Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

131 gasten online

'Doorlopend contract Fredrik Stenman vormt te groot probleem voor 1. FC Köln'

In de actuele papieren editie van Voetbal International lezen we vandaag in de rubriek Kortom dat Fredrik Stenman een transfer naar het Duitse 1. FC Köln aan zich voorbij ziet gaan, omdat het nog tot medio 2011 doorlopende contract van de Zweed het struikelblok vormde. VoetbalPrimeur meent hieruit te concluderen dat de Duitsers geen enkele euro op tafel wensten te deponeren, maar deze mening delen wij niet. Stenman was volgens VI één van de kandidaten om de linksback positie in te vullen bij onze oosterburen.

 

Het Duitse Transfermarkt.de heeft het bericht ook overgenomen van VoetbalPrimeur en geeft het de kwalificatie vage, en ook wij vinden de daar neergepende bewoordingen vaag.
 
Er zal een kern van waarheid zitten in de interesse van Köln in onze linksback, en het laatste woord zal hierover nog niet zijn gezegd. De FC kan natuurlijk vragen wat het wil, maar een terugkeer naar de Bundesliga zal Stenman zeker toelachen, en het lijkt onaannemelijk dat er een miljoenen-prijskaartje om Stenmans hals wordt gehangen. Tot 2007 speelde de stoere Fredrik nog voor het Duitse Bayer Leverkusen, totdat hij voor ca. € 800.000 naar Groningen verkaste, zo lezen we o.a. op Focus.de. Wim Masker schreef onlangs in de Groninger Gezinsbode dat er sluimerende interesse vanuit de Bundesliga is in onze linksback, en op 31 januari jl. berichtten wij ook al over de Duitse interesse van de Bundesliga in Stenman, zie dit artikel. Ons contact uit Zweden mailde ons toen het volgende: According to my sources the german club wouldn't meet FC Groningens demands and the negotiations fell through, maar het valt niet uit te sluiten dat er de komende transfer window opnieuw onrust gaat heersen rond de persoon Stenman. Òfwachtn moar weer...
 
(Voor de liefhebbers van fijnzinnige Duitse teksten: in hetzelfde nummer van Focus lezen we op deze plek, onder de kop "Wild-Pinkeln" verboten, o.a. het volgende:
 
Städte und Gemeinden wollen den Männern mit einer „Antipiß-Kampagne“ Manieren beibringen
Der Kneipenbesucher, der gerade breitbeinig gegen den 600 Jahre alten Utrechter Dom gepinkelt hat, versteht die Welt nicht mehr: Da hat ihm doch ein Streifenpolizist auf die Schulter geklopft und einen Strafzettel über 55 Mark ausgestellt. „Was soll denn das? Das tu“ ich doch schon seit Jahren so!“ Das soll jetzt anders werden. Immer mehr niederländische Gemeinden sagen den „Wildplassers“, den „Wild-Pinklern“, den Kampf an. „Bei uns regen sich die Bürger inzwischen mehr über die Wild-Pinkler auf als über Hundehaufen – das will was heißen.“
Alle bisherigen Gegenmaßnahmen blieben wirkungslos: Groningen und „s-Hertogenbosch versuchen ihre Kirchen mit Pinkelzäunen und Pinkelrinnen zu schützen. Ein Pastor aus Tilburg stellte in seiner Verzweiflung einen Pinkeldetektiv an, um sein Gotteshaus vor „Urin-Erosion“ zu bewahren.
 
Met de vermeende interesse van 1. FC Köln in Stenman heeft dit echter niets te maken.)
 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.