaakwaarnemersjargon met een hoog euro- of dollar-gehalte.

 

Soccernews vertelt ook nog dat Tadić in de winterstop in de nadrukkelijke belangstelling van het Italiaanse Sampdoria en het Spaanse Sporting Gijon stond, maar dat het niet tot een overgang kwam. Dit bericht zal ontleend zijn uit dit artikel uit Sportske.net van 20 meil jl. Met de eventuele transfer zou een bedrag van ongeveer 2,5 miljoen euro gemoeid zijn, een bedrag dat vergelijkbaar is met het bedrag dat FC Groningen op tafel had moeten leggen als het de Deen Morten Nordstrand van FC Kopenhagen zou hebben overgenomen.

 

Op het FCG Forum staan wat filmpjes die veel goeds van Tadić laten zien: klik hier, hier of hier.

 

Eigenlijk kunnen we ons niet voorstellen dat deze klasbak zich komend seizoen in het groen-wit gaat hullen, maar op voorhand hebben wij een warm gevoel bij deze vent. De vraag is voor welke positie hij gehaald zou kunnen worden. Als het de bedoeling is dat Femi óf Sparv als controleur gaat spelen en Enevoldsen links of rechts op het middenveld, dan zou deze Tadić rechts of links op datzelfde middenveld uit de voeten kunnen. Zet je Petter Andersson vervolgens op tien neer en we hebben op papier een ijzersterk aanvallend middenveld. Wij houden dit gerucht verder scherp in de gaten!

 

 

UPDATE zaterdag 29 mei 2010: Bayer Leverkusen meldt zich nu ook voor Tadić

Inmiddels heeft Hans Nijland bevestigd dat de FC concreet met Tadić bezig is. Nijland liet zich dit op 28 mei jl. in Vries ontvallen tijdens een forum dat bij het feestvierende VV VAKO werd gehouden (bron: FCG Forum). ECHTER: Vandaag melden het Servische Novosti en aansluitend ook Sportal en Naslovi dat er sprake is van een mogelijke ommekeer in de transferontwikkelingen rond de talentvolle Tadić: het Duitse Bayer Leverkusen, dat financieel meer vet op de ribben zal hebben dan de Trots van het Noorden, zou erg geïnteresseerd zijn in de Servische middenvelder en dit weekend een bod gaan doen, net nu FC Groningen de deal aan het afronden is. Hoe we dit moeten duiden, c.q. welke schimmige rol Tadićs zaakwaarnemer, Zoran Pavlović, hierin speelt, is door ons niet helemaal in te schatten. Feit is dat Bayer Leverkusen vorige maand ook al werd genoemd toen het om Dušan Tadić ging, zie dit artikel. Er zou toen zelfs al zijn onderhandeld tussen de Duitse club en FK Vojvodina.

 

Op zondag 30 mei 2010 bericht tot onze verbazing zelfs de 'Media Box' van de officiële site van Partizan Belgrado over de interesse van Bayer Leverkusen in Tadić. In alle gevallen wordt echter het oorspronkelijke bericht van gisteren letterlijk overgenomen. In de Duitse pers is het nog opvallend rustig, veel meer dan de zin "nix gegen Groningen aber der kann nen besseren Verein finden, wenn schon Holland dann Ajax" hebben we nog niet weten te ontdekken
Overigens loopt zijn contract bij FK Vojvodina nog tot medio 2011 en valt het met de blessuregevoeligheid van dit tweebenige talent erg mee. Slechts in 2007 was hij een aantal weken uit de running door een enkelblessure.

 

In de laatste competitiewedstrijd, die Vojvodina met 7-0 won van Napredak, was Tadić goed voor maar liefst vier assists, zie hier. Hij is één van de vier spelers die van de club hun heil in het buitenland mogen zoeken (mits het transferbedrag hoog genoeg is), zo heeft Vojvodina zelf op 30 mei 2010 bekend gemaakt op haar site, zie hier. De nieuwe trainer, Zoran Milniković, wil het nieuwe seizoen nl. in met een groep van 20 spelers. Hij wil ook dat alle in- en uitgaande transfers uiterlijk in de eerste helft van juli zijn afgerond. Heel bijzonder, deze passanten van trainers die meteen hoog van de toren blazen!

