Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

152 gasten online

bold.dk: FC Groningen in de markt voor Deense verdediger Jonas Troest

FC Groningen is geïnteresseerd in de diensten van de Deense verdediger Jonas Troest, zo meldt bold.dk vandaag. Voor de 25-jarige rechtsbenige verdediger zou ook het Italiaanse AC Siena in de markt zijn. Hij heeft bij zijn huidige club, Odense Boldklub (OB), een aflopende verbintenis. Hoewel hij al een tijdje in onderhandeling is over een contractverlenging, heeft hij vooralsnog geen overeenstemming met OB kunnen bereiken. Naast zijn transfervrije status maakt ook zijn multifunctionaliteit deze speler interessant. Hij is op alle plekken in de verdediging inzetbaar, dus zowel als centrale verdediger als ook als rechts- of linksback. Nadeel zou echter zijn blessuregevoeligheid kunnen zijn!

 

UPDATE dinsdag 8 juni 2010:

Nu FC Groningen vandaag naar buiten heeft gebracht vooral op zoek te zijn naar een centrale verdediger, is het interessant om te kijken hoe het rond de vermeende interesse van FC Groningen in Jonas Troest staat. Vandaag staat in het Deense Onside.dk dat er nog altijd geen overeenstemming is tussen Troest en zijn huidige club, OB, waarvoor hij afgelopen seizoen 15x uitkwam. Jonas' zaakwaarnemer, Mads Bach Lund, hult zich in stilzwijgen en wil niets kwijt over de interesse van clubs als Siena en FC Groningen. Wij houden dit de komende tijd in de gaten.

 

Jonas Troest begon zijn profcarrière in de Deense eerste divisie bij Boldklubben af 1893 (B.93) in 2002. Twee jaar later maakte hij de overstap naar Silkeborg IF, spelend in de hoogste Deense divisie (Superliga). In de winterstop van het seizoen 2005/2006 meldde zich de Duitse Bundesliga-club Hannover 96 voor de Deen. Na een teleurstellende periode in Duitsland, Troest was in anderhalf jaar tot slechts acht wedstrijden in dienst van Hannover 96 gekomen, koos hij voor een terugkeer naar Denemarken. Hij vond onderdak bij OB, waar hij sinds 2007 in 82 wedstrijden het blauw-witte shirt mocht dragen, waarin hij één keer het net wist te vinden. Voor het Deense U-21 elftal kwam hij 25 keer in actie. Op dit moment maakt hij geen deel uit van het Deense nationale elftal.

 

De zaakwaarnemer van Troest, Mads Bach Lund, heeft inmiddels bevestigd dat er inderdaad interesse voor zijn pupil is, maar wilde niet ingaan op namen van geïnteresseerde clubs. Eerder dit jaar werden ook andere buitenlandse clubs aan Troest gelinkt. In april meldde de Deense pers interesse vanuit Zwitserland en Noorwegen - FC Sion en het Noorse Start zouden belangstelling getoond hebben. In hetzelfde stuk wordt ook over een eventuele contractverlenging bij zijn huidige club, OB, gesproken. De club liet toen uit monde van directeur Kim Brink optekenen dat zij enigszins huiverig waren de verdediger een nieuw contract aan te bieden. De reden: Troest had tijdens zijn contractperiode bij OB nogal last van blessures en heeft om die reden lang niet alle wedstrijden kunnen spelen. Zo moest hij in het voorjaar van 2009 een achillespeesoperatie ondergaan. De Deense club, die afgelopen jaar een verlies van zo'n 13 miljoen Deense kronen (ruim 1,7 miljoen euro) heeft geleden, vond het een behoorlijk risico om de huidige nummer 18 van OB een nieuw contract aan te bieden, maar zag ook duidelijk de kwaliteiten van Troest.

 

De robuuste verdediger kreeg het voordeel van de twijfel, de onderhandelingen tussen Troest en OB gingen even later alsnog van start. Ook was er volgens bold.dk begin mei interesse van nog een Noorse club: Brann. En inmiddels wordt Troest dus ook gelinkt aan FC Groningen en het Italiaanse AC Siena. Na WK-ganger Thomas Enevoldsen en spits Nicklas Pedersen zou Jonas Troest de derde Deen in de selectie van FC Groningen kunnen worden. De vraag is echter of FC Groningen het risico moet lopen wederom een kennelijk behoorlijk blessuregevoelige speler uit de Deense competitie aan te trekken. Wordt mogelijk vervolgd! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.