Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

62 gasten online

Vage FC-berichten rond Maikel Kieftenbeld, Jonas Ivens en Sepp de Roover

UPDATE woensdag 16 juni 2010: GA Eagles meldt verkoop Kieftenbeld aan FC Groningen

Tussen al het nieuws rond onze kersverse aanwinst Dušan Tadić wordt de naam van FC Groningen momenteel ook in verband gebracht met Maikel Kieftenbeld (19), middenvelder van Go Ahead Eagles, en Jonas Ivens (25), centrale verdediger van KV Mechelen. We noemen deze berichten slechts kort, omdat het bepaald niet reëel lijkt dat beide heren de carrièrestap van Tadić zullen volgen. Tenslotte nog een klein berichtje over Sepp de Roover: Club Brugge zou nog steeds geïnteresseerd zijn in onze rechtsback.

 

UPDATE woensdag 16 juni 2010: Go Ahead Eagles meldt overgang Maikel Kieftenbeld naar FC Groningen

De officiële clubsite van Go Ahead Eagles meldt zojuist dat Maikel Kieftenbeld, de talentvolle 19-jarige middenvelder van de eerstedivisionist uit Deventer, definitief naar FC Groningen verkast als Maikel morgen de medische keuring bij de FC doorstaat. Het gehele bericht luidt als volgt (taalfouten zijn gecorrigeerd): "Maikel Kieftenbeld verruilt Go Ahead Eagles voor FC Groningen. Beide clubs hebben overeenstemming bereikt en ook de speler is akkoord met zijn nieuwe werkgever. De transfer is definitief als Kieftenbeld donderdag door de medische keuring komt, normaal gesproken een formailiteit. Maikel Kieftenbeld maakte twee seizoenen geleden zijn debuut in de hoofdmacht van Go Ahead Eagles. Hij ontwikkelde zich razendsnel en speelde zich in de kijker bij diverse eredivisieclubs. Aanvankelijk leek AZ de middenvelder uit Lemelerveld in te lijven, maar toen AZ afzag van Kieftenbeld, meldde FC Groningen zich. Beide clubs bereikten overeenstemming over de transfersom, waarover geen mededelingen worden gedaan."

 

REACTIE FC GRONINGEN:

RTV Noord meldt dat de komst van Maikel Kieftenbeld van Go Ahead Eagles naar FC Groningen nog niet helemaal rond is. Volgens directeur Hans Nijland heeft AZ zich ook weer gemengd in de strijd om de middenvelder, aldus de noordelijke omroep, dat ook weet te berichten dat Kieftenbeld een contract voor vier of vijf jaar kan tekenen bij Groningen.

 

Maikel Kieftenbeld

De combinatie van zijn leeftijd (19) en de positie waarin hij speelt (middenveld) maken het gerucht dat FC Groningen in hem zou zijn geïnteresseerd tot een ongeloofwaardige melding. Immers, de hoofdmacht van FC Groningen heeft zojuist al een middenvelder aangetrokken en hedenmiddag gepresenteerd, en verlegt de aandacht nu naar de regionen van de centrale verdediging als het gaat om versterking voor komend seizoen. En als dit al lukt, dan is FC Groningen ook niet te beroerd om nog een aanvaller aan te trekken. Maar nog een middenvelder? Onwaarschijnlijk. En aangezien de Trots van het Noorden ook al gecommuniceerd heeft dat de selectie van Jong FC Groningen voor komend seizoen rond is en het moge duidelijk zijn - Maikel Kieftenbeld komt ook niet voor een plaats bij de beloften van Dick Lukkien in aanmerking.

 

Interessant is het bericht dat afgelopen zaterdag, 5 juni 2010, in De Stentor stond echter wel. Immers, daar staat te lezen dat Kieftenbeld en Go Ahead Eagles een akkoord hebben bereikt over de overgang van de 19-jarige middenvelder naar AZ. Transferbedrag: ca. 300.000 euro. Echter, in het Stentor-bericht valt ook te lezen: AZ heeft in de overeenkomsten een voorbehoud opgenomen. Nu de club in nieuwe handen is gekomen en er met Earnest Stewart een nieuwe technisch directeur is aangetreden heeft de club de mogelijkheid om van het aantrekken van Kieftenbeld af te zien. ,,We moeten inderdaad nog afwachten'', zegt Marc Overmars, bestuurslid technische zaken van GA Eagles. ,,Door de veranderingen bij AZ hebben de nieuwe mensen bedenktijd gekregen.'' Zo wil AZ eerst nog spelers verkopen voordat het nieuwe contracteert. De begroting gaat met vijftien miljoen euro omlaag naar 25 miljoen. GA Eagles en Kieftenbeld wachten af, maar ook als AZ te lang wacht is de kans dat de middenvelder in Deventer blijft gering. Naar verluidt hebben ook Heracles en FC Groningen concrete interesse in de jeugdinternational uit Lemelerveld.

 

Wij vinden het persoonlijk minder interessant dat FC Groningen opeens opduikt in dit bericht, zoals gezegd: wij gaan er niet vanuit dat FC Groningen nóg een middenvelder zal aantrekken voor de selectie van komend seizoen, maar het doet wel de vermeende transfers van Nick Viergever en Erik Falkenburg van Sparta Rotterdam naar datzelfde AZ (voor in totaal 2 miljoen euro) in een ander daglicht staan. Immers, berichtte RTV Rijnmond op 25 mei jl. niet dat beide heren medisch gekeurd waren door de club uit Alkmaar en dat niets een overgang naar AZ nog in de weg zou kunnen staan? We zijn inmiddels twee weken verder maar over definitieve transfers hebben we niets kunnen lezen. Gaan deze transfers wel door? Of is bv. deze Viergever, onlangs als linksback puikt spelend tegen ... FC Groningen maar ook als centrale verdediger bepaald geen slechte, niks voor de FC?

