Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

112 gasten online

'Groningen heeft zich bij KV Mechelen gemeld voor Ivens'
UPDATE woensdag 16 juni 2010: KV Mechelen meldt verkoop Ivens aan FC Groningen

Waar we eerder deze week nog ervan uitgingen dat de interesse van Groningen in de Belgische verdediger Jonas Ivens vermoedelijk niet zou kloppen (Henk Veldmate had immers tijdens de persconferentie waarin Dušan Tadić gepresenteerd werd aangegeven dat er 'niets speelt rondom Ivens'), moeten we hier vandaag toch op terugkomen. Onder andere De Telegraaf en RTV Noord melden namelijk dat FC Groningen zich inmiddels officieel heeft gemeld bij de huidige club van Ivens, KV Mechelen. Ivens, aanvoerder in Mechelen, moet na het vertrek van Gibril Sankoh en Ondrej Svejdik de vacature in de defensie van FC Groningen opvullen.

 

UPDATE woensdag 16 juni 2010:

Aan het eind van de middag heeft de clubsite van KV Mechelen officieel bekend gemaakt dat Jonas Ivens KV Mechelen verlaat: "De kapitein trekt naar het Nederlandse FC Groningen", om te vervolgen: "Jonas Ivens (25) gaat na vier seizoenen dus weg bij Malinwa. De Mechelse kapitein tekende vandaag immers een contract van vier jaar bij de Nederlandse subtopper FC Groningen. De centrale verdediger kwam in 2006 over van KMSK Deinze. KVM bereikte daarnaast nog een ander akkoord met de Nederlanders: op 5 september geeft de nieuwe werkgever van Ivens Malinwa partij op de fandag."
Het wachten is nog even op de officiële berichtgeving vanuit de kant van FC Groningen, maar deze zal ongetwijfeld weldra volgen. KV Mechelen huldt zich dus in stilzwijgen over de hoogte van de transfersom. Het weekend van 5 september a.s. is overigens competitieloos in Nederland, vandaar dat er dan de gelegenheid is voor een oefenduel.

 

Op het forum van KV Mechelen ziet men Ivens met lede ogen vertrekken. De volgende reactie van een Malinwa-fan spreekt boekdelen: "Van harte proficiat.. spijt dat ik hem zie vertrekken, maar o zo blij dat we niet moeten spelen tegen zulk een symbool..(op de fandag na uiteraard)."
Welkom in Groningen, Jonas! We kunnen jouw mentaliteit hier heel goed gebruiken!

 

REACTIE FC GRONINGEN:

RTV Noord bericht dat de deal nog niet helemaal, maar wel zo goed als zeker rond is, en dat de clubs er op een haar na uit zijn. De FC is al wel rond met Ivens zelf. Het enige waar club en speler nog uit moeten komen is de contractduur. De verdediger kan een contract tekenen voor vier of vijf jaar, aldus de noordelijke omroep.

 

Volgens vandaag.be gaat FC Groningen dinsdagavond met een delegatie van KV Mechelen onderhandelen over een mogelijke overgang van de 25-jarige Belg naar de Trots van het Noorden. KV Mechelen zou een transfersom van 500.000 euro voor ogen hebben. Het contract van Ivens (1,88m lang, 87kg) bij KV Mechelen loopt nog een jaar door, en hij had al eerder bij de club aangegeven geen nieuwe verbintenis te willen tekenen. Daarop hebben zich de laatste weken verschillende clubs bij Mechelen gemeld voor de getalenteerde verdediger, waaronder Lokeren, Zulte Waregem en Germinal Beerschot. Deze clubs hebben echter tot nu toe niet een voor Mechelen acceptabele vergoeding op tafel kunnen of willen leggen. FC Groningen lijkt daarmee nu de beste kansen te hebben. Dit denkt het op Mechelen georiënteerde Radio Reflex ook: Dinsdag komt een delegatie van Groningen over naar Mechelen om een mogelijke transfer van KV-verdediger Jonas Ivens te bespreken. Ivens heeft al te kennen gegeven dat hij graag KV Mechelen wil verlaten. Heel wat clubs hebben interesse, maar de transferprijs is voorlopig een struikelblok. Het Noord-Nederlandse FC Groningen heeft de beste kansen op het welslagen van een transfer. De club is op zoek naar een nieuwe transfer en zakt af naar Mechelen voor de transferbepalingen. De kans is vrij groot dat Ivens de toptransfer wordt van het jaar. Vorig jaar mocht ook Bjorn Vleminkcx vertrekken naar NEC Nijmegen. Het vertrek van Vleminckx heeft KV Mechelen een aardige stuiver opgeleverd.

