Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

246 gasten online

FC Groningen rondt transfer Dušan Tadić definitief af - driejarig contract;

Groningen betaalt 1,1 miljoen voor de jonge Serviër

Als een donderslag bij heldere hemel komt het nieuws voor trouwe lezers van FCG Online niet helemaal, maar we zijn heel blij te kunnen melden dat FC Groningen erin is geslaagd Dušan Tadić, de 21-jarige vleugelspeler van het Servische FK Vojvodina uit Novi Sad, te contracteren. De clubsite van FC Groningen meldt dit zojuist. Hij zal morgen in de Euroborg een driejarig contract tekenen met een optie voor nog twee jaar. De FC omschrijft hem als volgt: Tadic (geboren op 20 november 1988) is een linksbenige flankspeler voor het middenveld. Hij is aanvoerder van Servië onder-21, waarvoor hij twintig keer uitkwam. Tadic was tevens basisspeler in de Servische ploeg, die in 2008 was vertegenwoordigd op de Olympische Spelen in Beijing. Tadic speelt al vier jaar in het eerste elftal van Vojvodina en in 107 competitiewedstrijden maakte hij 29 doelpunten. Tadic is uitvoerig bekeken door het management- en scoutingapparaat van FC Groningen.

 

Inmiddels heeft FC Groningen tijdens de persconferentie van vanmiddag  laten weten 1,1 miljoen Euro voor de jonge Serviër betaald te hebben. Hij zal komend seizoen rugnummer 10 op zijn shirt dragen, dat hij overneemt van Goran Lovre. 

 

UPDATE VAN DONDERDAG 8 JUNI 2010:

Dušan Tadić heeft er bewust voor gekozen zijn carrière in Groningen voort te zetten. Hij verkoos de aanbieding van FC Groningen boven ongetwijfeld lucratievere aanbiedingen uit Duitsland, Spanje, Rusland en Italië, omdat hij bij de Trots van het Noorden de meeste speeltijd verwacht te gaan krijgen. En dat is volgens hem op dit moment belangrijker dan geld. Het lijkt hem erg mooi om elke week voor veel publiek te spelen, iets wat hij van zijn vorige club FK Vojvodina niet gewend is. Daar zaten zelden meer dan 3000 toeschouwers op de tribune. Over de club en de mensen binnen de club had Dušan zich door een bekende van Oud-FCer Goran Lovre laten informeren.

Manager technische zaken Henk Veldmate liet tijdens de persconferentie weten blij te zijn met de komst van Dušan Tadić. “Tadic is een voetballer, die precies in het profiel en het beleid van de club past. Hij is een jonge, talentvolle speler, die zich bij FC Groningen nog verder kan ontwikkelen. Voor zijn relatief jonge leeftijd heeft hij niettemin al een zeer behoorlijke staat van dienst en de nodige ervaring. Als je op deze leeftijd al twee A-interlands voor een voetballand als Servië achter je naam hebt staan, dan zegt dit iets over de potentie van deze speler.”

“De kwaliteiten van Tadic voegen echt iets toe aan de selectie zoals we die momenteel aanwezig is in Groningen. Hij is een speler met creativiteit en een actie in huis. Daardoor zal het spel van de ploeg minder voorspelbaar worden. Hij heeft een zeer goede techniek en gebruikt de trucs die hij in huis heeft vooral functioneel en kan behalve met ‘zijn linker’ ook met rechts uit de voeten. Bovendien is hij in staat te versnellen aan de bal. We zijn er trots op dat Dusan heeft gekozen voor FC Groningen.”

 

Het laatste woord tijdens de persconferentie was voor Tadic zelf, die in het Nederlands zei:

"Ik ben blij met Groningen!"

 

Groot compliment voor het management van FC Groningen, dat zelf ook verbaasd zal zijn geweest dat elke stap in het proces rond de interesse van FC Groningen in Tadić en de op handen staande contractering haarfijn en direct in de Servische pers was terug te vinden! Lees verder voor de reactie van onze sterspeler zelf!

 

Reactie Dušan Tadić op zijn transfer naar FC Groningen (woensdag 7 juni 2010)

Dušan Tadić verklaart vandaag in het Servische B92 dat een overstap naar de Nederlandse competitie op dit moment de beste carrièrestap voor hem is. Afgelopen vrijdag tekende hij het voorlopige, driejarige contract en zal dinsdag in Groningen worden gepresenteerd. Onmiddellijk na de presentatie keert hij terug naar zijn vrienden in Servië, waarna hij afreist naar Budvu voor een week vakantie. Hij weet dat de voorbereiding van zijn nieuwe club op 28 juni a.s. begint en tot die tijd wil hij uitrusten aan zee en tijd met zijn vrienden doorbrengen.

 

Hij zegt het niet gemakkelijk te vinden Vojvodina na acht jaar te verlaten, maar ziet ook de goede aspecten in het veranderen van omgeving. Hij noemt de uitstekende mogelijkheden van Groningen om te wonen en te werken, de ruimte die er is voor verdere ontwikkeling/opleiding, de goede organisatie van de club en het feit dat hij niet onder druk hoeft te spelen.

 

De linker vleugelspeler had ook aanbiedingen uit Spanje, Rusland en Italië maar koos voor Nederland en in het bijzonder voor Groningen, de club waar de carrière van ene Arjen Robben begon.