 

Kieftenbeld is overigens op 26 juni 1990 in Dalfsen geboren en droeg vanaf het seizoen 2008-2009 in totaal 63x het shirt van Go Ahead Eagles en scoorde daarin drie maal. Vooralsnog laten we het bij deze mini-beschrijving.

 

Jonas Ivens

Vandaag konden we in de Belgische Voetbalkrant lezen dat Jonas Ivens, de op 14 oktober 1984 in het Belgische Beveren geboren centrale verdediger van KV Mechelen, toe is aan het "opsnuiven van andere lucht". Of de lucht die bij clubs als Lokeren, Germinal Beerschot en Zulte Waregem voor dhr. Ivens anders genoeg is, of dat het hem om de lucht van FC Groningen te doen is, wij weten het niet. Feit is dat zowel deze drie Belgische clubs als FC Groningen genoemd worden in het betreffende artikel.

 

Vanmiddag waren we aanwezig op de persconferentie die vanwege de contractering van Dušan Tadić werd georganiseerd, en een andere aanwezige heeft daar van de gelegenheid gebruikt gemaakt navraag te doen bij Henk Veldmate naar de stand van zaken rond Ivens. Veldmate's antwoord kwam erop neer dat er niets speelt rond een overgang van Ivens naar Groningen.

 

Wel heeft FC Groningen vandaag gecommuniceerd primair op zoek te zijn naar een centrale verdediger, dus dat de naam van Ivens opduikt is niet zo gek. Ivens schijnt zijn keuze echter al gemaakt te hebben en Zulte Waregem lijkt de beste papieren te hebben om de knaap binnen te harken, zo lezen we in Sporza, wij citeren: Ivens, die in de zomer van 2006 de overstap maakte van Deinze naar Mechelen, ligt nog één jaar onder contract bij de nieuwe club van trainer Marc Brys. "Maar ik liet het bestuur vorige week weten dat ik elders aan de slag wil", klinkt het bij Ivens. Lokeren (met Peter Maes aan het hoofd), Germinal Beerschot en het Nederlandse Groningen tonen interesse. Maar Zulte Waregem lijkt de beste kaarten te hebben.

 

Ivens heeft nog een éénjarig contract bij Mechelen en kwam sinds het seizoen 2003-2004 uit voor KSK Beveren, KMSK Deinze en KV Mechelen. In 184 officiële duels scoorde hij 18x. In april van dit jaar leek hij naar het Turkse Trabzonspor te verkassen, zo lezen we in de Gazet van Antwerpen, maar tot een overgang is het toen niet gekomen. De vraagprijs voor Ivens bedroeg op dat moment 1,5 miljoen euro.

 

Sepp de Roover

Het verhaal is bekend. De FC heeft de optie in het contract van de Belg gelicht en hierdoor staat hij ook de komende twee seizoenen onder contract in Groningen. Het lichten van de optie had echter vooral een financiële reden: op die manier kan de FC nog wat geld vangen mocht De Roover naar een Belgische club verkassen, wat Sepp graag wil. Vandaag lezen we in Sporza dat Club Brugge voor  de positie van rechtsback onder meer het  spoor van Marcos (Standard) volgt. Manager Luc Devroe van Club Brugge hierover: "Alle opties liggen open: Marcos, Sepp De Roover of de Egyptenaar Ahmed Al Mohammady".

 

Devroe was de afgelopen twee weken in Zuid-Amerika om ook daar te zoeken naar o.a. een rechtsback. "Maar een doorbraak moet niet meteen verwacht worden. We hebben nog tijd", aldus Devroe.

 

UPDATE dinsdag 15 juni 2010: Maikel Kieftenbeld binnenkort Groninger?
RTV Oost meldt vandaag tot onze verrassing dat Maikel Kieftenbeld, de middenvelder van Go Ahead Eagles, dichtbij een akkoord met FC Groningen is en deze week hoopt de onderhandelingen te kunnen afronden. De site schrijft: "Kieftenbeld had al een akkoord bereikt met AZ, maar omdat de club uit Alkmaar eerst spelers moest verkopen kwamen andere clubs in beeld, waarmee hij in gesprek kon gaan. Naast FC Groningen was ook Heracles Almelo geïnteresseerd in de talentvolle speler van GA Eagles. 'De gesprekken zijn heel positief verlopen', aldus Kieftenbeld.'Groningen is natuurlijk een echte volksclub en een stap hogerop voor mij.' GA Eagles en FC Groningen zijn er formeel nog niet uit, maar GA Eagles-voorzitter Edwin Mulder denkt dat de kans 'redelijk groot' is dat beide partijen tot een akkoord komen. De club verwacht eind deze week de gesprekken een vervolg te geven." Of het om een versterking voor Huistra's hoofdmacht of Lukkiens beloften gaat is nog onduidelijk, maar wij gaan uit van een plek bij de selectie van het eerste. Ook RTV Noord heeft er een item aan gewijd. Een leuk interview met Maikel is daar ook te horen. Hij komt graag naar Groningen!

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.