 

Ivens, die zijn jeugdopleiding bij Beveren genoot, speelt sinds medio 2006 bij KV Mechelen (dat door Franstaligen ook wel

FC Malines of Malinwa wordt genoemd). In dienst van deze club speelde hij 118 wedstrijden waarin hij 14 keer wist te scoren. Dankzij het "Topsportstatuut" heeft Ivens de afgelopen jaren zijn professionele voetbalcarrière met een hogere opleiding gecombineerd. Afgelopen jaar heeft hij een studie tot Handelsingenieur aan de Universiteit Antwerpen voltooid.

 

UPDATE zaterdag 12 juni 2010:

De sportredactie van de Groninger Gezinsbode (lees: Wim Masker) schrijft vandaag op haar site: "Lokeren is overigens ook in de markt voor de door FC Groningen begeerde centrumverdediger Jonas Ivens van KV Mechelen. De Belg zou volgens een betrouwbare bron graag naar FC Groningen komen. Hij zou een van meerdere kandidaten zijn om Gibril Sankoh op te volgen."

 

UPDATE maandag 14 juni 2010:

Het Belgische Sporza schat een overstap van de Belg naar Groningen als zijnde reëel in. Het schrijft: "De Nederlandse subtopper Groningen gaat voluit voor de 25-jarige verdediger. De voormalige werkgever van kersvers Lokeren-speler Sepp De Roover lijkt bovendien bereid te voldoen aan de transfereisen van Mechelen." Als de geruchten kloppen dan "zakt FC Groningen morgenavond af naar Mechelen" om over de centrale verdediger te onderhandelen.

 

UPDATE dinsdag 15 juni 2010:

Marc Brys, de trainer van KV Mechelen, geeft in Sportwereld hoog op over Ivens en heeft begrip voor de moeilijke keuze van zijn aanvoerder: "Jonas is een echte prof. Hij komt eerst op de club aan en vertrekt als laatste. Hij is nooit te beroerd voor wat extra training. Ik zou graag met hem werken. Maar het heeft geen zin om Jonas voor een voldongen feit te stellen of hem op te zadelen met een deadline. Ik heb te veel respect voor Jonas om hem onder druk te zetten en hem te verplichten uiterlijk voor een bepaalde datum een beslissing te nemen. Ik begrijp maar al te goed dat wanneer een club als FC Groningen zich meldt, je toch eens goed moet nadenken."

 

UPDATE woensdag 16 juni 2010:

De naar België uitgeweken Balkanexperts van het FCG Forum hebben een recent bericht in de digitale Voetbalkrant opgeduikeld. Hierin staat dat de in Mechelen aanwezige delegatie van FC Groningen de gisteravond opgestarte onderhandelingen met Ivens huidige club vandaag zal voortzetten, en dat Ivens "op een zucht van Groningen is", aldus de taalvirtuozen uit België. Misschien dat Hans Nijland nog iets van de vraagprijs van 500.000 euro weet af te schrapen. De Belgische pers is er vrij zeker van: "Nu verkast Ivens allicht naar Nederland."

 

We zijn inmiddels een paar uur verder en er lijkt schot in de zaak te komen. Zo bericht Voetbalbelgië zojuist vrij stellig: "KV Mechelen geraakt sterkhouder Jonas Ivens kwijt. De centrale verdediger van Malinwa staat dicht bij een akkoord met de Nederlandse subtopper FC Groningen. KV Mechelen bevestigt de nakende overeenkomst. Ivens zou ongeveer 500.000 euro opbrengen. Hij heeft nog een contract van één jaar. De 25-jarige Ivens speelde in het verleden voor Beveren en Deinze vooraleer hij in 2006 naar Mechelen trok. De afgelopen weken werd hij gelinkt aan Lokeren, RC Genk en Zulte Waregem, maar het is dus FC Groningen dat de Belgische verdediger heeft kunnen overtuigen. 'Op sportief vlak zijn we er uit, we moeten het enkel nog eens worden over de financiële kant van de zaak', verklaart sportief directeur Fi Vanhoof in HLN."

En het plaatselijke Radio Reflex weet te melden: "De transfer van Jonas Ivens naar FC Groningen is vanavond rond. KV Mechelen-voorzitter Johan Timmermans bevestigt dat Malinwa zeer dicht bij een definitief akkoord zit met FC Groningen. Een transferbedrag wil hij niet kleven op Ivens. 'Ik heb nooit een bedrag genoemd en zal dat niet doen voor de de transfer definitief rond is. In de loop van woensdagavond zou het akkoord rond moeten zijn', zegt Timmermans."

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.