 

BELANGRIJK: Tadićs club Vojvodina is erg open. Vier spelers mogen dus naar het buitenland, waaronder Tadić. Ook dit staat in het bericht van 30 mei (vandaag) (uit B92) op de clubsite. De club verwacht morgen een delegatie van Racing Santander om met de Spanjaarden de onderhandelingen in te gaan over een transfer van Dragan Mrđa, ook iemand van de 'groep van vier'. De club noemt alleen bij Mrđa een concreet geïnteresseerde club en heeft het (vertaald) over "tot dusver grootste belang in Mrđa". Wat zou dit kunnen zeggen over de interesse van Bayer Leverkusen en/of FC Groningen in Tadić? Minder concreet? Afgeketst? Of zijn er bij Mrđa meer clubs in het spel dan bij Tadić?

 

(Wij nemen de interesse van Leverkusen inmiddels niet meer zo serieus! Ten eerste schijnt de club gezegd te hebben "dass die Transfertätigkeiten abgeschlossen seien"; ten tweede heeft het de buitenposities met Renato Augusto, Barnetta, Sam en Kaplan al dubbel bezet - wat moet je dan ook nog met een Tadić?)

 

UPDATE 31 mei 2010: Groningen doet aanbieding; ook Montpellier concreet; Leverkusen niet

UPDATE I maandag 31 mei 2010:

Interesse van FC Groningen en Montpellier concreet; geen contact met Leverkusen

Dušan Tadić blijft de Servische pers beheersen, en nog altijd maakt FC Groningen een voornaam deel uit van de berichtgeving. Vandaag zijn het Sportske.net en VESTI Online die eensgezind melding maken van het feit dat Vojvodina, de club van de aanvallende middenvelder, een zeer concrete aanbieding van FC Groningen heeft ontvangen, aldus Radisav Rabrenović, de 'algemene secretaris' van de club. Ook wordt nu het Franse Montpellier genoemd als zijnde concreet geïnteresseerd, terwijl er volgens Rabrenović met Bayer Leverkusen geen contact is. Tadić zelf vindt de interesse bijzonder. Hij denkt dat hij het beste zou passen in de Nederlandse competitie. Hij vindt het echter te vroeg om erover te praten zolang het nog niet echt concreet is. Sportske.net gaat er in elk geval vanuit dat Tadić zijn huidige club deze zomer zal verlaten.

 

UPDATE II maandag 31 mei 2010:

Tadić wordt in de Russische pers gelinkt aan Spartak, CSKA en Locomotiv Moskou

De goed ingevoerde Balkan- en Sovjet-sectie van het FCG Forum heeft op Rusfootball.info een bericht van vandaag opgeduikeld, waarin "onze" Dušan Tadić (Душан Тадич) met maar liefst drie clubs uit de Russische hoofdstad in verband wordt gebracht, te weten Spartak, CSKA en Locomotiv Moskou. Volgens het bericht, ook letterlijk te vinden op Championat.ru, PFC CSKA Newspaper, Lokomotiv.info en vele sites meer, wordt gezegd dat Tadić in de komende week een contract met één van die drie clubs zou kunnen sluiten. Ene Sergei Poesjkin beweert dit met grote stelligheid. Een bedrag van 2 miljoen euro wordt genoemd. Afgelopen winter schijnt Tadić ook al in de belangstelling van Zenit Sint Petersburg gestaan te hebben, de club die nu nog steeds op het vinkentouw zit - dit alles volgens de Russische berichtgeving. Ons lijkt het vooralsnog niet heel geloofwaardig.

 

UPDATE donderdag 3 juni:

Hoewel het toverwoord Groningen de laatste dagen even niet valt in de Servische pers zijn we in elk geval blij dat Tadić nog altijd aan Nederland wordt gelinkt. Meldde gisteren al Dnevnik Online dat Dragan Mrđa en ... Dušan Tadić, beiden van Vojvodina, het dichtst bij een overgang zijn en wel naar Japan resp. Nederland, vandaag heeft de officiële clubsite van Tadićs huidige club dit bericht overgenomen en geplaatst in haar mediarubriek. Welke Nederlandse club concreet bedoeld wordt, tja dit wordt in deze stukken in nevelen gehuld. Nog even afwachten dus!

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.