 

Zoals al eerder noemt hij zijn zaakwaarnemer, Zoran Pavlovic, met wie hij heeft overlegd en samen denken ze dat Dušan de juiste beslissing heeft genomen. Dušan is blij dat het nu achter de rug is. Hij voelt zich nu weer wat rustiger en is tevreden met de voorwaarden van zijn contract. Een nieuwe omgeving, een nieuwe uitdaging - precies dat wat hij nodig heeft, aldus Dušan.

 

Berichtgeving zaterdag 5 juni 2010:

Dušan Tadić is in Groningen geweest en is met de Trots van het Noorden een contract voor 3 jaar met een optie voor nog eens 2 seizoenen overeengekomen, zo melden verschillende Servische media vandaag (o.a. Sportal.rs en sportske.net). Hij is op dit moment weer terug in Belgrado om de wedstrijd van Servië tegen Kameroen bij te wonen en zal dinsdag terugkeren naar Groningen voor de officiële presentatie.
Het transferbedrag is nog niet onthuld, maar een lezer van het forum van FK Vojvodina houdt het op een bedrag van ca. 1 miljoen euro en een doorverkoopclausule van 15%.

 

Tadić laat tegenover Sportske.net weten blij te zijn met de overgang naar Nederland. Hij is tevreden over de voorwaarden van het contract en heeft ook een goede indruk gekregen van de club. Hij ziet de overgang naar Groningen als een goede stap in zijn carrière. Hij complimenteert zijn zaakwaarnemer, Zoran Pavlović, voor diens inspanningen.
 

Hans Nijland wil het bericht voorlopig nog niet officieel bevestigen, maar ook niet ontkennen, zo meldt (vermoedelijk Wim Masker) op de site van de Gezinsbode. Opmerkelijk genoeg is het nieuws inmiddels ook al door een aantal andere Nederlandse sites overgenomen, waaronder de VI. Al deze sites beroepen zich in hun stukken op de website van FK Vojvodina. Dit lijkt echter niet geheel terecht, aangezien de melding op deze site niet van de club zelf afkomstig is. Het betreft een melding uit de rubriek "press". Het stuk op de site is oorspronkelijk afkomstig van Mondo, en dus niet van de club zelf. Desondanks is de berichtgeving rondom deze transfer dusdanig concreet dat wij geen enkele twijfel hebben dat Dušan Tadić dinsdag in de Euroborg gepresenteerd zal worden.

 

Meer informatie over de speler en alle geruchten die eerder rondom deze transfer hebben gespeeld, is in een ander door ons geplaatst artikel na te lezen.

 

UPDATE zondag 6 juni 2010 Dagblad van het Noorden en RTV Noord melden nagenoeg akkoord:

Het diep in Servië gelanceerde nieuws wordt nu ook een stuk dichter bij huis gebracht: zojuist heeft Dagblad van het Noorden het volgende stuk gepubliceerd dat als kop heeft: "FC Groningen nagenoeg akkoord met aanvaller Tadic", wij citeren:
"FC Groningen heeft nagenoeg een akkoord bereikt met Dusan Tadic, een 21-jarige aanvaller van Vojvodina Novi Sad. Er moeten alleen nog wat details worden geregeld, onder meer over de lengte van de verbintenis.

De Serviër kan een driejarig contract tekenen met een optie voor nog twee seizoenen. FC Groningen verwacht Tadic dinsdag en anders woensdag te kunnen presenteren."
RTV Noord meldt, onder de kop "FC Groningen is dichtbij een akkoord met Dusan Tadic", dat de FC bijna rond is met onze held en voegt eraan toe: "FC Groningen wil officieel niets naar buiten brengen over de transfer. De verwachting is dat de overgang van Tadic maandag of dinsdag afgerond wordt."

Verschil met het stuk in de Groninger Gezinsbode: Dagblad van het Noorden en RTV Noord baseren zich niet op de Servische berichtgeving en zullen dus bronnen binnen of rond de FC hebben aangeboord. Wie denk'n dat t goud komt!

Gistermiddag maakte het Servische BLIC Sport nog gewag van het feit dat Tadićs nieuwe club, onze FC dus, het nieuws nog niet officieel naar buiten heeft gebracht, en noemde hierbij de dag van a.s. dinsdag waarop dat zou kunnen gaan geschieden. Volgens het DvhN moeten er nog wat details worden geregeld (vandaar nog geen officiële melding op de site van FC Groningen) en vindt de officiële presentatie van Tadić naar verwachting dinsdag of woensdag plaats. Plaats van handeling ongetwijfeld de Hattrick's Pub in de Euroborg!

Ratko Butorović, de president van Vojvodina Novi Sad, verklaarde vandaag in een interview in Press Online ook al dat er nog geen definitieve overeenkomst tussen zijn club en FC Groningen is, maar hij bevestigde wel dat Tadić recent in Nederland is geweest, geïnteresseerd is in een overgang naar Groningen en dat ook de FC interesse in zijn pupil heeft. Typisch jargon voor de verantwoordelijke van een club, Hans Nijland zou zich vandaag ongetwijfeld in vergelijkbare bewoordingen hebben uitgelaten.

 

(foto: MN Press)

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.